کتاب اطلس توصیفی اهل سنت ایران
معرفی کتاب اطلس توصیفی اهل سنت ایران
کتاب اطلس توصیفی اهل سنت ایران نوشتۀ مهدی مسائلی در انتشارات امیرکبیر به چاپ رسیده است.
درباره کتاب اطلس توصیفی اهل سنت ایران
در میان جمعیت مسلمان ایران، شیعیان دوازدهامامی اکثریت را دارند و اهل سنت در اقلیت هستند. دربارۀ نسبت جمعیت شیعیان و اهل سنت ایران آمار رسمی وجود ندارد؛ ولی با حساب تخمینی میتوان گفت حدود ۸ تا ۱۰ درصد از جمعیت مسلمان ایران اهل سنت هستند. در ایران اهل سنت بیشتر در استانهای مرزی سکونت دارند. قسمتی از جمعیت اهل سنت کشور را افغانهای مهاجر به ایران تشکیل میدهند که این عده بیشتر در استانهای مرکزی و شرقی کشور ساکن هستند. در بعضی استانها مذهب رابطهای خاص با قومیت دارد. همچنین اهل سنت ایران با وجود اشتراک در مذهب تفاوتهای مرامی و فکری دارند. بسیاری این تفاوتها را در مذاهب چارگانۀ آن یعنی حنبلی، حنفی، شافعی و مالکی میدانند؛ اما مذاهب اعتقادی و مرامهای طریقتی در میان اهل سنت وجود دارد که آنها را از هم متمایز میکند. تفاوت دیدگاه و رویکرد سیاسی و اجتماعی و تبلیغی نیز بر نوع دینداری اهل سنت مؤثر است.
آشنایی با تفاوتهای میان اهل سنت در ایران موضوع کتاب اطلس توصیفی اهل سنت ایران است. این کتاب با مشخص کردن جغرافیای اهل سنت ایران، توصیفی از مذاهب فقهی و نگرشهای طریقتی و اعتقادی مذهبی اهل سنت ایران ارائه کرده و جریانها و گروههای مذهبی آنها را بررسی کرده است.
خواندن کتاب اطلس توصیفی اهل سنت ایران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران کتابهای مذاهب و فرق اسلامی، مردمشناسی و جامعهشناسی دین پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب اطلس توصیفی اهل سنت ایران
«سرفصل انسداد باب اجتهاد به درستی معلوم نیست و حکایات گوناگونی دراینباره نقل شده است که برای هیچیک نمیتوان مبنای صحیحی به دست آورد. از همه مشهورتر اینکه گفتهاند در اواخر قرن چهارم قمری، انسداد باب اجتهاد و الزام شرعی همگان بر پیروی از مذاهب چهارگانه مالکی، حنبلی، حنفی و شافعی بهموجب فرمان خلیفۀ عباسی «القادر بالله» انجام پذیرفت.»
حجم
۴٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۳۰۲ صفحه
حجم
۴٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۳۰۲ صفحه