کتاب مسابقات عطش (جلد سوم)
معرفی کتاب مسابقات عطش (جلد سوم)
کتاب «مسابقات عطش (جلد سوم)» نوشتۀ سوزان کالینز و ترجمۀ رویا فولادوند است و انتشارات ربط آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب مسابقات عطش (جلد سوم)
جلد سوم سهگانۀ مسابقات عزش، داستانی جذاب در ژانر علمی - تخیلی و دیستوپیایی، نقطه، اوج داستان و مبارزات کتنیس اوردین است و او را در جایگاه نمادیی برای شورش و مقاومت در برابر کاپیتول قرار میدهد. این جلد داستان را در فضایی تاریکتر و حساستر از همیشه به تصویر میکشد، جایی که کتنیس پس از نابودی کامل منطقۀ ۱۲ توسط بمبارانهای کاپیتول، به همراه چند نفر دیگر به منطقه ۱۳ پناه میبرد که تا پیشازاین تصور میشد نابود شده است. در ابتدای داستان، کتنیس که شاهد ویرانی خانه و زندگیاش بوده، بهشدت آسیبدیده و خشمگین است، اما باوجود این، نمیتواند از مبارزه دست بکشد. منطقه سیزده که رهبری شورشیان را بر عهده دارد، از کتنیس میخواهد تا بهعنوان نماد مقاومت، ظاهر شود و مردم را برای قیام علیه کاپیتول تهییج کند. کتنیس درحالیکه درگیر فشارهای روانی و احساسات متضاد است، تصمیم میگیرد تا به این نقش تن دهد، هرچند برای او همچنان سؤالاتی دربارَ انگیزهها و اهداف واقعی رهبران شورشیان باقی میماند.
کتنیس در کنار همراهانش، از جمله گیل و چند تن از دیگر برندگان سابق مسابقات عطش، به مبارزه برای سرنگونی رئیسجمهور و پایاندادن به ظلم و ستم کاپیتول ادامه میدهد. در این میان، پیتا که توسط کاپیتول اسیر و شستشوی مغزی شده، در وضعیتی نگرانکننده به منطقه ۱۳ بازگردانده میشود و کتنیس باید با تأثیرات روانی این موضوع و یادآوریهای مداوم گذشته دردناک خود نیز دستوپنجه نرم کند.
مسابقات عطش (جلد سوم) با پردهبرداری از زوایای پیچیده قدرت و کنترل، نشان میدهد که جنگ و خشونت، همیشه قربانیانی را در پیدارند و حتی در پیروزی، همیشه هزینههایی گزاف وجود دارد. این کتاب پایانبندی غافلگیرکنندهای دارد که به بررسی عمیقتر تأثیرات جنگ بر روان انسان و پیامدهای زندگی در جهانی بیرحم میپردازد. داستان کتنیس در این جلد بهگونهای به سرانجام میرسد که مخاطب را به اندیشیدن در مورد چرخه خشونت و مقاومت وادار میکند و پیامی از امید و بقای انسانیت را در دل تاریکیهای نبرد و سیاست به ارمغان میآورد.
خواندن کتاب مسابقات عطش (جلد سوم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به نوجوانان و علاقهمندان به کتابهای علمی تخیلی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مسابقات عطش (جلد سوم)
«اسمم کتنیس اِوِردین (Everdeen Katniss ) است. هفده سالم است. خانهام منطقه دوازده است. در مسابقات عطش بودم. فرار کردم. کاپیتول از من متنفر است. پیتا را گرفتهاند. زندانی کردهاند. گمان میکنند مرده باشد. بهاحتمال زیاد مرده است. احتمالاً بهتر است که مرده باشد.»