کتاب امپراطوری جهانی ایران
معرفی کتاب امپراطوری جهانی ایران
کتاب امپراطوری جهانی ایران نوشتۀ فیلیپ براند جورج در انتشارات امیرکبیر به چاپ رسیده است. این کتاب را یواخیم پترس از انگلیسی به آلمانی برگردانده و وحید عسگرانی متن آلمانی را به فارسی ترجمه کرده است.
درباره کتاب امپراطوری جهانی ایران
کتاب امپراطوری جهانی ایران تحقیقی دربارۀ تاریخ هنر و معماری ایران باستان است؛ از قدیمترین روزگاران و برآمدن نخستین شهرها و تمدنها تا روی کار آمدن امپراتوریهای بزرگ. نویسنده در این کتاب کوشیده تا آنچه را ناشناختههای تاریخ ایران باستان نامیده است به تصویر بکشد.
کتاب امپراطوری جهانی ایران در ۴ فصل تدوین شده است. عنوان فصلها عبارتاند از:
فصل ۱: چگونه سرزمین ایزدان (عیلام) به سرزمین پارسیان تبدیل شد
فصل ۲: کوروش پادشاه جهان
فصل ۳: نیزۀ داریوش به سرزمینهای دوردست رسید
فصل ۴: ظهور و فروپاشی امپراتوریهای بزرگ
خواندن کتاب امپراطوری جهانی ایران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران تاریخ باستان ایران پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب امپراطوری جهانی ایران
«در حدود سال ۶۴۷ق.م پادشاهی قدرتمند عیلام به دست دشمنان آشوری افتاد. وقتی فاتح آن آشوربانیپال پیروزمندانه به نینوا، در عراق کنونی برگشت، به کاتبش دستور داد تا پیروزیاش را برای آیندگان به نگارش درآورد. اگر پادشاه آشور دستور نمیداد که سخنانش را با خط میخی بر لوحی گلی، شش ضلعی و استوانهایشکل به طول ۳۳ سانتیمتر بنویسند و با تشریفات تمام در یکی از دیوارهای کاخش جاسازی کنند، کلمات دشمن کامانهاش میتوانستند برای ما وجود نداشته باشند. تقریباً ۲۵۰۰ سال بعد، در سال ۱۸۵۴ هرمزد رسام عراقی دستیار ارشد یک باستانشناس انگلیسی به نام هنری اوستن لیرد آن مدرک گرانبها را از مکان دست نخورده و مخفی خود در نینوا خارج ساخت. او از این اکتشاف آنقدر به وجد آمده بود که هر دیوار از کاخ را که در آن احتمال وجود چنین گنجهایی میرفت، تخریب کرد.»