کتاب علم شادکامی
خواندن نظراتمعرفی کتاب علم شادکامی
«علم شادکامی» نوشته دکتر اشتفان کلاین(-۱۹۶۵) نویسنده و روانشناس آلمانی است. این کتاب از این میپرسد که شادکامی چیست و چگونه میتوان به آن دست یافت.
تجربه شادکامی برای هرکس متفاوت است. برای یک نفر ممکن است پابرهنه دویدن در علفهای شبنمزده باعث شادکامی شود و برای دیگری در آغوش گرفتن نوزادش. ارضای جنسی همان اندازه میتواند عامل شادکامی افراد باشد که پوشیدن لباسی نو، یا خوردن ساندویچ سوسیس یا گوش دادن به «کنسرتوی شماره ۱۳ موتسارت (Mozart) برای پیانو و ارکستر».
به راستی چه احساسی را میتوان حس شادکامی توصیف کرد؟
در قسمت نخستین این کتاب درمییابیم چگونه شادی ایجاد میشود و چرا احساسات مثبت در ما نهادینه شدهاند. در فصول اولیه خواهیم آموخت چگونه مغز قادر است ما را شاد سازد و احساسات منفیمان را تحت تسلط خود درآورد؛ خواهیم آموخت که درست مانند پرورش عضلات میتوان مغز را برای چنین کارکردهایی پرورش داد. مغز میتواند خود را دوباره برنامهنویسی کند و ساختارش را نهتنها به واسطه تجربه اتفاقات بیرونی بلکه از طریق به دست آوردن درکی روشن از احساسات درونی خویش تغییر دهد. در انتهای بخش نخست کتاب به مقایسه مختصری میان میراث خردمندانه برجای مانده از یونان و روم باستان و نیز فرهنگهای شرقی خواهیم پرداخت.
بخش دوم کتاب اختصاص دارد به بررسی آناتومی هیجانات و احساسات. تجربه افراد از احساساتی چون مسرت، خوشی ناشی از کشف موضوعی جدید، عشق و لذت جنسی بسیار مشابه یکدیگر است اما این احساسات به راههایی گوناگون ظهور مییابند و تأمینکننده اهداف متفاوتی هستند.
دوهزار سال پیش از این، فرزانگان عهد باستان پی برده بودند که مردم قادرند شادکامی خویش را در زندگی فزونی بخشند. امروزه به لطف یافتههای شگفتانگیز علم عصبشناسی هیچ شکی وجود ندارد که ما قادریم شادکام بودن را بیاموزیم.
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است