کتاب حرفه ای دوشان کواچویچ + دانلود نمونه رایگان

کتاب حرفه ای

انتشارات:نشر ثالث
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب حرفه ای

کتاب الکترونیکی «حرفه‌ای» نوشتهٔ دوشان کواچویچ و با ترجمهٔ ایرج امامی توسط نشر ثالث منتشر شده است. این اثر نمایشی، با محوریت زندگی و دغدغه‌های یک نویسنده و مواجههٔ او با گذشته و آدم‌هایی که در سایهٔ زندگی‌اش حضور داشته‌اند، به بررسی هویت، خاطره و نقش قدرت در سرنوشت فردی می‌پردازد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب حرفه ای

«حرفه‌ای» اثری نمایشی است که در قالب یک نمایشنامه، داستانی پرکشش و چندلایه را روایت می‌کند. دوشان کواچویچ، نویسندهٔ این اثر، با بهره‌گیری از دیالوگ‌های تیز و موقعیت‌های پیچیده، فضای یک دفتر نشر را به صحنه‌ای برای تقابل شخصیت‌ها و افشای رازهای پنهان بدل کرده است. این نمایشنامه با محوریت شخصیت تیا، نویسنده‌ای میانسال، و لوک، پلیس مخفی بازنشسته، به بازخوانی خاطرات، شکست‌ها و پیوندهای انسانی می‌پردازد. ساختار کتاب مبتنی بر گفت‌وگوهای زنده و صحنه‌های متوالی است که به‌تدریج لایه‌های شخصیت‌ها و گذشتهٔ آن‌ها را آشکار می‌کند. فضای داستان، تلفیقی از طنز تلخ، نقد اجتماعی و تاملات فلسفی است و مخاطب را با پرسش‌هایی دربارهٔ حقیقت، هویت و قدرت روبه‌رو می‌سازد. این نمایشنامه، با بهره‌گیری از عناصر رئالیسم و طنز سیاه، تصویری از جامعه‌ای در حال گذار و آدم‌هایی که در پی معنا و جایگاه خود هستند، ارائه می‌دهد.

خلاصه کتاب حرفه ای

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان «حرفه‌ای» با حضور تیا، نویسنده‌ای که اکنون سرویراستار یک دفتر نشر است، آغاز می‌شود. تیا درگیر روزمرگی و ناامیدی از وضعیت ادبیات و نویسندگی است. ورود لوک، مردی با گذشته‌ای مرموز و چمدانی پر از اشیا و دست‌نوشته‌ها، روند زندگی تیا را دگرگون می‌کند. لوک که خود را پلیس مخفی بازنشسته معرفی می‌کند، سال‌ها زندگی تیا را زیر نظر داشته و خاطرات، سخنرانی‌ها و حتی اشیای به‌جا‌مانده از او را جمع‌آوری کرده است. این مواجهه، تیا را با گذشتهٔ خودش، شکست‌ها، خاطرات خانوادگی و روابط از‌دست‌رفته روبه‌رو می‌کند. در جریان گفت‌وگوهای تیا و لوک، رازهایی از زندگی هر دو شخصیت آشکار می‌شود: از تعقیب و مراقبت‌های پلیسی تا ثبت و ضبط لحظات خصوصی و حتی تلاش برای حذف فیزیکی تیا در گذشته. لوک، با آوردن اشیایی مانند ساعت پدر تیا، نامه‌های مادرش و کلاه‌پوست دوست شاعرش، گذشتهٔ تیا را به شکل ملموس و دردناکی بازمی‌گرداند. در این میان، شخصیت‌هایی چون مارتا و لوناتیک نیز وارد ماجرا می‌شوند و فضای دفتر نشر را به صحنه‌ای از تقابل، سوءتفاهم و بحران هویت بدل می‌کنند. در نهایت، نمایشنامه به تاملاتی دربارهٔ معنای حرفه‌ای‌بودن، نقش قدرت، خاطره و هویت فردی می‌رسد و تیا را در موقعیتی قرار می‌دهد که باید با گذشته و حال خود روبه‌رو شود، بی‌آن‌که راهی برای بازگشت یا فرار داشته باشد.

چرا باید کتاب حرفه ای را بخوانیم؟

«حرفه‌ای» با روایتی چندلایه و دیالوگ‌هایی پرکشش، به موضوعاتی چون هویت، قدرت، خاطره و معنای نویسندگی می‌پردازد. این نمایشنامه، نه‌تنها تصویری از جامعه‌ای در حال تغییر و آدم‌هایی که در جست‌وجوی معنا هستند ارائه می‌دهد، بلکه با طنز تلخ و نگاه انتقادی، روابط انسانی و تاثیر سیاست بر زندگی فردی را به چالش می‌کشد. مواجههٔ شخصیت‌ها با گذشته و حال، و بازخوانی خاطرات و اشیا، فرصتی برای تامل دربارهٔ نقش حافظه و سرنوشت در زندگی فراهم می‌کند. خواندن این اثر، تجربه‌ای متفاوت از مواجهه با نمایشنامه‌ای مدرن و دغدغه‌مند است که مرز میان واقعیت و خیال را بارها جابه‌جا می‌کند.

این کتاب برای علاقه‌مندان به نمایشنامه، ادبیات معاصر، و کسانی که به موضوعات هویت، خاطره و نقد اجتماعی علاقه دارند، مناسب است. همچنین برای کسانی که دغدغهٔ قدرت، سرنوشت فردی و تاثیر سیاست بر زندگی شخصی را دنبال می‌کنند، خواندن «حرفه‌ای» پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب حرفه ای

«اسم من تئودور کرای‌ئه. مادرم تیا صدام می‌کرد. دوستانم هم… البته وقتی هنوز داشتمشون. اسم من احتمالاً معنی خاصی برای شما نداره. من نویسنده‌م. یا حداقل امیدوارم باشم. چهل‌وپنج‌سالمه. تا حالا دو کتاب منتشر کردم: یه کتاب شعر و یه مجموعه‌داستان کوتاه. متأسفانه خیلی کمه! ولی خب بهم می‌آد که بیست تا رمان نوشته باشم. (با خود) افتضاحه! کتاب‌های ننوشته‌شدۀ من کجان؟ … داستانی که می‌خوام براتون بگم باورنکردنیه اما خب حقیقت داره. این داستان در یک نشست با ماشین‌تایپ، همان‌طور که اتفاق افتاده به رشته تحریر دراومده. یه ملاقات با این مرد تموم زندگی من رو عوض کرد. لابد شما می‌پرسید مگر می‌شه زندگی کسی به این راحتی عوض بشه؟! بله می‌شه! چطوری؟ خیلی ساده است! فقط اگه به اندازۀ من باهوش و خوش شانس باشید.»

۲۵%