تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌
معرفی کتاب راه سوم
معرفی کتاب راه سوم
کتاب الکترونیکی «راه سوم» نوشتهٔ کلر ژوبرت با تصویرگری «طیبه توسلی» و نشر «بهنشر (انتشارات آستان قدس رضوی)» اثری کودکانه در قالب داستانی کوتاه و مصور است که برای گروه سنی ب نوشته شده. این کتاب با زبانی ساده و داستانی آموزنده، به موضوع انتخابهای روزمره و اهمیت میانهروی در زندگی کودکان میپردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب راه سوم
«راه سوم» داستانی کوتاه از مجموعهٔ «ماجراهای جنگل بلوط» است که با محوریت شخصیت موشیکو، به یکی از دغدغههای رایج کودکان یعنی انتخاب میان دو راه متضاد میپردازد. این کتاب در قالب داستانی ساده و قابل فهم، مفاهیمی مانند پرخوری، اسراف و اهمیت پیدا کردن راهحلهای خلاقانه را مطرح میکند. فضای داستان در محیطی مدرسهای و جمعی شکل میگیرد و شخصیتهای حیوانی، به ویژه موشیکو و عنکبوت کوچولو، نقش اصلی را در پیشبرد روایت دارند. کتاب با الهام از آموزههای اخلاقی و دینی، تلاش میکند کودکان را با مفهوم میانهروی و پرهیز از افراط و تفریط آشنا کند. این اثر در مجموعهای با محوریت زندگی حیوانات جنگل بلوط قرار دارد و با تصویرگری رنگی و جذاب، فضای داستان را برای مخاطب کودک دلپذیرتر میکند.
خلاصه کتاب راه سوم
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!داستان با موشیکو، موش کوچکی که همیشه آخرین نفر غذایش را تمام میکند و از دلدرد شکایت دارد، آغاز میشود. او هر روز سر میز ناهار، بین دو انتخاب گیر میافتد: یا باید همهٔ غذایش را بخورد و دلدرد بگیرد یا غذایش را کامل نخورد و با اخم خانم آشپز روبهرو شود. عنکبوت کوچولو که شاهد این وضعیت است، به او یادآوری میکند که همیشه راه سومی هم وجود دارد. روز بعد، موشیکو باز هم غذای زیادی برای خودش میکشد و دوباره همان مشکل تکرار میشود. اما این بار، با فکر کردن به حرف عنکبوت کوچولو، راه سومی پیدا میکند: میتواند ابتدا غذای کمتری بردارد و اگر هنوز گرسنه بود، دوباره غذا بکشد. خانم آشپز هم با این راهحل موافقت میکند و توضیح میدهد که غذای باقیمانده را برای موشهای گرسنهٔ دیگر میبرد. در پایان، موشیکو یاد میگیرد که همیشه لازم نیست بین دو انتخاب محدود بماند و میتواند با فکر کردن، راهحلهای جدیدی پیدا کند.
چرا باید کتاب راه سوم را خواند؟
این کتاب با داستانی کوتاه و شخصیتهایی دوستداشتنی، به کودکان کمک میکند تا مفهوم میانهروی و پرهیز از اسراف را در زندگی روزمرهٔ خود درک کنند. روایت داستان به گونهای است که کودکان را به فکر کردن دربارهٔ انتخابهایشان و پیدا کردن راهحلهای خلاقانه تشویق میکند. همچنین، با استفاده از مثالهای ملموس و محیطی آشنا برای کودکان، پیامهای اخلاقی را به شکلی غیرمستقیم و قابل لمس منتقل میکند.
خواندن کتاب راه سوم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای کودکان گروه سنی ب مناسب است، بهویژه آنهایی که با موضوعاتی مانند انتخاب، پرخوری، اسراف یا تصمیمگیری در موقعیتهای روزمره روبهرو هستند. همچنین والدین و مربیانی که به دنبال داستانهایی با پیامهای اخلاقی و تربیتی برای آموزش میانهروی به کودکان هستند، میتوانند از این کتاب بهره ببرند.
فهرست کتاب راه سوم
- شروع داستان با معرفی موشیکو و مشکل همیشگی او در ناهارخوری مدرسه- گفتوگوی موشیکو با عنکبوت کوچولو دربارهٔ انتخابهای محدود- تلاش موشیکو برای پیدا کردن راه سوم و مواجهه با خانم آشپز- نتیجهگیری و یادگیری موشیکو دربارهٔ میانهروی و راهحلهای خلاقانههر بخش از داستان به یکی از مراحل تصمیمگیری و یادگیری شخصیت اصلی اختصاص دارد و به تدریج کودک را با مفهوم راه سوم و اهمیت میانهروی آشنا میکند.
بخشی از کتاب راه سوم
«عنکبوت کوچولو از توی تارش ته ناهارخوری گفت: «دهه! خسته شدم از بس هر روز اخواوخ میکنی! کمتر بخور خب!»موشیکو آه کشید و گفت: «آخه من فقط دو راه دارم: یا غذایم را تمام کنم و دلدرد بگیرم یا به بشقابم اخم کند. ولی اخم خانم آشپز را اصلا دوست ندارم. پس دلدرد بهتر است.»عنکبوت کوچولو گفت: «چرا فکر میکنی فقط دو راه داری؟ همیشه راه سوم هم پیدا میشود. فکر کن و پیدایش کن.»روز بعد توی مدرسه، خانم آشپز چیزمیزپلو پخته بود. موشیکو هوا را بو کرد و گفت: «هووووووم!» بچهموشها به صف ایستادند و یکییکی برای خودشان غذا کشیدند. موشیکو نوبتش که شد، یک کفگیر کشید. دو کفگیر. شش کفگیر... عنکبوت کوچولو از بالای سرش گفت: «راه سوم موشیکو!»