کتاب اندیشه اجتماعی غرب جدید (جلد اول، مدرنیته تجدد) سجاد صفارهرندی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب اندیشه اجتماعی غرب جدید (جلد اول، مدرنیته تجدد)

کتاب اندیشه اجتماعی غرب جدید (جلد اول، مدرنیته تجدد)

معرفی کتاب اندیشه اجتماعی غرب جدید (جلد اول، مدرنیته تجدد)

کتاب الکترونیکی «اندیشهٔ اجتماعی غرب جدید (جلد اول، مدرنیته تجدد)» نوشتهٔ سجاد صفارهرندی و محمدرضا قائمی‌نیک اثری پژوهشی است که نشر مرکز کوثر آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی ریشه‌ها، تحولات و پیامدهای مدرنیته در غرب می‌پردازد و تلاش می‌کند مفاهیم بنیادین تمدن غربی را از منظر تاریخی و اجتماعی واکاوی کند. نویسندگان با رویکردی تحلیلی، سیر اندیشه‌های اجتماعی و سیاسی غرب را از رنسانس تا دوران معاصر دنبال کرده‌اند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب اندیشه اجتماعی غرب جدید (جلد اول، مدرنیته تجدد)

«اندیشهٔ اجتماعی غرب جدید (جلد اول، مدرنیته تجدد)» اثری ناداستان و پژوهشی است که به بررسی تاریخی و تحلیلی مفهوم مدرنیته در تمدن غرب می‌پردازد. این کتاب بخشی از یک مجموعه است که هر جلد آن به یکی از مفاهیم کلیدی اندیشهٔ اجتماعی غرب اختصاص یافته است. نویسندگان، با تکیه‌بر روایت تاریخی، تحولات فکری، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی غرب را از قرون وسطی تا دوران مدرن دنبال کرده‌اند. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که ابتدا زمینه‌های شکل‌گیری مدرنیته را در اروپا بررسی می‌کند و سپس به فرازونشیب‌های آن در حوزه‌های مختلف می‌پردازد. اثر حاضر با زبانی تحلیلی و مستند، مخاطب را با جریان‌های فکری، جنبش‌های اجتماعی و تحولات سیاسی آشنا می‌کند که در نهایت به شکل‌گیری جهان مدرن انجامیده‌اند. این کتاب برای دانشجویان و علاقه‌مندان به علوم اجتماعی، تاریخ اندیشه و غرب‌شناسی قابل استفاده است و تلاش دارد تصویری جامع از روندهای فکری و اجتماعی غرب ارائه دهد.

خلاصه کتاب اندیشه اجتماعی غرب جدید (جلد اول، مدرنیته تجدد)

کتاب «اندیشهٔ اجتماعی غرب جدید (جلد اول، مدرنیته تجدد)» با تمرکز بر مفهوم مدرنیته، سیر تاریخی و فکری غرب را از رنسانس تا عصر پست‌مدرن بررسی می‌کند. نویسندگان ابتدا به ریشه‌های تکوین جهان مدرن در اروپا می‌پردازند و نشان می‌دهند که چگونه موج‌های تحولی چند سده پیش، زمینه‌ساز شکل‌گیری تمدن جدید غرب شدند. در این مسیر، نقش رنسانس و خیزش انسان‌گرایانه، گسترش شهرنشینی و ظهور بورژوازی، شکل‌گیری دولت‌های ملی و اندیشهٔ سیاسی جدید، و نهضت اصلاح دینی به‌عنوان نقاط عطف معرفی شده‌اند. کتاب سپس به تولد «سوژه» مدرن و تأثیر جریان‌های فلسفی مانند نام‌گرایی و دکارت بر شکل‌گیری انسان خودبنیاد می‌پردازد. ظهور علم جدید و تغییر نگرش به طبیعت و دانش، از دیگر محورهای مهم کتاب است. نویسندگان با بررسی انقلاب علمی و نقش چهره‌هایی چون کوپرنیک، گالیله و بیکن، نشان می‌دهند که چگونه علم تجربی و عقلانیت مدرن جایگزین سنت‌های پیشین شد. در ادامه، کتاب به عصر روشنگری و پیامدهای اجتماعی و سیاسی آن می‌پردازد و واکنش‌های رمانتیک و انتقادی به مدرنیته را نیز بررسی می‌کند. پیدایش علوم اجتماعی مدرن، اندیشه‌های کنت، مارکس، دورکیم و وبر، و نقدهای فیلسوفانی چون نیچه و هایدگر از دیگر بخش‌های مهم کتاب هستند. در نهایت، نویسندگان به مباحث پست‌مدرنیته، پایان کلان‌روایت‌ها و مناقشه بر سر اصالت مدرنیته می‌پردازند و نشان می‌دهند که چگونه مفاهیم مدرن همچنان محل بحث و بازاندیشی‌اند.

چرا باید کتاب اندیشه اجتماعی غرب جدید (جلد اول، مدرنیته تجدد) را بخوانیم؟

این کتاب با رویکردی تاریخی و تحلیلی، به ریشه‌ها و تحولات اندیشهٔ اجتماعی غرب می‌پردازد و تصویری روشن از چگونگی شکل‌گیری مفاهیم بنیادین مدرنیته ارائه می‌دهد. مطالعهٔ این اثر به درک بهتر زمینه‌های فکری و اجتماعی جهان معاصر کمک می‌کند و امکان مقایسهٔ تطبیقی میان سنت و تجدد را فراهم می‌سازد. همچنین، کتاب با پرداختن به فرازونشیب‌های اندیشه و جامعه در غرب، به مخاطب کمک می‌کند تا نسبت خود را با مفاهیم مدرن و چالش‌های آن‌ها بازتعریف کند. آشنایی با سیر تحولاتی که به شکل‌گیری تمدن جدید غرب انجامیده‌اند، برای علاقه‌مندان به علوم انسانی، تاریخ و فلسفه اهمیت ویژه‌ای دارد.

مطالعهٔ این کتاب به دانشجویان و پژوهشگران علوم اجتماعی، تاریخ، فلسفه و غرب‌شناسی توصیه می‌شود. همچنین، برای کسانی که دغدغهٔ فهم ریشه‌های فکری و اجتماعی جهان مدرن را دارند یا به دنبال تحلیل انتقادی مفاهیم مدرنیته و تجدد هستند، این اثر مفید خواهد بود.

بخشی از کتاب اندیشه اجتماعی غرب جدید (جلد اول، مدرنیته تجدد)

«موج‌های تحولی که چند سده قبل در اروپا رخ داد و بعدها مدرنیته یا تجدد نام گرفت، اینک سراسر جهان را تحت‌تأثیر قرار داده و به رنگ خویش درآورده است. همه ما در عرصه‌های گوناگون حیات فردی و جمعی خود با انبوه موارد و مسائلی مواجه می‌شویم که اصولاً به همین تمدن مدرن غرب متعلق‌اند و اینک به پاره‌ای از جهان ما بدل شده‌اند. این امر به ابزارهای تکنولوژیک یا نهادها و سازمان‌های نوین منحصر نیست؛ بلکه علاوه‌بر این‌ها، مفاهیم، ایده‌ها و اندیشه‌ها را نیز دربر می‌گیرد. در مباحث روزانه، در خانه و مدرسه و اتوبوس و اداره وقتی از دعواهای سیاسی و مشکلات اقتصادی و امثال آن‌ها سخن می‌گوییم، بسیاری از ارجاعات به مفاهیم و اندیشه‌هایی است که به سپهر اندیشهٔ مدرن غرب تعلق دارند. این امر خواه مطلوب و خواه نامطلوب، بخشی از واقعیت پیرامون ماست. اما مشکل آنجاست که در اغلب موارد این قبیل استعمال مفاهیم و الفاظ با برخی بدفهمی‌ها و قشری‌نگری‌ها همراه است. ما بدون تذکر به عقبهٔ فکری و تاریخ و تمدنی که این قبیل مفاهیم بدان تعلق دارند، آن‌ها را به کار می‌بریم و این نحو استفادهٔ سرسری و غیرمتذکرانه ما را با تناقضات و چالش‌های اجتناب‌ناپذیری مواجه می‌کند.»