کتاب پاسخ های کوتاه به سوالات بزرگ
معرفی کتاب پاسخ های کوتاه به سوالات بزرگ
کتاب الکترونیکی «پاسخهای کوتاه به سوالات بزرگ» نوشتهٔ استیون هاوکینگ و با ترجمهٔ مریم سلیمانیفر، توسط نشر بله منتشر شده است. این اثر به پرسشهای اساسی و بنیادین دربارهٔ جهان هستی، علم، فلسفه و آیندهٔ بشر میپردازد و تلاش میکند با زبانی روشن و قابلدسترس، مفاهیم پیچیدهٔ فیزیک و کیهانشناسی را برای عموم مخاطبان توضیح دهد. «پاسخهای کوتاه به سوالات بزرگ» در دستهٔ ناداستان علمی قرار میگیرد و به موضوعاتی چون منشأ جهان، وجود خدا، سیاهچالهها، امکان سفر در زمان و آیندهٔ بشریت میپردازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پاسخ های کوتاه به سوالات بزرگ
«پاسخهای کوتاه به سوالات بزرگ» اثری ناداستانی و علمی است که در قالب مجموعهای از فصلها و مقالات کوتاه، به مهمترین پرسشهای فلسفی و علمی بشر میپردازد. استیون هاوکینگ، فیزیکدان نظری و کیهانشناس برجسته، در این کتاب تلاش کرده است تا به زبان ساده و با تکیهبر تجربیات و پژوهشهای خود، به سوالاتی پاسخ دهد که قرنها ذهن انسان را به خود مشغول کردهاند. این کتاب در سالهای پایانی زندگی نویسنده و با همکاری نزدیک خانواده و همکارانش گردآوری شده است. ساختار کتاب بهگونهای است که هر فصل به یک پرسش بنیادین اختصاص یافته و هاوکینگ با بهرهگیری از دانش روز، تاریخ علم و حتی خاطرات شخصی، به واکاوی آن میپردازد. موضوعاتی مانند منشأ جهان، وجود خدا، آیندهٔ بشریت، هوش مصنوعی، سیاهچالهها و امکان سفر در زمان، در این کتاب بررسی شدهاند. «پاسخهای کوتاه به سوالات بزرگ» نهتنها به دغدغههای علمی، بلکه به پرسشهای فلسفی و اخلاقی نیز توجه دارد و تلاش میکند تصویری کلی از جایگاه انسان در جهان ارائه دهد.
خلاصه کتاب پاسخ های کوتاه به سوالات بزرگ
این کتاب مجموعهای از پاسخهای استیون هاوکینگ به ۱۰ پرسش اساسی است که هرکدام بخشی از دغدغههای علمی و فلسفی بشر را بازتاب میدهند. هاوکینگ در آغاز، اهمیت پرسشگری و جستوجوی پاسخ برای سوالات بزرگ را شرح میدهد و تأکید میکند که علم، ابزاری برای درک بهتر جهان و جایگاه انسان است. او در فصلهای مختلف، به موضوعاتی چون منشأ جهان هستی، امکان وجود خدا، ماهیت سیاهچالهها، امکان سفر در زمان، آیندهٔ بشریت روی زمین و ضرورت مهاجرت به فضا میپردازد. هاوکینگ با استناد به نظریههای علمی و یافتههای جدید، توضیح میدهد که جهان هستی نقطهٔ آغازی داشته و از یک تکینگی آغاز شده است. او به نظریهٔ نسبیت عام اینشتین و کشفیات خود دربارهٔ سیاهچالهها اشاره میکند و توضیح میدهد که سیاهچالهها نهتنها پایان ستارگان، بلکه آغاز پرسشهای جدید دربارهٔ ماهیت فضا و زمان هستند. در بخشهایی از کتاب، هاوکینگ به آیندهٔ بشر و چالشهایی مانند تغییرات اقلیمی، رشد جمعیت، کمبود منابع و تهدیدهای هوش مصنوعی میپردازد. او معتقد است که برای بقای نوع بشر، باید بهدنبال راههایی برای مهاجرت به فضا و توسعهٔ فناوریهای نوین بود. همچنین، هاوکینگ دربارهٔ امکان وجود حیات هوشمند در سایر نقاط جهان هستی و پیامدهای احتمالی تماس با تمدنهای فرازمینی بحث میکند. در نهایت، کتاب با تأکید بر اهمیت علم، کنجکاوی و شجاعت در مواجهه با ناشناختهها به پایان میرسد.
چرا باید کتاب پاسخ های کوتاه به سوالات بزرگ را بخوانیم؟
این کتاب فرصتی است برای مواجهه با مهمترین پرسشهای هستیشناسانه و علمی که ذهن بشر را به خود مشغول کردهاند. «پاسخهای کوتاه به سوالات بزرگ» با نگاهی جامع به مرزهای علم و فلسفه، مخاطب را به تأمل دربارهٔ جایگاه انسان در جهان و آیندهٔ بشریت دعوت میکند. مطالعهٔ این اثر، امکان آشنایی با دیدگاههای یکی از برجستهترین دانشمندان معاصر را فراهم میآورد و به خواننده کمک میکند تا با مفاهیم بنیادین فیزیک، کیهانشناسی و فلسفهٔ علم آشنا شود. همچنین، کتاب الهامبخش کسانی است که به دنبال یافتن پاسخ برای سوالات بزرگ زندگی هستند و میخواهند با چالشهای علمی و اخلاقی عصر حاضر روبهرو شوند.
این کتاب برای علاقهمندان به علم، فلسفه، کیهانشناسی و پرسشهای بنیادین دربارهٔ جهان هستی مناسب است. دانشآموزان، دانشجویان، معلمان و هرکسی که دغدغهٔ فهم بهتر جهان و آیندهٔ بشر را دارد، میتواند از مطالعهٔ این اثر بهرهمند شود. همچنین، کسانی که به دنبال نگاهی علمی و تحلیلی به موضوعاتی مانند منشأ جهان، سیاهچالهها، هوش مصنوعی و آیندهٔ انسان هستند، مخاطبان اصلی این کتاب بهشمار میآیند.
بخشی از کتاب پاسخ های کوتاه به سوالات بزرگ
«مردم همواره بهدنبال پاسخ سوالات مهم و اساسی بودهاند؛ از جمله اینکه ما از کجا آمدهایم؟ جهان هستی چگونه ایجاد شده است؟ چه معنایی در پس این جهان وجود دارد؟ آیا کسی خارج از اين جهان وجود دارد؟ آنچه در گذشته ایجاد شده است. امروزه اعتبار کمتری دارد و چیزهای دیگری جایگزین آنها شده است که میتوان «موهومات» نامید؛ از عصر جدید گرفته تا عصر پیشتازان فضاء اما علم حقیقی بسیار عجیبتر و متقاعد کنندهتر از داستانهای تخیلی است. من یک دانشمند شیفتهی فیزیک. ستارهشناسی» جهان هستی و آیندهی بشر هستم. تربیت والدین من طوری بوده است که هميشه کنجکاو و همانند پدرم» مشغول تحقیق باشم و بتوانم با تلاش بسیار به پاسخ سوالات متعدد علمی برسم. من بیشتر زندگیام را در ذهن خود به جاهای مختلف این جهان هستی سفر کردم. من در تلاش بودم تا با کمک فیزیک نظری بتوانم به برخی سوالات مهم پاسخ دهم. قبلاً تصور میکردم در یک نقطهی خاص به پایان علم فیزیک خواهم رسید؛ اما حالا مطمتئن هستم که اکتشافات شگفتانگیز تا مدتها بعد از من ادامه خواهد داشت. ما به پاسخها نزدیک شدهایم. ولی هنوز به جواب نهایی نرسيدهايم.»