کتاب هشیاری و زبان
معرفی کتاب هشیاری و زبان
کتاب هشیاری و زبان نوشتهٔ وحید نجاتی و زهرا حسینی است. انتشارات رشد فرهنگ این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب هشیاری و زبان
کتاب هشیاری و زبان به بررسی رابطه پیچیده بین هشیاری و زبان میپردازد. این اثر با مرور نظریههای مطرح در حوزه هشیاری، از جمله فیزیکالیسم، کارکردگرایی، و دوالیسم، و همچنین ارتباط آن با زبان، به دنبال ارائه چارچوبی برای درک بهتر این مفاهیم است. کتاب در سه فصل اصلی تنظیم شده است: مفهوم هشیاری، زبان و هشیاری، و ذهنخوانی و زبان. نویسندگان با استناد به دیدگاههای دانشمندان و فلاسفه، تلاش میکنند تا ابهامات موجود در این زمینه را کاهش دهند و خواننده را با جنبههای مختلف هشیاری و نقش زبان در آن آشنا کنند.
خواندن کتاب هشیاری و زبان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای دانشجویان و پژوهشگران رشتههای روانشناسی، علوم شناختی، فلسفه ذهن، و زبانشناسی بسیار مفید است. همچنین، علاقهمندان به مباحث پیچیدهای مانند هشیاری، خودآگاهی، و نقش زبان در شکلدهی به تفکر میتوانند از مطالب این کتاب بهرهمند شوند. با توجه به رویکرد تحلیلی و نظری کتاب، مخاطبانی که به دنبال درک عمیقتر از ارتباط بین ذهن و زبان هستند، این اثر را ارزشمند خواهند یافت.
بخشی از کتاب هشیاری و زبان
«هشیاری، آگاه بودن نسبت به اشیاء بیرونی یا چیزی در درون فرد است. درک، آگاهی، ذهنیت، توان تجربه کردن، توان احساس کردن، بیداری، داشتن احساس خود و دارا بودن سیستم کنترل اجرایی ذهن مفاهیم دیگری است که برای هشیاری ذکر شدهاند. ولماس (۲۰۰۷، ۲۰۰۰) و ولماس و اشتایدر (۲۰۰۷) بر این باورند که هر چیزی که نسبت به آن آگاهیم بخشی از هشیاری ما را تشکیل میدهد. در حقیقت هشیاری آشناترین و مرموزترین بعد زندگی ماست»