کتاب زن اگر عشق بورزد غلامحسین عمرانی (هامون) + دانلود نمونه رایگان

انتشارات:نشر خزه
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب زن اگر عشق بورزد

معرفی کتاب زن اگر عشق بورزد

کتاب الکترونیکی «زن اگر عشق بورزد (غزلیات)» سرودهٔ غلامحسین عمرانی (هامون) و منتشرشده توسط نشر خزه در سال ۱۴۰۳، مجموعه‌ای از غزل‌های معاصر است که دغدغه‌های شاعر دربارهٔ عشق، زن، زندگی، عرفان و اجتماع را در قالب شعر کلاسیک و نو بیان می‌کند. این اثر با نگاهی به سنت و نوگرایی، به مسائل انسانی و اجتماعی روزگار خود می‌پردازد و در کنار آن، ارجاعاتی به بزرگان شعر و ادب فارسی دارد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب زن اگر عشق بورزد

«زن اگر عشق بورزد» مجموعه‌ای از غزلیات غلامحسین عمرانی (هامون) است که در سال‌های اخیر سروده و گردآوری شده‌اند. شاعر که سابقه‌ای طولانی در تدریس و پژوهش ادبی دارد، در این کتاب به بازتاب تجربه‌های زیسته، دغدغه‌های اجتماعی، عرفانی و فلسفی خود می‌پردازد. این مجموعه به یاد و احترام بانوان بزرگ شعر فارسی همچون پروین، سیمین و فروغ تقدیم شده و در آن، شاعر با بهره‌گیری از زبان کلاسیک و پیوند آن با مضامین نو، به بیان احساسات و اندیشه‌های خود دربارهٔ زن، عشق، مرگ، زندگی، آزادی و هویت می‌پردازد. عمرانی در مقدمهٔ کتاب، از مسیر هنری و ادبی خود سخن گفته و تأکید می‌کند که شعر را نه صرفاً برای سرگرمی یا پیروی از کلیشه‌ها، بلکه به عنوان راهی برای بیان حقیقت و تجربهٔ انسانی می‌داند. این مجموعه، بازتابی از نگاه شاعر به پیوستگی سنت و نوگرایی در شعر فارسی است و در آن، موضوعات متنوعی از مسائل فردی تا اجتماعی و فلسفی مطرح می‌شود.

چرا باید کتاب زن اگر عشق بورزد را خواند؟

این کتاب برای کسانی که به شعر معاصر فارسی و پیوند آن با سنت علاقه‌مندند، فرصتی فراهم می‌کند تا با نگاهی متفاوت به غزل و مضامین عاشقانه، اجتماعی و عرفانی روبه‌رو شوند. شاعر در این مجموعه، تجربه‌های شخصی و دغدغه‌های اجتماعی را با زبان و ساختار کلاسیک درمی‌آمیزد و به موضوعاتی چون جایگاه زن، عشق، مرگ، هویت و آزادی می‌پردازد. مطالعهٔ این اثر می‌تواند مخاطب را با لایه‌های مختلف شعر فارسی و نگاه شاعرانه به مسائل روزمره و فلسفی آشنا کند.

خواندن کتاب زن اگر عشق بورزد را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این مجموعه برای دوستداران شعر فارسی، علاقه‌مندان به غزل معاصر، پژوهشگران ادبیات، و کسانی که دغدغه‌هایی دربارهٔ هویت، عشق، زن و اجتماع دارند، مناسب است. همچنین برای دانشجویان و پژوهشگران رشتهٔ ادبیات فارسی که به بررسی پیوند سنت و نوگرایی در شعر علاقه‌مندند، قابل توجه خواهد بود.

فهرست کتاب زن اگر عشق بورزد

- مهر خاموشی (تجدید مطلع غزلی دیگر): دربارهٔ خاموشی، درون‌گرایی و تأمل شاعرانه.- صبح اقبال غزل: بازتاب امید و آغازهای تازه در زندگی و شعر.- میوهٔ ممنوعه: اشاره به وسوسه، تجربه و سرنوشت انسان.- غزل‌بانو: ستایش زن و نقش او در زندگی و شعر.- مرهمی بر زخم‌های روح: جست‌وجوی التیام و آرامش در مواجهه با دردهای روحی.- به عشق زن و زبان فارسی: پیوند عشق به زن و زبان فارسی و اهمیت آن در شعر.- دلم می‌خواهد آزادی: آرزوی آزادی و رهایی از قیدها.- تغزل خدا: تأملات شاعرانه دربارهٔ خداوند و معنای هستی.- شهادت زندانی بغداد: روایت از صبر و بردباری و معنای رهایی.- جشن تولد امام رضا: بازتاب آیین‌ها و مناسک مذهبی در شعر.- زبان تشیع علوی: اشاره به هویت مذهبی و انتظار.- بازیچه‌خانه‌ای‌ست جهان!: نگاهی انتقادی به جهان و نقش انسان در آن.- سلطان عشق (امام حسین): بازتاب عشق و ایثار در واقعهٔ کربلا.- فردیت‌یافتگی در غزل: تأمل دربارهٔ هویت فردی و جایگاه شاعر در جامعه.- دفاع از حقوق زن: بیان دغدغه‌های اجتماعی و حقوق زنان.- شعرهای عاشقانه و اجتماعی دیگر که هر یک به موضوعات متنوعی چون مرگ، زندگی، عشق، زن، اجتماع، فلسفه و عرفان می‌پردازند.

بخشی از کتاب زن اگر عشق بورزد

«با همه بیهودگی. تن‌خسته اما نیستممنطق پیوستن قطره به دریا وحدت استهیچ اسمی برنمی‌تابد مسمای مرابنده آزادم به حکم فطرت انس‌انی‌امبا وجود ظاهر آرام خود. توفانی‌امدیدنی‌تر می‌شوم در ملتقای صبح و شامچشم در چشم تو گرچه دوختم. بیگانه‌امرود طغیان‌پیشهام» کوو سقوطاندیشهامریشه دارم در زمین و خاک را زیبنده‌امسعی باطل را به‌جز کف بر لب آوردن چه سود؟شاهد برهان من در پیش توفان» روشن استپاسح طرح وجودم چیستانِ حیرت استاهل بازار قدیمم. مکیان را طالبمسرزنش‌ها را پذیرایم اگر تیغ است و خارچشمه‌ای در هستی‌ام» جوشیده‌ام از متن خاکپای این شعر پریشان‌وار خود می‌ایستمعاشق آیا نیستم؟ در گفت‌وگویم با خودم!سوی «هامون» می‌وزد گاهی «نسیمای» وزیناین غزلواره». رهاوردی‌ست از خاک «امیر»تأ ذر این ذنیا بساط ‌خائئین گسترده اسمتگرچه کامو خونده‌ام» اما هدایت کش ام»