کتاب بهارانه (جلد اول)
معرفی کتاب بهارانه (جلد اول)
کتاب «بهارانه (جلد اول)» سرودۀ جمعی از شاعران است که بهروز مرادی گردآوردی و انتشارات حسن رسولی آن را منتشر کرده است. این کتاب شعرهای ۵ شاعر ایرانی را در برمیگیرد.
درباره کتاب بهارانه (جلد اول)
میدانیم که شعر فارسی عرصههای گوناگونی را درنوردیده است. در طول قرنها هر کسی از ظن خود یار شعر شده است و بر گمان خود تعریفی از شعر بهدست داده است. حضور شعر در همهٔ عرصهها از رزم و بزم گرفته تا مدرسه و مسجد و خانقاه و دیر و مجلس وعظ، همه و همه گویای این مطلب است که شعر، بیمحابا، زمان، مکان و جغرافیا را درنوردیده و در هفتاقلیم جان و جهان به دلبری پرداخته است. آمیختگی شعر با فرهنگ مردم و اندیشههای اجتماعی، این هنر را زبان گویای جوامع بشری ساخته است؛ بدانگونه که هیچ جامعهای از این زبان بارز، برای انتقال اندیشههایش بینیاز نبوده است. گاهی شعری انقلابی به پا کرده است و گاه انقلابی، شعری پویا را سامان داده است.
کتاب بهارانه (جلد اول) مجموعهای از سرودههای ۵ شاعر معاصر ایرانی است که با رویکردی احساسی، معنوی و گاه اجتماعی، به بهار، تحول درونی و بازآفرینی روح پرداختهاند. نام این اثر نهتنها اشارهای است به فصل نو شدن و شکفتن، بلکه استعارهایست از دگرگونی درونی انسان و این مضمون، در شعرهای گردآمده در این مجموعه بارها تکرار میشود.
کتاب بهارانه (جلد اول) با شعرهای معصومه ونکی آغاز میشود؛ شعرهایی که از همان ابتدا با حالوهوایی عرفانی، عاشقانه و مناجات گونه، مخاطب را به جهانی درونی دعوت میکند. نخستین شعر کتاب در قالب غزل سروده شده است. مضمون شعر نیز هماهنگ با ساختار سنتی غزل، رنگوبوی دعا و نیاش دارد و در آن، شاعر با زبانی نرم و مؤمنانه، از بهار طبیعت به بهار دل و روح میرسد. شاعران مجموعۀ بهارانه (جلد اول) عبارتاند از: معصومه ونکی، رضا هیزجی، مرتضی فتحآبادی، سجاد سنبلی و همایون فتاح
خواندن کتاب بهارانه (جلد اول) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران شعر فارسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب بهارانه (جلد اول)
«آمد بهار جانا.. نو شد تمام حالم
ای صاحب بهاران، دستی بزن به فالم
این فال و حال و روزم محتاج یاری توست
در این بهار جان ها قدرت بده به بالم
گر کبر و خشم و غفلت در قلب من کمین کرد
دستم بگیر خدایا من جسمی بی زوالم
هر سال حکمتی هست تقدیر دست ما نیست
گر تو نظر کنی باز زیباتر است سالم»