کتاب سینمای دههی شصت از نگاه منتقدان
خواندن نظراتمعرفی کتاب سینمای دههی شصت از نگاه منتقدان
«سینمای دههٔ شصت ایران از نگاه منتقدان» یک پژوهش تاریخ سینمایی به کوشش محمدعلی حیدری (-۱۳۶۸) است.
دههٔ شصت را چگونه میتوان به مدد سینما و در سینما شناخت؟ دههٔ شصت از نظر سیاسی، دوران بسیار پیچیده و مبهمی است و سینما بخش کوچکی از آن را ثبت کرده و یا به آن پرداخته است. بنابراین گزارشِ تاریخ سینمایی نمیتواند به رویدادهای روزمره در حرفه بیاعتنا بماند و تنها به تاریخ رشد هنر سینما بپردازد، بی آنکه بفهمد در پس حوادث تاریخ سینما در دههٔ شصت چه ذهنیتهایی نهفته بود؟ از این رو پژوهش حاضر که در پی مطالعهٔ بسیاری از فیلمهای دههٔ شصت فراهم آمده، با چند دسته پرسش روبهروست: آیا سینمای دههٔ شصت همچون آینهای گوشههایی از جامعه و روابط درونی و گاه پنهان آن را همانطور که بود تقلید کرد؟ آیا در بازنماییهایش، کمتر نشانهای از چهرهٔ واقعی جهان اجتماعی در سینمای این دوره هست یا اینکه هر اثری نسبت خود را با جهان و مفهوم هویت آشکار میسازد؟ نقش سینمای دههٔ شصت در تثبیت نظام جُمهوری اسلامی ایران چه بود و چه دورههایی را طی کرد؟ در هر دوره چه وظایفی بر عهدهٔ سینما و مدیرانش قرار گرفت؟ از جنبهٔ تاریخ سینمایی به این مباحث میپردازیم که آیا سینمای این دهه به بازتولید الگوهای شناخته شده پرداخت، یا با جنبشی همراه شد؟
نوآوری در هلال و احکام مربوط به آن
اخلاق مهار جنگ (دفتر اول)مرتضی رحیمی نژاد
چرا شما را نمی گیرن و آخرش چی میشه؟صادق زیباکلام
داستان بدن انساندانیل لیبرمن
ما هیچ نمی دانیمجورج چم
قواعد حداقل استاندارد سازمان ملل متحد برای رفتار با زندانیان (قواعد نلسون ماندلا)نشریه جنرال اسمبلی
پاییز باب همایونمحمد محمودی
سرمایه داری مردیانیس واروفاکیس