تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب خشت نو
معرفی کتاب خشت نو
کتاب الکترونیکی «خشت نو (تحول بنیادین آموزش و پرورش در اندیشهٔ حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای)» به کوشش محمد شهریاری گردآوری شده و نشر انقلاب اسلامی آن را منتشر کرده است. این اثر به بررسی جامع دیدگاهها و بیانات رهبر انقلاب اسلامی دربارهٔ ضرورت و چگونگی تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش ایران میپردازد. کتاب با تکیهبر اسناد و سخنان ایشان از دههٔ ۶۰ تا ۱۴۰۱، تلاش دارد نقشهٔ راه و سیاستهای کلان تحول آموزشی را برای فعالان و دغدغهمندان این حوزه تبیین کند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب خشت نو
«خشت نو» اثری در حوزهٔ ناداستان و اندیشهٔ اجتماعی-فرهنگی است که به تحلیل و گردآوری بیانات و رهنمودهای رهبر انقلاب اسلامی دربارهٔ آموزش و پرورش میپردازد. این کتاب ساختاری تحلیلی و مستند دارد و با بهرهگیری از سخنان مستقیم ایشان، به جایگاه، اهمیت و ضرورت تحول در نظام تعلیم و تربیت ایران میپردازد. اثر حاضر در چهار فصل تدوین شده و هر فصل به یکی از ابعاد کلیدی آموزش و پرورش، از جایگاه و کارکرد تا ضرورت و مختصات تحول و در نهایت الزامات تحقق آن، اختصاص یافته است. کتاب با رویکردی جامع، تلاش میکند تصویری روشن از دغدغهها، آسیبها و راهکارهای تحول بنیادین در آموزش و پرورش ارائه دهد و در عین حال، نقش کلیدی معلم و نظام تعلیم و تربیت را در ساخت آیندهٔ کشور برجسته سازد. «محمد شهریاری» در این اثر، با گردآوری کامل بیانات و پیامهای رهبر انقلاب، اثری مرجع برای پژوهشگران، معلمان، مدیران و سیاستگذاران حوزهٔ آموزش و پرورش فراهم آورده است.
خلاصه کتاب خشت نو
این کتاب مجموعهای از بیانات و رهنمودهای رهبر انقلاب اسلامی دربارهٔ آموزش و پرورش را گردآوری و سازماندهی کرده است. پیام اصلی کتاب بر اهمیت بنیادین آموزش و پرورش در شکلدهی به آیندهٔ جامعه و تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی تأکید دارد. در بخشهای مختلف، به نقش کلیدی معلم در تربیت نسل جدید، اهمیت هویتسازی فرهنگی، و ضرورت تحول عمیق در ساختار و محتوای نظام آموزشی پرداخته شده است. کتاب بر این باور استوار است که نظام فعلی آموزش و پرورش ایران، ریشه در الگوهای وارداتی و غیر بومی دارد و از ابتدا بر مبانی اسلامی و ملی استوار نبوده است. به همین دلیل، تحول بنیادین در این نظام، نهتنها یک ضرورت، بلکه شرط بقای هویت و پیشرفت جامعه تلقی میشود. رهبر انقلاب در بیانات خود، بارها به آسیبهای تقلید منفعلانه از نظامهای غربی، حافظهمحوری به جای فکرمحوری، و بیماری دانشگاهگرایی اشاره کردهاند و بر لزوم بازنگری اساسی در اهداف، فلسفه و روشهای تعلیم و تربیت تأکید دارند. در این اثر، آموزش و پرورش بهعنوان زیرساخت اصلی پیشرفت کشور و ضامن بقا و استمرار انقلاب اسلامی معرفی شده است. معلم بهعنوان افسر سپاه پیشرفت کشور و عامل اصلی هویتسازی نسل آینده، جایگاهی ممتاز دارد. کتاب همچنین به چالشهای ساختاری، محتوایی و مدیریتی نظام آموزشی اشاره میکند و راهکارهایی برای عبور از وضعیت فعلی و تحقق تحول بنیادین ارائه میدهد. در نهایت، «خشت نو» بر این نکته پافشاری دارد که بدون اصلاح و تحول عمیق در آموزش و پرورش، دستیابی به عدالت اجتماعی، پیشرفت علمی و تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی ممکن نخواهد بود.
چرا باید کتاب خشت نو را بخوانیم؟
این کتاب با گردآوری کامل و نظاممند بیانات رهبر انقلاب اسلامی دربارهٔ آموزش و پرورش، فرصتی کمنظیر برای آشنایی با ریشهها، آسیبها و راهبردهای تحول بنیادین در نظام تعلیم و تربیت ایران فراهم میکند. مطالعهٔ آن به مخاطب کمک میکند تا با نگاه انتقادی و تحلیلی، نقاط ضعف و قوت ساختار فعلی آموزش و پرورش را بشناسد و نسبت به ضرورت بازنگری و تحول در این حوزه آگاهتر شود. «خشت نو» نهتنها برای فعالان حوزهٔ آموزش، بلکه برای هر کسی که دغدغهٔ آیندهٔ فرهنگی و اجتماعی ایران را دارد، منبعی غنی از اندیشه و تجربه محسوب میشود.
این کتاب برای معلمان، مدیران و سیاستگذاران حوزهٔ آموزش و پرورش، پژوهشگران علوم تربیتی، دانشجویان رشتههای علوم انسانی و علاقهمندان به مسائل فرهنگی و اجتماعی ایران مناسب است. همچنین برای کسانی که دغدغهٔ تحول و پیشرفت نظام آموزشی و تربیت نسل آینده را دارند، مطالعهٔ آن توصیه میشود.
بخشی از کتاب خشت نو
«آموزش و پرورش سنگ بنای آیندهٔ کشور است. اکنون اقتصادِ مبتنی بر علم، سیاستِ مبتنی بر علم و جامعهٔ علممحور، جزوِ شعارهای امروز دنیا است. ما اگر بخواهیم از قافلهٔ حرکت جهانی عقب نمانیم _ چه برسد به اینکه بخواهیم نقش تعیینکننده، پیشرونده و پیشبرنده ایفا کنیم_ چارهای نداریم جز اینکه یک نگاه بنیانی و اساسی به آموزش و پرورش بیندازیم... آموزش و پرورش آن قاعدهٔ اساسی (به قول معمارها و بنّاها)، آن فونداسیون اساسی برای بنای رفیعی است که ما میخواهیم برای آیندهٔ کشورمان داشته باشیم. مسئلهٔ عمدهٔ ما امروز مسئلهٔ آموزش و پرورش است؛ مسئلهای که برای بنده مهم است. علّت هم این است که آموزش و پرورش در واقع آن کانون اساسی برای خلق دنیای آینده است. بالاخره ما فردایی خواهیم داشت، ۲۰ سال دیگر، ۲۵ سال دیگر، نسلی روی کار خواهند آمد که امروز این نسل مشغول تولید شدن است، در حال به وجود آمدن است؛ مولّد آن هم معلّم و آموزش و پرورش است. شما دارید یک نسل را تولید میکنید؛ چگونه آن را تولید خواهید کرد؟ این خیلی اهمّیّت دارد.»