کتاب مجموعه آثار صادق هدایت صادق هدایت + دانلود نمونه رایگان

کتاب مجموعه آثار صادق هدایت

نویسنده:صادق هدایت
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب مجموعه آثار صادق هدایت

کتاب الکترونیکی «مرام‌نامه اخلاقی» نوشتهٔ «صادق هدایت» و با ویراستاری «نیلوفر زنجیریان» توسط نشر نارنگی منتشر شده است. این کتاب مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه فارسی است که در قرن ۱۶ نوشته شده‌اند و بخشی از آثار برجستهٔ هدایت به‌شمار می‌آیند. در این مجموعه، داستان‌هایی چون «آب زندگی»، «آبجی خانم»، «اسیر فرانسوی» و چندین روایت دیگر گردآوری شده‌اند که هرکدام تصویری از زندگی، جامعه و دغدغه‌های انسانی را به‌تصویر می‌کشند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مجموعه آثار صادق هدایت

«مرام‌نامه اخلاقی» از «صادق هدایت» مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه است که در قالب ناداستان و داستان کوتاه، به بررسی لایه‌های مختلف جامعه و روان انسان می‌پردازد. این کتاب در دوره‌ای نوشته شده که جامعهٔ ایران با تحولات اجتماعی و فرهنگی متعددی روبه‌رو بوده است. هدایت در این مجموعه، با نگاهی انتقادی و گاه طنزآمیز، به مسائل اخلاقی، اجتماعی و فردی می‌پردازد و شخصیت‌هایی را به تصویر می‌کشد که هرکدام نمایندهٔ بخشی از جامعه یا یک تیپ روانی خاص هستند. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که هر داستان، دنیای مستقلی دارد و در عین حال، دغدغه‌های مشترکی چون فقر، حسادت، جهل، آرزو و ناکامی را دنبال می‌کند. روایت‌ها اغلب با زبانی صریح و بی‌پرده، واقعیت‌های تلخ و شیرین زندگی را بازگو می‌کنند و خواننده را به تأمل دربارهٔ ارزش‌ها و باورهای رایج وامی‌دارند.

خلاصه داستان مجموعه آثار صادق هدایت

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! در مجموعهٔ «مرام‌نامه اخلاقی»، هر داستان با فضاسازی ویژهٔ خود، به روایت زندگی شخصیت‌هایی می‌پردازد که درگیر مسائل اخلاقی و اجتماعی‌اند. در داستان «آب زندگی»، سه برادر برای یافتن روزی و تجربهٔ زندگی، از خانهٔ پدرشان راهی سفر می‌شوند. هرکدام در مسیر خود با چالش‌هایی روبه‌رو می‌شوند که نماد آزمون‌های اخلاقی و انسانی است. حسف قوزی با طمع و فریب، به قدرت و ثروت می‌رسد اما در نهایت اسیر همان طلا و جاه‌طلبی می‌شود. حسیف کچل، با تظاهر و فرصت‌طلبی، به پادشاهی می‌رسد اما سرنوشتش به همان اندازه تلخ است. احمدک، کوچک‌ترین برادر، با صداقت و مهربانی، راهی متفاوت را طی می‌کند و در سرزمین همیشه بهار، معنای واقعی زندگی و آزادی را درمی‌یابد. او در نهایت با آب زندگی، به سرزمین خود بازمی‌گردد تا مردم را از جهل و اسارت نجات دهد. این داستان، با بهره‌گیری از عناصر اسطوره‌ای و نمادین، نقدی بر جامعهٔ گرفتار در طمع، جهل و استبداد است. در داستان «آبجی خانم»، زندگی دختری به تصویر کشیده می‌شود که به‌دلیل ظاهر و شرایط خانوادگی، از شادی‌های زندگی محروم مانده و حسادت و ناکامی، او را به سوی انزوا و سرانجامی تلخ سوق می‌دهد. روایت‌هایی چون «اسیر فرانسوی» و «ادنه شکسته» نیز هرکدام گوشه‌ای از تجربه‌های انسانی، اسارت، عشق، شکست و امید را بازتاب می‌دهند. در مجموع، کتاب دغدغه‌هایی چون آزادی، عدالت، رهایی از جهل و نقش اخلاق در سرنوشت انسان را محور قرار داده است.

چرا باید کتاب مجموعه آثار صادق هدایت را بخوانیم؟

این کتاب با روایت داستان‌هایی متنوع، تصویری چندلایه از جامعه و روان انسان ارائه می‌دهد. هر داستان، فرصتی برای تأمل دربارهٔ ارزش‌ها، باورها و انتخاب‌های فردی و جمعی است. «مرام‌نامه اخلاقی» با پرداختن به موضوعاتی چون فقر، قدرت، حسادت، آزادی و جهل، خواننده را با پرسش‌هایی بنیادین دربارهٔ اخلاق و معنای زندگی روبه‌رو می‌کند. روایت‌های کتاب، نه‌تنها بازتابی از جامعهٔ زمان خود هستند، بلکه همچنان برای مخاطب امروز نیز قابل لمس و قابل تأمل‌اند. مواجهه با شخصیت‌هایی که درگیر فرازونشیب‌های زندگی‌اند، امکان همذات‌پنداری و بازنگری در نگرش‌های فردی را فراهم می‌کند.

این کتاب برای علاقه‌مندان به داستان کوتاه فارسی، دوست‌داران آثار اجتماعی و کسانی که دغدغهٔ شناخت لایه‌های پنهان جامعه و روان انسان را دارند، مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال بازخوانی انتقادی از ارزش‌ها و باورهای رایج هستند، مطالعهٔ این مجموعه پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب مجموعه آثار صادق هدایت

«یکی بود یکی نبود. غبر از خدا هیشکی نبود. پینه‌دوزی بود. سه تا پسر داشت: حسف قوزی. حسیق کچل و احمدک. پسر بزرگش حسف؛ معرکه‌گبربود. پسر دومی حسیف, همه‌کاره و هیچ‌کاره بود؛ گاهی آب حوض می‌کشید یا برف پارو می‌کرد و اغلب ول می‌گشت. احمدک از همه کوچک‌تر. سری به راه و پایی به راه بود و عزیز دردانه باباش بود. توی دکان عطاری, شاگردی می‌کرد و سر ماه مزدش را می‌آورد به باباش می‌داد. پسر بزرگ‌ها که کار به جایی نداشتند و دست‌شان پیش پدرشان دراز بود. چشم نداشتند که احمدک را ببینند. دست بر قضا زد و توی شهرشان قحطی افتاد. یک روز پینه‌دوز پسرهایش را صدا زد و به آنها گفت: رمی‌دونین چیه, راس و پوس کندش اینه که کار وکاسبی من نمی‌گرده, توشهر هم گرونی افتاده. شماهام دیگه از آب وگل دراومدین. احمدک که از همه‌تون کوچکتره. ماشااللّه پونزه سالشه!دست خدابه همراتون, برین روزی‌تونودربیارین و هر کد وم به کار وکاسی‌ام یادبگیرین. من این‌گوشه واسه خودم یه کروکری‌می‌کنم .اگه روز وروزگاری کاروبارتون‌گرفت ودماغتون چاق شد که چه بهتر به منم خبربدین؛ وگرنه برگردین پیش خودم یه لقمه نون داریم باهم می‌خوریم.»