کتاب تحلیل حقوقی ارث بری در فرایندهای لقاح مصنوعی
معرفی کتاب تحلیل حقوقی ارث بری در فرایندهای لقاح مصنوعی
کتاب الکترونیکی تحلیل حقوقی ارث بری در فرایندهای لقاح مصنوعی نوشتۀ سیده سحر بابائی چگینی است و انتشارات نمای علم آن را منتشر کرده است. کتاب تحلیل حقوقی ارث بری در فرایندهای لقاح مصنوعی، به بررسی و بیان مسائل حقوقی مربوط به طفل حاصل از لقاح مصنوعی پرداخته است.
درباره کتاب تحلیل حقوقی ارث بری در فرایندهای لقاح مصنوعی
جامعه بشری دائماً در حال تغییروتحول است. روزبهروز مسائل جدیدی پیش میآید که از جنبههای مختلف نیاز به بررسی و پژوهش دارد. علم حقوق نیز ناگزیر است تا همزمان با این تحولات، توسعه یابد تا جوابگوی نیازهای جامعه باشد چون در غیر این صورت مشکلات عدیدهای بر سر راه جامعه قرار میگیرد. یکی از مسائل جدید که از جنبههای مختلف قابل بررسی است تا مسئله روشهای جدید باروری به طریقه مصنوعی است. مسئله تلقیح مصنوعی ابتدائاً در مورد گیاهان و حیوانات انجام شد و کمکم در مورد انسان هم انجام شد و نتایج مثبتی داشت. تلقیح مصنوعی میتواند باعث حل مشکلات بسیاری از خانوادهها شود که از نعمت داشتن فرزند محروماند. ولی البته همچون دیگر مسائل جدید، باعث نگرانیها و مخالفتهایی هم شده است. این مسئله فقط از جنبه حقوقی اهمیت ندارد و چهبسا جنبههای اخلاقی و اجتماعی آن مهمتر از جنبه حقوقی آن باشد. مسائلی همچون ترکیب اسپرم با تخمک در خارج از رحم، انتقال جنین زوجین به رحم زن ثالث، ترکیب اسپرم مرد وزن بیگانه، پرورش جنین در لوله آزمایشگاه، اهدای تخمک/ جنین و... سؤالات بیشماری را ایجاد میکنند. تلقیح مصنوعی انواع گوناگونی دارد: از جمله تلقیح مصنوعی با اسپرم شوهر، تلقیح مصنوعی با اسپرم بیگانه، حالت مادر جانشین و حالت اهدای تخمک/ جنین. در کتاب تحلیل حقوقی ارث بری در فرایندهای لقاح مصنوعی، آنچه بیشتر موردتوجه است، بررسی مشروعیت یا عدم مشروطیت طرق تلقیح مصنوعی و بررسی نسب و آثار آن از جمله ارث طفل حاصل از این طرق است. به این معنا که طفل حاصل از طرق تلقیح مصنوعی به چه کس یا کسانی ملحق میشود و آثار این الحاق چیست؟
خواندن کتاب تحلیل حقوقی ارث بری در فرایندهای لقاح مصنوعی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به موضوعات حقوقی مناسب است.
بخشی از کتاب تحلیل حقوقی ارث بری در فرایندهای لقاح مصنوعی
«انتقال ترکه به ورثه در صورت عدم تعلق دیون و حقوقی بر ترکه، بهمجرد فوت مورث، مورد اتفاق فقیهان امامیه است و هیچ تردیدي در اینکه در صورت عدم وجود دین و وصیت، بهمجرد فوت، ترکه به وراث منتقل میشود، وجود ندارد. لیکن همانگونه که ملاحظه گردید ممکن است متوفی پس از وفات در کنار اموال و حقوق مالی، دیونی نیز برجاي گذارد همچنان ممکن است وصایایی نیز نموده باشد. آنچه موضع نزاع میان فقیهان را تشکیل میدهد، همین فرض است. به دیگر سخن، آنچه اختلافنظر اندیشمندان فقهی را رقم زده، وجود دیون و حقوقی است که به ترکه تعلق دارد. در واقع دراینرابطه این سؤال اصلی مطرح است که آیا قبل از اداي دیون و حقوق، ارث تحقق پیدا نموده، ترکه به ورثه منتقل میگردد یا اینکه تحقق ارث و انتقال ماترك به ورثه منوط به اداي دیون و حقوق و باقیماندن چیزي از ترکه است. فقیهان امامی، بحث مزبور را در ابواب مختلف از جمله کتاب حجر، زکات فطره، وصیت، ارث، ملحقات موانع مطرح نمودهاند که قسمت عمده آن در ملحقات موانع دیده میشود. در هر حال در خصوص مالکیت ورثه بر ترکه میتوان سه رویکرد متفاوت را میان فقیهان امامی مشاهده نمود. برخی از عدم مالکیت ورثه بر ترکه قبل از پرداخت حقوق متعلق به ترکه سخن گفتهاند. برخی دیگر از عدم مالکیت ورثه در فرض استیعاب دیون دفاع نمودهاند و گروهی از مالکیت ورثه بر ترکه به مجرد فوت مورث و قبل از پرداخت حقوق متعلق به ترکه سخن گفتهاند...»
حجم
۷۷۰٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۹۸ صفحه
حجم
۷۷۰٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۹۸ صفحه