کتاب تابستانی با والری
معرفی کتاب تابستانی با والری
کتاب الکترونیکی «تابستانی با والری» نوشتهٔ رژیس دوبره و با ترجمهٔ محسن دیناروند، توسط نشر راه طلایی منتشر شده است. این اثر به زندگی، اندیشهها و شخصیت چندوجهی «پل والری» شاعر و متفکر فرانسوی میپردازد و با نگاهی تحلیلی و روایی، فراز و نشیبهای حیات فکری و هنری او را بررسی میکند. کتاب در قالب ناداستان و با رویکردی جستارنویسانه، به مخاطب امکان میدهد تا با ابعاد کمترشناختهشدهٔ والری آشنا شود. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب تابستانی با والری
«تابستانی با والری» اثری ناداستانی و تحلیلی است که به زندگی و آثار «پل والری» میپردازد. نویسنده، «رژیس دوبره»، با روایتی سیال و گاه شخصی، والری را نهتنها بهعنوان یک شاعر، بلکه بهعنوان متفکری چندوجهی و ناظر تمدن معاصر معرفی میکند. کتاب ساختاری جستارنویسانه دارد و در آن، زندگی والری از کودکی تا سالهای پایانی عمرش، با تمرکز بر تأثیر محیط مدیترانهای، روابط دوستانه و ادبی، و دغدغههای فلسفی و هنری او روایت میشود. اثر حاضر بهجای تمرکز صرف بر زندگینامه، به تحلیل دوگانگیهای شخصیتی والری، نقش او در ادبیات فرانسه، و نسبتش با مدرنیته و تمدن اروپایی میپردازد. نویسنده با بهرهگیری از منابع تاریخی، نامهها و خاطرات، تصویری چندلایه از والری ارائه داده است. این کتاب برای علاقهمندان به ادبیات فرانسه، تاریخ اندیشه و جستارهای ادبی، منبعی غنی و خواندنی بهشمار میآید.
خلاصه کتاب تابستانی با والری
«تابستانی با والری» با توصیف پیوند والری با تابستان و مدیترانه آغاز میشود؛ فصلی که نویسنده آن را نماد روح و منش والری میداند. کتاب بهجای روایت خطی زندگی، بر جنبههای مختلف شخصیت والری تمرکز دارد: از شاعر کلاسیک و منظم تا یاغی شوخچشم و منتقد تمدن. دوبره نشان میدهد که والری چگونه میان ظاهر رسمی و باطن سرکش خود در نوسان است و این دوگانگی، بخش مهمی از هویت او را شکل میدهد. در ادامه، به ریشههای خانوادگی والری، کودکیاش در شهر بندری ست و تأثیر محیط مدیترانهای بر جهانبینی و آثارش پرداخته شده است. نویسنده به روابط والری با چهرههای ادبی همدورهاش مانند «پیئر لویی»، «آندره ژید» و «مالارمه» اشاره میکند و نقش این دوستیها را در شکلگیری ذهنیت و آثار والری بررسی میکند. کتاب به ماجرای شب ژن و تصمیم والری برای فاصلهگرفتن از ادبیات و تمرکز بر عقل و ریاضیات نیز میپردازد؛ دورهای که به خلق شخصیت «آقای تست» انجامید. اثر حاضر همچنین به دغدغههای والری دربارهٔ هنر، موزهها، و نسبت میان سنت و مدرنیته میپردازد. نویسنده نشان میدهد که والری چگونه با نگاهی انتقادی به میراث فرهنگی و وضعیت روشنفکری زمانهاش مینگرد و همواره میان میل به کنارهگیری و حضور اجتماعی در نوسان است. در نهایت، کتاب تصویری از والری ارائه میدهد که همزمان اهل ذهن، منتقد، شاعر و ناظر تمدن است و زندگیاش سرشار از تضادها و انتخابهای دشوار بوده است.
چرا باید کتاب تابستانی با والری را بخوانیم؟
این کتاب با رویکردی تحلیلی و روایی، تصویری چندلایه از «پل والری» ارائه میدهد که فراتر از یک زندگینامهٔ صرف است. «تابستانی با والری» بهجای روایت خطی، به بررسی تضادها، دغدغهها و تأثیرات متقابل زندگی شخصی و فکری والری میپردازد. خواننده با مطالعهٔ این اثر، با فضای ادبی و فکری فرانسه در سدههای نوزدهم و بیستم، روابط میان شاعران و روشنفکران، و چالشهای مدرنیته و سنت آشنا میشود. کتاب فرصتی است برای تأمل دربارهٔ نسبت فرد با جامعه، نقش هنر و ادبیات در زندگی، و معنای اصالت و چندگانگی در شخصیتهای بزرگ.
مطالعهٔ این کتاب برای علاقهمندان به ادبیات فرانسه، دوستداران جستارهای ادبی و فلسفی، پژوهشگران تاریخ اندیشه و کسانی که به شناخت شخصیتهای چندوجهی و پیچیده علاقه دارند، مناسب است. همچنین برای کسانی که دغدغهٔ نسبت میان هنر، جامعه و فرد را دارند، این اثر پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب تابستانی با والری
«تابستان برازندهٔ والری است. تابستانپرستی سرسخت. آن مدیترانهای که ما را به دویدن بهسوی موج و برخاستن دوباره از آن فرامیخواند. اما این پیوند با فصل دلانگیز هرگز مرا به این نتیجه نمیرساند که به شنوندگان همیشگی رادیو اینتر پیشنهاد کنم در این ماه گرم با او همراه شوند؛ اگر دینی بر گردنم احساس نمیکردم. مرا بهخاطر این یادآوری شخصی ببخشند. دیگر تکرار نخواهد شد. همه میدانند که شاعران را در زمان پریشانی نمیتوان فراخواند. از آنان چیزی نمیخواهند. خودشان به سراغ ما میآیند و بیمقدمه در گوشمان زمزمه میکنند. این اتفاق نیم قرن پیش در بولیوی برای من و بسیاری دیگر افتاد درحالیکه هفتهها بود در چند متر مبهم مدرسه ناخواسته آمدند و دستمان را گرفتند. تکههایی از اشعار که در لایههای ذهنم پنهان بود؛ «زورق مست»: آندم که سرازیر شدم از رودهای بیخیال؛ «تصنیف دلشکسته»: شامگاهی در مه لندن؛ و بعد. خدا میداند چرا تکههایی از «گورستان دریایی». و عاقبت. بهطرزی شگفتآور بر همهچیز چیره شدند. من اینجا بوی دود آیندهام را میشنوم؛ و زمزمه تغییر کرانهها را. و آهنگی دیگر. اگر اشتباه نکنم: در غیابی عظیم ناپدید شدند. خاک سرخ نسل سفید را توشید: اشتیاق زیستن به گلها گذشت! احمقانه بود. چون در آن مکان بسته نه ساحلی بود؛ نه آسمانی: نه گلی، نه خاکی؛ هیچچیز، جز نیستی. و بااینحال، خاطرات مثل صفحه گرامافونی خشدار میچرخیدند. تکهای از زبان فرانسه که دیگر چندان با آن سروکار نداشتم. چه عجیب بود که ناگهان سبز شدند.»