کتاب نبرد من
معرفی کتاب نبرد من
معرفی کتاب نبرد من
کتاب الکترونیکی «نبرد من» (Mein Kampf) نوشتهٔ آدولف هیتلر با ترجمهٔ اسماء کریمیمقدمآرانی و ویراستاری یعقوب متقیزاده، اثری در حوزهٔ تاریخ سیاسی و اندیشههای قرن بیستم است که توسط نشر همخونه منتشر شده است. این کتاب، که در دو جلد تنظیم شده، به شرح زندگی، باورها و دیدگاههای سیاسی هیتلر و شکلگیری حزب ناسیونال سوسیالیست آلمان میپردازد. «نبرد من» از مهمترین متون تاریخ معاصر اروپا و منبعی برای شناخت ریشههای ایدئولوژی نازیسم به شمار میرود. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نبرد من
«نبرد من» اثری است که در دههٔ ۱۹۲۰ میلادی، زمانی که «آدولف هیتلر» در زندان لندزبرگ به سر میبرد، به کمک منشیاش «رودلف هس» نوشته شد. این کتاب در دو جلد منتشر شد و به سرعت جایگاه ویژهای در میان آثار سیاسی و تاریخی قرن بیستم پیدا کرد. جلد نخست به زندگی شخصی هیتلر، دوران کودکی، تحصیل، سالهای سخت در وین و شکلگیری دیدگاههای سیاسی او میپردازد. جلد دوم بیشتر به تبیین اصول حزب ناسیونال سوسیالیست، باورهای فلسفی، ساختار دولت و سیاستهای مورد نظر هیتلر اختصاص دارد. «نبرد من» نه تنها بازتابدهندهٔ اندیشهها و جهانبینی نویسنده است، بلکه تصویری از فضای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی آلمان و اروپا در آستانهٔ جنگ جهانی دوم ارائه میدهد. این کتاب در دورهای منتشر شد که بحرانهای اقتصادی، نارضایتیهای اجتماعی و تحولات سیاسی، زمینهساز رشد ایدئولوژیهای افراطی در اروپا بودند. «نبرد من» به دلیل محتوای بحثبرانگیز و نقش آن در تاریخ معاصر، همواره مورد توجه پژوهشگران، تاریخنگاران و علاقهمندان به مطالعات سیاسی قرار گرفته است.
خلاصه کتاب نبرد من
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!در «نبرد من»، «آدولف هیتلر» روایت زندگی خود را از کودکی در مرز اتریش و آلمان آغاز میکند و به شرح تأثیر خانواده، تحصیلات و تجربیات اولیهاش در وین میپردازد. او از فقر، ناکامی در ورود به مدرسهٔ هنر و مواجهه با طبقات اجتماعی مختلف سخن میگوید و این تجربیات را زمینهساز شکلگیری دیدگاههای سیاسی و اجتماعی خود میداند. هیتلر در ادامه، به تحلیل وضعیت سیاسی آلمان و اتریش، نقش احزاب مختلف، سندیکاها و بحرانهای اقتصادی میپردازد و از نگاه خود به مسائل نژادی، ملیگرایی و دشمنی با یهودیان سخن میگوید. بخشهایی از کتاب به نقد مارکسیسم، سوسیال دموکراسی و نقش رسانهها در شکلدهی افکار عمومی اختصاص یافته است. در جلد دوم، هیتلر به تبیین اصول حزب ناسیونال سوسیالیست، ساختار دولت ایدهآل، رابطهٔ دولت و ملت، مفهوم نژاد و سیاستهای توسعهطلبانهٔ آلمان میپردازد. او راهکارهایی برای آیندهٔ آلمان، اتحاد ملی و مقابله با تهدیدات داخلی و خارجی ارائه میدهد. «نبرد من» ترکیبی از خاطرات شخصی، تحلیلهای سیاسی و بیانیههای ایدئولوژیک است که ریشههای فکری و اهداف سیاسی نویسنده را آشکار میکند.
چرا باید کتاب نبرد من را خواند؟
مطالعهٔ این کتاب برای کسانی که به دنبال شناخت ریشههای ایدئولوژی نازیسم، تحولات سیاسی آلمان در قرن بیستم و زمینههای شکلگیری جنگ جهانی دوم هستند، اهمیت دارد. «نبرد من» به عنوان سندی تاریخی، امکان بررسی مستقیم افکار و انگیزههای یکی از تأثیرگذارترین شخصیتهای تاریخ معاصر را فراهم میکند. این اثر همچنین به تحلیل ساختارهای قدرت، تبلیغات سیاسی و نقش ایدئولوژی در تحولات اجتماعی میپردازد و میتواند برای پژوهشگران علوم سیاسی، تاریخ و جامعهشناسی منبعی ارزشمند باشد.
خواندن کتاب نبرد من را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای دانشجویان و پژوهشگران تاریخ، علوم سیاسی و جامعهشناسی، علاقهمندان به مطالعات ایدئولوژیهای افراطی و کسانی که به دنبال درک زمینههای تاریخی جنگ جهانی دوم و ظهور نازیسم هستند، مناسب است. همچنین برای کسانی که دغدغهٔ شناخت مکانیسمهای تبلیغات سیاسی و شکلگیری جنبشهای تودهای را دارند، مطالعهٔ این اثر توصیه میشود.
فهرست کتاب نبرد من
- فصل اول: کودکی و خانواده — شرح زندگی اولیهٔ هیتلر، تأثیر خانواده و محیط بر شکلگیری شخصیت او.- فصل دوم: تحصیل و روزهای سخت در وین — روایت ناکامیها، فقر و مواجهه با طبقات اجتماعی مختلف.- فصل سوم: دوران اقامت در مونیخ — ورود به فضای جدید و تأثیر آن بر دیدگاههای سیاسی نویسنده.- فصل چهارم: جنگ جهانی — تجربهٔ هیتلر از جنگ و تأثیر آن بر باورهایش.- فصل پنجم: تبلیغات برای جنگ — نقش تبلیغات و رسانهها در شکلدهی افکار عمومی.- فصل دهم: ملتها و نژادها — تحلیل مسائل نژادی و ملیگرایی از منظر هیتلر.- فصل یازدهم: آغاز پیشرفت حزب کارگر ناسیونال سوسیالیست — روند شکلگیری و رشد حزب نازی.- جلد دوم: - فصل دوازدهم: باورهای فلسفی حزب — تبیین اصول ایدئولوژیک حزب نازی. - فصل سیزدهم: دربارهٔ دولت — ساختار دولت ایدهآل از نگاه نویسنده. - فصل چهاردهم: ارتباط دولت و ملت — بررسی رابطهٔ ملت و دولت و نقش هر یک. - فصل پانزدهم: نظر راسیست دربارهٔ مفهوم دولت — دیدگاههای نژادی در ساختار دولت. - فصل شانزدهم: مفهوم دولت از دیدگاه فلسفه — تحلیل فلسفی ساختار دولت. - فصل بیست و دوم: ارتباط پروپاگاندا و سازمان — نقش تبلیغات و سازماندهی در موفقیت حزب. - فصل بیست و سوم: موضوع سندیکاها — بررسی نقش سندیکاها در جامعه و سیاست. - فصل بیست و چهارم: اتحادهای بعد از جنگ در سیاست آلمان — تحلیل اتحادها و سیاستهای پس از جنگ. - فصل بیست و پنجم: حق دفاع — بحث دربارهٔ دفاع ملی و سیاستهای امنیتی. - فصل بیست و ششم: سیاست در برابر شرق — سیاستهای توسعهطلبانهٔ آلمان نسبت به شرق اروپا.
بخشی از کتاب نبرد من
«من در بیستم آوریل ۱۸۸۹ در شهر کوچک و زیبایی بین آلمان و اتریش زاده شدم. از آنجا که اتحاد این دو کشور آرزوی قلبی هر آلمانی بود، تصور میکنم تولد من در این شهر مرزی معیشت الهی بوده است. اتحاد آلمان و اتریش در بُعد اقتصادی و مالی برای ما مهم نبود. بلکه ما به اتحاد سیاسی فکر میکردیم. چون تنها از این طریق آلمان میتوانست استقلال سیاسی خود را تثبیت کند. تحقق اتحاد با اتریش و دستیابی به ثبات سیاسی به اندازهٔ حفظ حریم خانواده برای ما اهمیت داشت. اگر رایش بتواند حکومت تمام سرزمینهای آلمانی را در دست بگیرد، واقعا خوشبخت است چون در این صورت میتواند از زمینهای بیگانگان برای تأمین رفع نماید. کشاورزی جای جنگ را میگیرد و بیگانگان بردگانی در اختیار ما خواهند بود و در آن زمینها برای ما کار خواهند کرد. چنین شرایطی رویای هر آلمانی است. شهرهای سرحد، از جمله زادگاه من، بارها عرصهٔ پیکار و نبرد بین آلمانها و اتریشیها بوده است. مردم این شهر گرچه اتریشی بودهاند اما در برابر هجوم بیگانگان مقاومت کرده و همچنان از متعاقانت آلمان انستا. خانوادهام در همین شهر مرزی متولد شده و زندگی میکردند. مادرم زنی مهربان بود که ما را با عشق و محبت مادرانه بزرگ کرد. پدرم کارمند گمرک بود. از اینرو ما همواره در سفر بودیم. بعد از مدتی به شهری در نزدیکی زادگاهم به نام پاسو، که از متصرفات آلمان بود، مهاجرت کردیم و سپس به لینز رفتیم و پدرم تمام دوران بازنشستگی خود را در آنجا سپری کرد.»