کتاب سیستم سازی کسب و کار
معرفی کتاب سیستم سازی کسب و کار
معرفی کتاب سیستم سازی کسب و کار
کتاب الکترونیکی «سیستمسازی کسبوکار (صرفهجویی در وقت. کاهش خطا و افزایش سود)» نوشتهٔ «دیوید جنینز» و با ترجمهٔ «علیرضا پویا» و «مطهره ساغریدوز» توسط انتشارات تأثیر منتشر شده است. این کتاب در حوزهٔ مدیریت و کسبوکار قرار میگیرد و به موضوع طراحی و پیادهسازی سیستمهای عملیاتی برای بهبود عملکرد سازمانها میپردازد. نویسنده با تکیه بر تجربههای شخصی و حرفهای، راهکارهایی برای خودکارسازی فرآیندها و کاهش وابستگی به افراد کلیدی ارائه میدهد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سیستم سازی کسب و کار
«سیستمسازی کسبوکار» اثری است که به دغدغههای رایج مدیران و صاحبان کسبوکارهای کوچک و متوسط میپردازد؛ بهویژه آنهایی که با حجم بالای کارهای روزمره و وابستگی شدید به حضور خودشان درگیر هستند. کتاب در سال ۱۴۰۳ منتشر شده و نویسنده با الهام از تجربیات شخصی و همکاری با چهرههای مطرح حوزهٔ کارآفرینی، به اهمیت ایجاد سیستمهای پایدار و قابل اتکا در کسبوکار اشاره میکند. ساختار کتاب بر هفت گام اصلی سیستمسازی استوار است و هر مرحله با مثالها و روایتهایی از چالشهای واقعی همراه شده است. نویسنده تأکید دارد که سیستمسازی نه فقط برای شرکتهای بزرگ، بلکه برای کسبوکارهای کوچک نیز قابل اجراست و میتواند به کاهش خطا، صرفهجویی در زمان و افزایش سود منجر شود. کتاب همچنین به باورهای نادرست دربارهٔ سیستمسازی و موانع ذهنی رایج در این مسیر میپردازد و تلاش میکند تصویری واقعبینانه از مسیر پیادهسازی سیستمها ارائه دهد.
خلاصه کتاب سیستم سازی کسب و کار
کتاب «سیستمسازی کسبوکار» با طرح پرسشهایی دربارهٔ وابستگی کسبوکار به حضور مدیر یا صاحب آن آغاز میشود و نشان میدهد که چگونه نبود سیستمهای کارآمد میتواند فرصتهای بزرگ را از بین ببرد. نویسنده با روایت تجربهٔ شخصی خود، از نقطهای که مجبور بود ساعتهای طولانی کار کند و همه چیز به حضورش وابسته بود، تا زمانی که با پیادهسازی سیستمها توانست کسبوکارش را مستقل کند، مسیر تحول را شرح میدهد. در ادامه، کتاب هفت مرحلهٔ کلیدی برای سیستمسازی را معرفی میکند: تعریف کردن سیستمهای حیاتی، تخصیص مسئولیتها به اعضای تیم، استخراج دانش و فرآیندها، سازماندهی اطلاعات، عجینکردن سیستمها با فرهنگ سازمانی، توسعه و بهینهسازی مستمر. هر مرحله با مثالهای عملی و تمرینهایی همراه است تا خواننده بتواند قدمبهقدم فرآیند سیستمسازی را در کسبوکار خود پیاده کند. نویسنده تأکید میکند که سیستمسازی فقط مختص شرکتهای بزرگ نیست و حتی کسبوکارهای کوچک نیز میتوانند با شناسایی چند سیستم حیاتی، بخش عمدهای از نتایج را به دست آورند. کتاب همچنین به موانع ذهنی و باورهای اشتباهی که مانع سیستمسازی میشوند میپردازد و راهکارهایی برای غلبه بر آنها ارائه میدهد. در نهایت، پیام اصلی کتاب این است که با سیستمسازی میتوان زمان و انرژی بیشتری برای رشد و زندگی شخصی به دست آورد و کسبوکاری ساخت که بدون وابستگی به یک فرد، پایدار و سودآور باشد.
چرا باید کتاب سیستم سازی کسب و کار را خواند؟
این کتاب با تمرکز بر چالشهای واقعی صاحبان کسبوکار، راهی عملی برای کاهش وابستگی به افراد کلیدی و افزایش بهرهوری ارائه میدهد. خواننده با مطالعهٔ این اثر میتواند یاد بگیرد چگونه فرآیندهای تکراری را مستندسازی و خودکار کند، خطاها را کاهش دهد و زمان بیشتری برای توسعهٔ کسبوکار یا زندگی شخصی به دست آورد. همچنین، کتاب با مثالهای ملموس و تمرینهای کاربردی، امکان پیادهسازی تدریجی سیستمسازی را فراهم میکند و به مخاطب کمک میکند تا با تغییر نگرش، به سمت ساخت کسبوکاری پایدار و قابل رشد حرکت کند.
خواندن کتاب سیستم سازی کسب و کار را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای مدیران، صاحبان کسبوکارهای کوچک و متوسط، کارآفرینان و هر کسی که به دنبال کاهش حجم کارهای روزمره، افزایش سود و ایجاد نظم در فعالیتهای کاری است، مناسب است. همچنین برای افرادی که میخواهند کسبوکار خود را مستقل از حضور شخصی اداره کنند یا به دنبال راهی برای بهبود فرآیندها و کاهش خطا هستند، مفید خواهد بود.
فهرست کتاب سیستم سازی کسب و کار
- پیشگفتار ناشر و مقدمه: معرفی اهمیت سیستمسازی و تجربههای شخصی نویسنده از وابستگی کسبوکار به حضور فردی. - فصل اول: مقدمهای بر ضرورت سیستمسازی و تعریف مراحل رشد کسبوکار از بقا تا قابلفروششدن. - فصل دوم: مرحله اول سیستمسازی - تعریف کردن: شناسایی سیستمهای حیاتی و جریان اصلی مشتری در کسبوکار. - فصل سوم: مرحله دوم سیستمسازی - تخصیصدادن: واگذاری مسئولیتها به اعضای تیم و شناسایی افراد کلیدی برای توسعهٔ سیستمها. - فصل چهارم: مرحله سوم سیستمسازی - استخراج کردن: مستندسازی دانش و فرآیندهای کلیدی کسبوکار. - فصل پنجم: مرحله چهارم سیستمسازی - سازماندهی کردن: ساختاردهی اطلاعات و فرآیندها برای دسترسی آسان و اجرای بهتر. - فصل ششم: مرحله پنجم سیستمسازی - عجین کردن: ادغام سیستمها با فرهنگ سازمانی و ایجاد تعهد در تیم. - فصل هفتم: مرحله ششم سیستمسازی - توسعهدادن: گسترش سیستمها و تطبیق آنها با رشد کسبوکار. - فصل هشتم: مرحله هفتم سیستمسازی - بهینهسازی: بازنگری و بهبود مستمر سیستمها برای افزایش کارایی. - فصل نهم: الان وقتش است: تشویق به اقدام و شروع فرآیند سیستمسازی. - فصل دهم: سخن آخر - مصیبت یا فرصت: جمعبندی و نگاه به آیندهٔ کسبوکار سیستمی. - فصل یازدهم: ۷ باور نادرست سیستمسازی کسبوکار: بررسی افسانهها و باورهای اشتباه رایج. - پیوستها و واژهنامه: ابزارها، نمونهها و توضیح مفاهیم کلیدی.
بخشی از کتاب سیستم سازی کسب و کار
«برای لحظهای تصور کنید که یکی از بزرگترین الگوهای کاریتون (مثلا اپرا وینفری) به طور غیرمنتظره با شما تماس بگیرد و از شما بخواهد که فورا در پروژهای رویایی به مدت سه ماه با آنها کار کنید. میتوانید آن را انجام دهید؟ آیا کسبوکارتان بدون شما میتواند برای مدت طولانی دوام بیاورد؟ آیا حاضرید ریسک کنید و همه چیز را کنار بگذارید تا از این فرصت استثنایی بهرهمند شوید؟ و آیا میتوانید آن را مانند یک کارآموزی، بدون دستمزد قبول کنید؟ کمی بیش از سه سال پیش تجربهای به قدری عجیب داشتم که فکر میکردم دارم تو خواب میبینم. سناریویی که میدانستم از این عجیبتر نمیشود. حتی کابوس آخر شب ناشی از خوردن ساندویچ پنیر و ترشی هم نمیتوانست اتفاقی را که قرار بود اتفاق بیفتد را تداعی کند. ساعت ۷ صبح بود و من در حال بررسی ایمیل دریافتی از شخصی به نام لوز دلیا گربر بودم. آن فرد را نمیشناختم؛ اما با مایکل ای. گربر نویسنده سری کتابهای افسانه کارآفرینی آشنا بودم. که گفته میشود یکی از پرفروشترین کتابهای تجاری است. فکر کردم که این فقط بهصورت اتفاقی است. هرگز مایکل ای. گربر را ندیده بودم و هیچ ارتباطی با کسی که او را بشناسد نداشتم. تمام آنچه که در ایمیل گفته شده بود این بود: «به من زنگ بزن»؛ بنابراین همین کار را کردم. شماره تلفن آمریکایی بود و میدانستم که در آنجا بعدازظهر است؛ بنابراین اصلا مهم نبود که در ملبورن استرالیا هنوز صبح زود است. اتفاقا گربرها دوست دارند تماسهای خود را ضبط کنند؛ بنابراین متن کامل مکالمه را دارم. آنچه در ادامه میآید بازنویسی یا ویرایش نشده است. این متن کلمه به کلمه آن مکالمه است.»
زبان ساده، مثالهای ملموس، و کاربردی بودن مفاهیمش نه فقط برای کسبوکار، برای سیستمی کردن هر فعالیت و هدفی مناسبه. این کتاب رو برای علاقمندان به برنامهریزی، مدیران و دوستداران تداوم توصیه میکنم.
عالی