کتاب هدیه آفتاب
معرفی کتاب هدیه آفتاب
کتاب «هدیه آفتاب» نوشتۀ فاطمه سرمشقی است و انتشارات علمی و فرهنگی آن را منتشر کرده است. هدیۀ آفتاب، کتابی دلنشین برای کودکان و حتی بزرگترها است.
درباره کتاب هدیه آفتاب
کتاب هدیۀ آفتاب، داستانی لطیف، شاعرانه و سرشار از حس دلتنگی و کشف است؛ ماجرای کودکی که از دنیای گرم و سادهٔ روستایی، پا به فضای سرد و بیروح شهری میگذارد. این جابهجایی از روستا به شهر، نه فقط تغییر مکان که دگرگونی جهان کودکانهایست که پیشتر پر بود از خنده و بازیهای دستهجمعی در کوچهها و حیاطهای بزرگ. حالا اما همه چیز عوض شده؛ خیابانها شلوغ و پرخطر هستند، بچهها از ترس ماشینها در خانه میمانند و صدای قایمباشک و بالابلندی جای خود را به سکوت پنجرهها داده است.
نویسنده در کتاب هدیۀ آفتاب با نگاهی ساده و درعینحال شاعرانه، دنیای درونی این پسربچه را برایمان باز میکند. او از دل حیاطی کوچک و پر از شمعدانی، از درون نگاههای خیرهٔ کودک به خیابان، دلتنگیهایش را تصویر میکند. مادری که سعی دارد با چند ماهی قرمز یا گلدانهای رنگارنگ، دل فرزندش را به خانهٔ جدید خوش کند؛ اما کودک همچنان دلش برای صدای بچههای روستا و بازی در فضای باز تنگ شده است و درست در اوج تنهایی، جایی که حتی حیاط پرگل هم تسکینی نمیشود، اتفاقی جادویی رخ میدهد: پسرک دوستی پیدا میکند، دوستی غیرمنتظره، بینامونشان که نه انسان است، نه حیوان.
کتاب هدیۀ آفتاب نهتنها قصهٔ کودکانهای دربارۀ دلتنگی و یافتن معنا در یک محیط تازه است، بلکه بهسادگی ما را به یاد اهمیت پیوند با طبیعت، نور، آفتاب و زیباییهای سادهٔ زندگی میاندازد. این کتاب، نگاهی کودکانه و درعینحال فلسفی دارد به مفاهیمی مثل دوستیابی، دگرگونی، امید و سازگاری با دنیای تازه.
خواندن کتاب هدیه آفتاب را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به کودکان و نوجوانان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب هدیه آفتاب
«ما تازه به این خانه آمدهایم. خانۀ قبلیمان در یک روستا بود. آنجا هر روز عصر بچهها به کوچه میآمدند و تا غروب با هم قایمموشک و بالابلندی بازی میکردند؛ اما اینجا در شهر، خانهٔ ما در یک خیابان شلوغ است. اینجا بچهها از ترس ماشینها جرئت بیرون آمدن ندارند.»