کتاب پلیمرهای رسانا
معرفی کتاب پلیمرهای رسانا
کتاب الکترونیکی پلیمرهای رسانا نوشتۀ شهرام مهدی پور عطایی است و انتشارات انجمن علوم و مهندسی پلیمر ایران آن را منتشر کرده است. کتاب پلیمرهای رسانا به معرفی اجمالی پلیمرهای رسانا به عنوان یکی از مباحث مرتبط با علوم و صنایع الکترونیک پرداخته است.
درباره کتاب پلیمرهای رسانا
پلیمر یا بزرگ مولکول یا بسپار، مولکولهای بسیار بزرگی است که از اتصال چند صد مونومر به یکدیگر و تشکیل زنجیرههای بلند شکل میگیرد. کلمه polymer ریشه یونانی دارد و از کلمۀ "پلی" به معنای چند و "مر" به معنی بخش یا قسمت تشکیل شده است. مونومر کوچکترین واحد تکرارشونده پلیمر است. مثلاً اگر یک تسبیح را بهعنوان یک زنجیر پلیمر در نظر بگیرید، دانههای تسبیح در حکم مونومرهای آن هستند. پلیمرها را میتوان از طرق مختلف دستهبندی کرد. پیشرفت در زمینههای شیمی پلیمر و شیمی آلی منجر به ساخت پلیمرهای مولکولی بر اساس برهمکنشهای غیرکوالانسی بازگشتپذیر یا هیدروژنی شده است. ابرمولکولهای پلیمری شامل تعدادی اجزا یا زیر واحد مولکولی بر پایهٔ برهمکنشهای غیرکوالانسی و اتصالات هیدروژنی برگشتپذیر است. دانشنامه پلیمر شامل ۵۰ جلد است که شماری از اساتید و متخصصان برجسته کشور تألیف آن را بر عهده دارند. در هریک از این کتابها سعی شده است، با معرفی یک خانواده از پلیمرهای پرکاربرد، ساختار، خواص، کاربردها و روشهای تولید آن به زبانی علمی و ساده ارائه شود. کتاب پلیمرهای رسانا به معرفی اجمالی پلیمرهای رسانا به عنوان یکی از مباحث مرتبط با علوم و صنایع الکترونیک پرداخته است.
خواندن کتاب پلیمرهای رسانا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای دانشجویان و علاقهمندان به علم شیمی مناسب است.
بخشی از کتاب پلیمرهای رسانا
«رسانش الکتریکی یک ماده اساساً توسط ساختار الکترونیکی آن تعیین میشود. تئوری شکاف (باند) انرژی روشی مفید برای تجسم تفاوتهای بین رساناها، عایقها و نیمهرساناها است. فاصله باند نشاندهنده تفاوت انرژی بین نوارهای ظرفیت و رسانش مواد است. اگر نوار ظرفیت روی نوار رسانش همپوشانی داشته باشد، الکترونهای ظرفیت آزاد هستند تا در نوار رسانش حرکت کرده و منتشر شوند؛ این یک خواص ذاتی در رساناها است. نیمه رساناها دارای شکافهای انرژی کمتری هستند که الکترونها میتوانند پس از تحریک، از آنها عبور کنند تا به نوار رسانش رسیده و حفره را پشت سر بگذارند. این کار امکان انتقال بار حفره و الکترون را فراهم میکند که آن هم به نوبه خود، هدایت جریان را امکان پذیر میسازد. شکاف باند در عایقها بیش از حد بزرگ است؛ بهطوریکه الکترونها از آن عبور نمیکنند و بنابراین، آنها رسانش الکتریسیته ندارند. با این حال، تئوری شکاف انرژی به وضوح توضیح نمیدهد که چرا CPها که مواد آلی هستند، الکتریسیته را هدایت میکنند. بسیاری از مطالعات به خواص انتقال CPها در سطح مولکولی پرداختهاند. در اینجا با توجه به شکل زیر، پلی استیلن بهعنوان مثال برای بیان اصول رسانش در CPها به دلیل ساختار شیمیایی ساده و رسانش الکتریکی بسیار بالا استفاده میشود...»
حجم
۳٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۰۴ صفحه
حجم
۳٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۰۴ صفحه