
کتاب تهمت زدن!
معرفی کتاب تهمت زدن!
کتاب «تهمت زدن!» نوشتۀ زهرا پورمند است و انتشارات کاروان ادب آن را منتشر کرده است. تهمتزدن! کتابیست که بهآرامی و با نثری دلنشین، به یکی از مهمترین آموزههای اخلاقی در زندگی کودکان و حتی بزرگسالان میپردازد.
درباره کتاب تهمت زدن!
کتاب تهمتزدن! داستانی لطیف و آموزنده است که در بستری از فضای گرم و صمیمی روزهای منتهی به نوروز روایت میشود. نویسنده با انتخاب حالوهوای بازار شب عید، رنگها، بوها و سنتهای ایرانی را به زیبایی در بستر داستان جاری کرده و از همان ابتدا خواننده را به فضای ملموس و آشنای خانههای ایرانی در آستانۀ بهار میبرد.
در دل این فضا، رابطۀ میان یسنا و مادربزرگش محور اصلی داستان است؛ رابطهای پر از مهر، احترام، و جزئیات روزمرهای که از عمق عاطفی آن خبر میدهد. مادربزرگی صبور و مهربان که عاشق گردنبندهای سنتی و بوی میخک است و یسنایی که با عشق و اشتیاق در کنار او قدم میزند، با نگاه کودکانهاش به سنتهایی چون حنا گذاشتن روی مو، از دریچهای متفاوت و صمیمی به زندگی نگاه میکند. این بخشهای ابتدایی، زمینهساز معرفی شخصیتهایی هستند که در ادامۀ داستان، درگیر یک ماجرای اخلاقی، یعنی همان تهمتزدن میشوند.
نویسنده با پرداختن به جزئیات فرهنگی مثل خرید سبزه و حنا یا آینههای میناکاری شده، نهتنها فضاسازی غنی و تصویری ارائه داده، بلکه نشان میدهد که داستان فقط دربارۀ یک موضوع اخلاقی نیست، بلکه دربارهٔ زندگیکردن در دل سنتها، یادگیری از نسلهای قبل و رشد اخلاقی کودکان در بستر همین زندگی است. این کتاب نه فقط برای کودکان، بلکه برای همهٔ کسانی که دلشان برای ادبیات تربیتی اصیل ایرانی میتپد، میتواند آموزنده و تأثیرگذار باشد.
خواندن کتاب تهمت زدن! را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به کودکان و نوجوانان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب تهمت زدن!
«چیزی تا عید نوروز نمانده بود خیابانها بسیار شلوغ بود. کنار پیادهرو پر بود از ماهیهای قرمز، سبزههایی به سبزی چمنها، آینههای زیبا و ظرفهای هفتسین میناکاری شدهٔ اصفهان. یسنا و مادربزرگش در مغارۀ طاهره خانم بودند. مادربزرگش طبق عادت همیشه دنبال گردنبندهای سنتی میخک میگشت؛ چون عاشق بوی میخک بو. مادربزرگ خیلی زن مهربان و صبوری بود. یسنا همیشه با عشق مادربزرگ را تا بازار همراهی میکرد و حتماً میدانست مادربزرگ برای او چیزهای قشنگ میخرد.»
حجم
۲٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۳۰ صفحه
حجم
۲٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۳۰ صفحه