کتاب سوگ سودابه امیرحسین مصلی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب سوگ سودابه

کتاب سوگ سودابه

معرفی کتاب سوگ سودابه

کتاب سوگ سودابه مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه امیرحسین مصلی است که نگاهی بی‌پرده به زندگی روزمره، روابط خانوادگی، بحران‌های اجتماعی و روانی، و تجربه‌های تلخ و شیرین انسان معاصر دارند. داستان‌ها در فضایی واقع‌گرا و گاه تلخ روایت می‌شوند و شخصیت‌هایی را به تصویر می‌کشند که درگیر مسائل پیچیده‌ای چون افسردگی، فقر، خشونت، مهاجرت، تبعیض و بحران هویت هستند. این مجموعه توسط انتشارات گیوا چاپ شده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب سوگ سودابه

سوگ سودابه مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه است که امیرحسین مصلی در آن‌ها با رویکردی واقع‌گرایانه و گاه انتقادی، به لایه‌های پنهان و آشکار زندگی ایرانیان امروز سرک می‌کشد. کتاب در قالب داستان‌هایی مستقل اما هم‌سو، به موضوعاتی چون افسردگی، فروپاشی خانواده، فقر، مهاجرت، خشونت خانگی، بحران‌های اجتماعی و روانی و تجربه‌های زنان و مردان در جامعه‌ی معاصر می‌پردازد. هر داستان با زاویه‌ی دید و لحن خاص خود، بخشی از واقعیت‌های تلخ و گاه طنزآمیز زندگی را بازتاب می‌دهد. نویسنده در روایت‌ها از عناصر بومی، زبان محاوره و جزئیات ملموس زندگی روزمره بهره گرفته است تا فضای داستان‌ها را به واقعیت نزدیک‌تر کند. ساختار کتاب به گونه‌ای است که هر داستان به‌تنهایی قابل خواندن است، اما در مجموع تصویری چندلایه و متنوع از جامعه و انسان معاصر ارائه می‌دهد. سوگ سودابه با تمرکز بر تجربه‌های زنان و مردان، به‌ویژه زنان، تلاش کرده است صداهای خاموش و رنج‌های پنهان را به تصویر بکشد و از خلال روایت‌های شخصی، به مسائل جمعی و اجتماعی بپردازد.

خلاصه داستان سوگ سودابه

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

در داستان ابتدایی، راوی با طنزی تلخ از تجربه‌ی افسردگی و بی‌خوابی‌های شبانه‌اش می‌گوید و روابط پیچیده‌ی خانوادگی و خاطرات تلخ گذشته را مرور می‌کند. داستان «سوگ سودابه» به زندگی زنی می‌پردازد که درگیر سنت‌ها و خشونت‌های خانوادگی است و سرنوشتش با آتش و سوختن گره می‌خورد. در داستان‌های دیگر، با شخصیت‌هایی روبه‌رو می‌شویم که هر یک در موقعیتی بحرانی قرار دارند: زنی که برای درمان فرزندش ناچار به فداکاری‌های بزرگ می‌شود، مردی که در زندان با مرگ و خودکشی هم‌بندش مواجه می‌شود، دختری که در ایستگاه مترو با خاطرات و زخم‌های جسمی و روحی‌اش روبه‌روست و... برخی داستان‌ها با زاویه‌ی دید دانای کل یا راوی اول‌شخص روایت می‌شوند و گاه روایت به‌ سمت طنز سیاه یا نقد اجتماعی می‌رود. موضوعاتی چون فساد، تبعیض، سرکوب، مهاجرت، فقر و بحران هویت در بستر روایت‌های روزمره و گاه سوررئال بازتاب یافته‌اند. داستان‌ها اغلب پایانی باز دارند و مخاطب را با پرسش‌ها و تردیدهای اخلاقی و انسانی تنها می‌گذارند. در مجموع، کتاب تصویری چندوجهی از جامعه‌ی امروز ایران و انسان‌هایی ارائه می‌دهد که در کشاکش امید و ناامیدی، رنج و مقاومت، زیستن را تجربه می‌کنند.

چرا باید کتاب سوگ سودابه را بخوانیم؟

این کتاب با پرداختن به موضوعاتی چون افسردگی، خشونت خانگی، فقر، بحران هویت و سرکوب اجتماعی، فرصتی برای مواجهه‌ی بی‌واسطه با واقعیت‌های تلخ و پیچیده‌ی جامعه فراهم می‌کند. خواندن این مجموعه می‌تواند به درک عمیق‌تر وضعیت روانی و اجتماعی افراد در جامعه‌ی امروز کمک کند و نگاه تازه‌ای به تجربه‌های زنان و مردان ایران معاصر باشد.

خواندن سوگ سودابه را به دوستداران داستان‌های اجتماعی، روایت‌های واقع‌گرایانه و انتقادی، و کسانی پیشنهاد می‌کنیم که دغدغه‌ی بحران‌های خانوادگی، فقر، مهاجرت و مسائل زنان را دارند.

بخشی از کتاب سوگ سودابه

«چیز بیشتری برای نوشتن ندارم؛ همان‌هایی را که بارها برای همکارتان تعریف کردم، دوباره می‌نویسم. جسد آقای میم. صاد را بامداد روز دوشنبه توی دستشویی زندان پیدا کردند. رفته بود وضو بگیرد اما نمازش قضا شد. گفتند پیش از اذان صبح شاهرگ گردنش را با تیغ موکت‌بری زده. وقتی خودم را رساندم بالای سرش، پاهایش هنوز تکان می‌خورد. نگهبانان که سررسیدند، آقای میم. صاد دیگر تمام کرده بود اما هنوز خون از گلویش می‌جوشید. زندانیان را متفرق کردند و به همراه سه نفر دیگر، من را هم فرستادند به سلول انفرادی. نورِ بی‌روح لامپ کم‌مصرف که خاموشی نداشت، هر چند ثانیه یک‌بار سوسو می‌زد. منتظر بازجویی بودم اما خبری نشد. تنها صدای اذان به گوش می‌رسید. روی توالت‌فرنگی نشستم و سعی کردم خوابم نبرد.

این را یادم رفت به همکارتان بگویم. همین دو ماه پیش بود، وقتی یک نوکیش را آوردند به سلول ما، آقای میم. صاد دو روز اعتصاب غذا کرد تا فرد تازه‌وارد به سلول دیگری منتقل شود. می‌گفت با وجود او دیگر نمی‌توان اینجا نماز خواند! حالا چطور می‌توان باور کرد که دست به چنین معصیتی زده باشد؟ مطمئن بود که به‌زودی آزاد می‌شود؛ ماه آینده دادگاه تجدیدنظر داشت و حرف‌هایی برای گفتن! پس چرا خودکشی کرد؟ آن‌هم با یک تیغ موکت‌بری کوچک و خوش‌دست که با تمام توان توی مشت بی‌جانش گرفته بود. این سؤال‌ها توی سلول انفرادی از سرم بیرون نمی‌رفت که دوباره صدای اذان بلند شد، گویی زمان را روی دور تند گذاشته بودند.»