
کتاب صدسال گرافیک در تهران
معرفی کتاب صدسال گرافیک در تهران
کتاب صدسال گرافیک در تهران (تاریخ گرافیک، همراه با شناختنامهٔ صد طراح گرافیک در تهران) حاصل پژوهش و نگارش معراج قنبری است. انتشارات علمی و فرهنگی این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ تاریخ هنرهای تجسمی ایران قرار میگیرد، به بررسی موضوعاتی نظیر نخستین آتلیهها و کانونهای آگهی در تهران، آموزش و پیدایش رشتهٔ گرافیک در تهران، جریانها و مکانهای مرتبط با گرافیک، نمایشگاهها و دوسالانهها و... پرداخته است. با ۱۰۰ گرافیست که نسبتی با شهر تهران داشتهاند، آشنا شوید. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب صدسال گرافیک در تهران اثر معراج قنبری
کتاب «صد سال گرافیک در تهران» یکی از عنوانهای مجموعهٔ «کتابهای سده» است. از دیگر عنوانهای این مجموعه میتوان به «صد سال نقاشی در تهران»، «صد سال شاعری در تهران»، «صد سال عکاسی مناظر شهری در تهران»، «صد سال کارتون و کاریکاتور در تهران» و «صد سال نویسندگی در تهران» اشاره کرد. اثر حاضر با مقدمهای کوتاه دربارهٔ دوره قاجار آغاز شده و تاریخچهٔ طراحی گرافیک در تهران در سدهٔ گذشته را بررسی کرده است. نویسنده در فصل اول با ترتیب تاریخی به چهرههای طراح گرافیک در تهران پرداخته و به آثار و موضوعاتی میپردازد که بهطور خاص نام تهران یا خود شهر را در خود دارند. این فصل شامل موضوعات، مکانها و جریانات مهمی مانند اولین آتلیهها، مراکز آگهی و آموزش گرافیک در تهران است. «معراج قنبری» در فصل دوم کتاب به معرفی ۱۰۰ چهرهٔ برجستهٔ طراحی گرافیک در تهران پرداخته و طراحانی را معرفی کرده است که یا متولد تهران بودهاند یا رشد و شکوفایی حرفهایشان در این شهر شکل گرفته است. در این بخش به فعالیتهای معروفترین طراحان گرافیک همچون «عباس کیارستمی»، «مرتضی ممیز»، «مجید اخوان»، «ابراهیم حقیقی»، «نورالدین زرینکلک»، «رضا عابدینی»، «ناپلئون سروری»، «فردریک تالبرگ»، «میشا گیراگوسیان» و «قباد شیوا» پرداخته شده است. در فصل نخست آثار بسیاری از طراحانی که در فصل دوم معرفی نشدهاند آورده شده که از این بین میتوان به «نفیسه ریاحی»، «سودابه آگاه»، «گیتی نوین»، «ناهید حقیقت»، «نسرین دشتآرا»، «ناهید فراست»، «احمد آقاقلیزاده»، «ابوالفضل عالی»، «محسن جمالی»، «واحه مرادیان»، «فرهاد باتمانقلیچ»، «نیکزاد نجومی»، «بهرام خائف»، «محمدرضا دادگر»، «علیاکبر صادقی»، «بزرگ خضرائی»، «امیر اثباتی» و «برادران شیشهگران» اشاره کرد.
چرا باید کتاب صدسال گرافیک در تهران را بخوانیم؟
مطالعهٔ این اثر شما را با ۱۰۰ گرافیست که تهرانی هستند، در تهران کار کردهاند و از تهران گفتهاند آشنا میکند؛ همچنین سیر تحول گرافیک در تهران و ایران در طول تاریخ را با مطالعهٔ این کتاب درمییابید.
کتاب صدسال گرافیک در تهران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب با محتوای تصویری و طرحهای گرافیکی خود، بهویژه برای هنرمندان و علاقهمندان به هنر گرافیک (ارتباط تصویری) مفید و جذاب است.
حجم
۴۴٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۳۶۰ صفحه
حجم
۴۴٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۳۶۰ صفحه