کتاب راز دروغین همسر یک بیوه
معرفی کتاب راز دروغین همسر یک بیوه
کتاب راز دروغین همسر یک بیوه با عنوان اصلی The Widow's Husband's Secret Lie اثری از فریدا مکفادن و با ترجمهی مریم حسیننژاد است که توسط نشر بامداد سیام در سال ۱۴۰۳ منتشر شده است. این رمان معمایی و روانشناختی، داستان زنی را روایت میکند که پس از مرگ شوهرش، با رازها و دروغهایی عجیب روبهرو میشود. ویراستاری این اثر را پری اشتری و طراحی جلد را سمانه محمدی بر عهده داشتهاند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب اراز دروغین همسر یک بیوه
کتاب راز دروغین همسر یک بیوه یکی از آثار شاخص فریدا مکفادن، نویسندهٔ آمریکایی ژانر تریلر روانشناختی است که با قلمی تیزبین و پرکشش، مخاطب را به دل تاریکترین زوایای ذهن و روابط انسانی میبرد. این رمان در سالهای اخیر در آمریکا منتشر شد و به سرعت در میان علاقهمندان به داستانهای معمایی و پیچیده محبوبیت یافت. مکفادن با تسلطی مثالزدنی بر خلق تعلیق و شخصیتپردازی، داستانی را روایت میکند که در آن هیچ چیز آنطور که به نظر میرسد نیست. این رمان با محوریت زنی به نام «آلیس»، پس از مرگ شوهرش، به بررسی لایههای پنهان زندگی زناشویی، هویت، خیانت و جنون میپردازد و با پیچشهای داستانی متعدد، خواننده را تا آخرین صفحه در تعلیق نگه میدارد. راز دروغین همسر یک بیوه در دستهٔ رمانهای معمایی و تریلر روانشناختی قرار میگیرد و با استقبال خوبی در بازار کتاب ایران نیز روبهرو شده است. این کتاب نمونهای از آثار مدرن ژانر تریلر است که با الهام از فضای داستانهای آگاتا کریستی و گیلین فلین، اما با روایتی امروزی و زنانه، مخاطب را غافلگیر میکند.
خلاصه کتاب راز دروغین همسر یک بیوه
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان با آلیس، زنی بیوه، آغاز میشود که پس از مرگ ناگهانی شوهرش «گرنت»، تلاش میکند زندگیاش را دوباره سر و سامان دهد، اما خیلی زود متوجه میشود که سایهیٔ شوهرش هنوز بر زندگیاش سنگینی میکند؛ او مدام حس میکند کسی تعقیبش میکند و حتی گاهی چهرهٔ گرنت را در مکانهای مختلف میبیند. آلیس درگیر رازهایی میشود که یکی پس از دیگری از گذشتهی شوهرش و زندگی مشترکشان پرده برمیدارد: از وجود همسر و فرزندانی دیگر تا کشف دوقلوی همسان شوهرش و حتی رازهای تاریکتر. در این میان، آلیس با شخصیتهایی مثل پاپی (دوست صمیمیاش)، خدمتکار مرموز خانه و زنی به نام مارنی روبهرو میشود که هرکدام بخشی از حقیقت را در دل دارند. با پیشروی داستان، مرز میان واقعیت و توهم برای آلیس و خواننده محو میشود و هر بار که فکر میکنیم به حقیقت نزدیک شدهایم، پیچش جدیدی ما را غافلگیر میکند. درنهایت، آلیس با واقعیتی تکاندهنده روبهرو میشود که همه چیز را زیرورو میکند و معنای اعتماد، عشق و هویت را به چالش میکشد.
چرا باید کتاب راز دروغین همسر یک بیوه را بخوانیم؟
خواندن کتاب راز دروغین همسر یک بیوه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
درباره فریدا مک فادن
فریدا مکفادن (Freida McFadden) زادهٔ یک می ۱۹۸۰ میلادی، یک نویسندهٔ آمریکایی در ژانر تریلر و پزشک متخصص در حوزهٔ آسیبهای مغزی است. او چندین رمان هیجانانگیز روانشناختی و رمانهای طنزِ پزشکی نوشته است. از آثار مکتوب او میتوان به «هیچوقت دروغ نگو»، «بانوی طبقهٔ بالا»، «خدمتکار»، «در قفلشده» و «میخوای یه راز رو بدونی؟» اشاره کرد.
فهرست کتاب راز دروغین همسر یک بیوه
کتاب در قالب فصلهای کوتاه و پرکشش روایت میشود که هرکدام با زاویه دید آلیس یا شخصیتهای دیگر، بخشی از معما را آشکار میکنند. فصل اول با حس تعقیب و اضطراب آلیس آغاز میشود و به تدریج با ورود شخصیتهایی مثل مارنی و برنت (دوقلوی شوهرش)، ابعاد تازهای از داستان باز میشود. فصلهای میانی به گذشتهی آلیس و گرنت، رازهای خانوادگی و کشفهای شوکهکننده اختصاص دارد. در فصلهای پایانی، گرههای داستان یکییکی باز میشوند و با افشای هویت واقعی شخصیتها و حقیقت مرگ گرنت، داستان به اوج میرسد. هر فصل با پایانبندی معلق و تعلیقآمیز، خواننده را به ادامهی مطالعه ترغیب میکند.
بخشی از کتاب راز دروغین همسر یک بیوه
«دارم لای شامپوهای داروخانه چرخی میزنم که متوجه میشوم کسی تعقیبم میکند. تا به حال کسی دنبالم نیفتاده بود. چرا باید بیفتد؟ من که جاسوس نیستم. با این حال، فوراً میفهمم چه خبر است. مثل وقتی که وارد اتاقی میشوید و بهطور غریزی حس میکنید داشتند دربارهی شما صحبت میکردند. (این اتفاق برایم زیاد میافتد.) از این رو، بدون اینکه تجربهای از تعقیب شدن داشته باشم، میدانم کسی پشت سرم است و مرا زیر نظر دارد. کسی که دیده من وارد این داروخانه شدم و حالا تکتک حرکاتم را دنبال میکند. پیش از اینکه بفهمم کسی دنبالم است، داشتم سعی میکردم که تصمیم بگیرم کدام شامپو را بخرم. چند هفتهی اخیر برایم خیلی سخت گذشت و برگشتن به فعالیتهای روزمرهای مثل خرید کردن، به من حس آرامش میدهد. این برند همیشگی من که از روغن درخت چای ساخته شده، بوی نعنا میدهد و قرار است پوست سرم را تمیز و تازه کند. اما هر بار که برای خرید شامپو میروم؛ مردد میشوم. آیا شامپویی میخواهم که بیشتر مرطوبکننده باشد؟ یا کمتر؟ موهایم چرب است یا خشک؟ چطور توانستهام سیوچهار سال زندگی کنم و هنوز این حقیقت ساده را دربارهی موهایم ندانم؟ حتی بدون اینکه کسی مرا زیر نظر داشته باشد، این وضعیت گیجکننده است. بطری شامپویی به نام «شامپوی شیر نارگیل» را برمیدارم. رویش نوشته روغن نارگیل و پروتئین سفیدهی تخممرغ دارد. میدانم چرا در رژیم غذایی به پروتئین سفیدهی تخممرغ نیاز دارم، اما آیا موهایم هم به آن نیاز دارد؟ بطری را بررسی میکنم و فهرست شوکهکننده و بلندبالای مواد تشکیلدهندهاش را میخوانم که شامل چیزهایی با بیش از ده هجاست و هیچکدام هم به نارگیل یا تخممرغ مربوط نیست. و سپس، وسط کلمهای مثل «سولفوسوکسینات»، ناگهان سرم را برمیگردانم. پنج ثانیه پیش، حس کردم دو چشم به من خیره شده است. حاضر بودم سر این موضوع قسم بخورم. و حالا، در راهروی شامپوها، کاملاً تنها هستم. به چپ و راست نگاه میکنم، اما کسی اینجا نیست. هیچکس مرا نمیپاید. احتمالاً خیال کردم. ظاهراً زندگیام به جایی رسیده که تعقیبکنندههای موهومی برای خودم میسازم.»