کتاب نبرد من
معرفی کتاب نبرد من
کتاب نبرد من نوشته آدولف هیتلر با ترجمه اسما کریمیمقدم آرانی و ویراستاری یعقوب متقیزاده، اثری در حوزهی تاریخ سیاسی و اندیشههای قرن بیستم است که توسط نشر همخونه منتشر شده است. این کتاب، که در دو جلد تنظیم شده، به شرح زندگی، باورها و دیدگاههای سیاسی هیتلر و شکلگیری حزب ناسیونال سوسیالیست آلمان میپردازد. کتاب نبرد من از مهمترین متون تاریخ معاصر اروپا و منبعی برای شناخت ریشههای ایدئولوژی نازیسم به شمار میرود. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نبرد من
کتاب نبرد من اثری است که در دههی ۱۹۲۰ میلادی، زمانی که آدولف هیتلر در زندان لندزبرگ به سر میبرد، به کمک منشیاش رودلف هس نوشته شد. این کتاب در دو جلد منتشر شد و بهسرعت جایگاه ویژهای در میان آثار سیاسی و تاریخی قرن بیستم پیدا کرد. جلد نخست به زندگی شخصی هیتلر، دوران کودکی، تحصیل، سالهای سخت در وین و شکلگیری دیدگاههای سیاسی او میپردازد.
جلد دوم بیشتر به تبیین اصول حزب ناسیونال سوسیالیست، باورهای فلسفی، ساختار دولت و سیاستهای مورد نظر هیتلر اختصاص دارد. کتاب نبرد من نه تنها بازتابدهندهی اندیشهها و جهانبینی نویسنده است، بلکه تصویری از فضای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی آلمان و اروپا در آستانهی جنگ جهانی دوم ارائه میدهد. این کتاب در دورهای منتشر شد که بحرانهای اقتصادی، نارضایتیهای اجتماعی و تحولات سیاسی، زمینهساز رشد ایدئولوژیهای افراطی در اروپا بودند. کتاب نبرد من بهدلیل محتوای بحثبرانگیز و نقش آن در تاریخ معاصر، همواره مورد توجه پژوهشگران، تاریخنگاران و علاقهمندان به مطالعات سیاسی قرار گرفته است.
خلاصه کتاب نبرد من
در کتاب نبرد من، آدولف هیتلر روایت زندگی خود را از کودکی در مرز اتریش و آلمان آغاز میکند و به شرح تأثیر خانواده، تحصیلات و تجربیات اولیهاش در وین میپردازد. او از فقر، ناکامی در ورود به مدرسهی هنر و مواجهه با طبقات اجتماعی مختلف سخن میگوید و این تجربیات را زمینهساز شکلگیری دیدگاههای سیاسی و اجتماعی خود میداند. هیتلر در ادامه، به تحلیل وضعیت سیاسی آلمان و اتریش، نقش احزاب مختلف، سندیکاها و بحرانهای اقتصادی میپردازد و از نگاه خود به مسائل نژادی، ملیگرایی و دشمنی با یهودیان سخن میگوید.
بخشهایی از کتاب به نقد مارکسیسم، سوسیال دموکراسی و نقش رسانهها در شکلدهی افکار عمومی اختصاص یافته است. در جلد دوم، هیتلر به تبیین اصول حزب ناسیونال سوسیالیست، ساختار دولت ایدهآل، رابطهی دولت و ملت، مفهوم نژاد و سیاستهای توسعهطلبانهی آلمان میپردازد. او راهکارهایی برای آیندهی آلمان، اتحاد ملی و مقابله با تهدیدات داخلی و خارجی ارائه میدهد. کتاب نبرد من ترکیبی از خاطرات شخصی، تحلیلهای سیاسی و بیانیههای ایدئولوژیک است که ریشههای فکری و اهداف سیاسی نویسنده را آشکار میکند.
چرا باید کتاب نبرد من را خواند؟
مطالعهی این کتاب برای کسانی که بهدنبال شناخت ریشههای ایدئولوژی نازیسم، تحولات سیاسی آلمان در قرن بیستم و زمینههای شکلگیری جنگ جهانی دوم هستند، اهمیت دارد. کتاب نبرد من بهعنوان سندی تاریخی، امکان بررسی مستقیم افکار و انگیزههای یکی از تأثیرگذارترین شخصیتهای تاریخ معاصر را فراهم میکند. این اثر همچنین به تحلیل ساختارهای قدرت، تبلیغات سیاسی و نقش ایدئولوژی در تحولات اجتماعی میپردازد و میتواند برای پژوهشگران علوم سیاسی، تاریخ و جامعهشناسی منبعی ارزشمند باشد.
خواندن کتاب نبرد من را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای دانشجویان و پژوهشگران تاریخ، علوم سیاسی و جامعهشناسی، علاقهمندان به مطالعات ایدئولوژیهای افراطی و کسانی مناسب است که بهدنبال درک زمینههای تاریخی جنگ جهانی دوم و ظهور نازیسم هستند؛ همچنین برای کسانی که دغدغهی شناخت مکانیسمهای تبلیغات سیاسی و شکلگیری جنبشهای تودهای را دارند، مطالعهی این اثر توصیه میشود.
بخشی از کتاب نبرد من
«من در بیستم آوریل ۱۸۸۹ در شهر کوچک و زیبایی بین آلمان و اتریش زاده شدم. ازآنجاکه اتحاد این دو کشور آرزوی قلبی هر آلمانی بود، تصور میکنم تولد من در این شهر مرزی معیشت الهی بوده است. اتحاد آلمان و اتریش در بعد اقتصادی و مالی برای ما مهم نبود. بلکه ما به اتحاد سیاسی فکر میکردیم. چون تنها از این طریق آلمان میتوانست استقلال سیاسی خود را تثبیت کند. تحقق اتحاد با اتریش و دستیابی به ثبات سیاسی بهاندازهی حفظ حریم خانواده برای ما اهمیت داشت. اگر رایش بتواند حکومت تمام سرزمینهای آلمانی را در دست بگیرد، واقعا خوشبخت است چون در این صورت میتواند از زمینهای بیگانگان برای تأمین رفع نماید. کشاورزی جای جنگ را میگیرد و بیگانگان بردگانی در اختیار ما خواهند بود و در آن زمینها برای ما کار خواهند کرد. چنین شرایطی رویای هر آلمانی است. شهرهای سرحد، از جمله زادگاه من، بارها عرصهی پیکار و نبرد بین آلمانها و اتریشیها بوده است. مردم این شهر گرچه اتریشی بودهاند اما در برابر هجوم بیگانگان مقاومت کرده و همچنان از متعلقات آلمان است. خانوادهام در همین شهر مرزی متولد شده و زندگی میکردند. مادرم زنی مهربان بود که ما را با عشق و محبت مادرانه بزرگ کرد. پدرم کارمند گمرک بود. ازاینرو ما همواره در سفر بودیم. بعد از مدتی به شهری در نزدیکی زادگاهم به نام پاسو، که از متصرفات آلمان بود، مهاجرت کردیم و سپس به لینز رفتیم و پدرم تمام دوران بازنشستگی خود را در آنجا سپری کرد.»