کتاب باید روی خودم تمرکز کنم
معرفی کتاب باید روی خودم تمرکز کنم
کتاب «باید روی خودم تمرکز کنم» نوشتۀ زهرا پورمند است و انتشارات کاروان ادب آن را منتشر کرده است. این قصه، پلی است میان دنیای پرتبوتاب کودکی و جهان پیچیدهٔ درونی که کودکان بهتدریج با آن مواجه میشوند؛ جایی که تمرکز بر خود، اولین قدم برای رشد درونی و آرامش ذهنی است.
درباره کتاب باید روی خودم تمرکز کنم
کتاب باید روی خودم تمرکز کنم داستانی لطیف و انگیزشی دربارهٔ احساسات، رقابت و پذیرش شکست است که با نگاهی عاطفی و روانشناسانه به دنیای درونی یک دختر نوجوان به نام بهارک میپردازد. داستان با تصویری آرام و شاعرانه از حیاط خانه، حوضی فیروزهای و ماهیهای قرمز آغاز میشود. در دل همین تصویر دلنشین، دختربچهای با دلی شکسته نشسته است؛ ناراحت از شکستی که برایش قابلدرک نیست.
بهارک دختری بااستعداد و پرتلاش در اسکیتسواری است، اما در مسابقهای که برایش خیلی مهم بوده، علیرغم همهٔ مهارتها و تمرینها، باز هم موفق نشده است. این شکست برایش نهتنها یک ناکامی ورزشی، بلکه شکستی در باور به توانایی خودش بهحساب میآید. گفتوگوی بهارک با مادر و واکنش مادرش که بدون قضاوت یا سرزنش، در کنار او قرار میگیرد، یکی از نقاط قوت داستان باید روی خودم تمرکز کنم است. مادر تلاش نمیکند مشکل را حل کند یا توضیحی منطقی ارائه دهد؛ او صرفاً میخواهد بهارک را بفهمد و کمک کند دخترش خودش مسیر را پیدا کند.
پیامی که داستان باید روی خودم تمرکز کنم با زبانی کودکانه و صمیمی منتقل میکند این است که شکست پایان ماجرا نیست؛ گاهی شکستها به ما یادآوری میکنند که لازم است بیشتر به درونمان نگاه کنیم، نه به بیرون. باید روی خودم تمرکز کنم نهتنها به کودکان و نوجوانان کمک میکند تا احساسات خود را بشناسند و با آنها کنار بیایند، بلکه در لایهای عمیقتر، به والدین و مربیان نیز یادآور میشود که شنیدن و همدلی مهمتر از راهحل دادن است.
خواندن کتاب باید روی خودم تمرکز کنم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به کودکان و نوجوانان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب باید روی خودم تمرکز کنم
«بهارک با ناراحتی از مدرسه برگشته بود و کنار حوض قدیمی که به رنگ آبی فیروزهای بود و در آن سه تا ماهی قرمز خوش و خرم زندگی میکردند با چهرهٔ پریشان لمداده بود مادر به حیاط آمد و گفت: چی شده دخترم؟ بهارک به مادر نگاهی انداخت؛ اما جوابی نداد و دستش را به آب درون حوض فروبرد مادر از اسکیتهایی که بهارک به آن طرف حیاط پرت کرده بود میتوانست حدس بزند چه اتفاقی افتاده او بر خلاف مهارت بینظیرش در اسکیت در مسابقات اسکیت مدرسه برای چندمین بار نتوانسته مقامی کسب کند مادر او را صدا زد و به داخل رفت یکم بعد...»