کتاب روزهای خاکستری
معرفی کتاب روزهای خاکستری
کتاب «روزهای خاکستری» نوشتۀ نسیبه توفیقی است و انتشارات نسل روشن آن را منتشر کرده است. روزهای خاکستری ۱۰ داستان کوتاه و خواندنی را در برمیگیرد.
درباره کتاب روزهای خاکستری
میدانیم که داستان کوتاه به داستانهایی گفته میشود که کوتاهتر از داستانهای بلند باشند. داستان کوتاه دریچهای است که به روی زندگی شخصیت یا شخصیتهایی و برای مدت کوتاهی باز میشود و به خواننده امکان میدهد که از این دریچهها به اتفاقاتی که در حال وقوع هستند، نگاه کند. شخصیت در داستان کوتاه فقط خود را نشان میدهد و کمتر گسترش و تحول مییابد. گفته میشود که داستان کوتاه باید کوتاه باشد، اما این کوتاهی حد مشخص ندارد. نخستین داستانهای کوتاه اوایل قرن نوزدهم میلادی خلق شدند، اما پیش از آن نیز ردّپایی از این گونهٔ داستانی در برخی نوشتهها وجود داشته است. در اوایل قرن نوزدهم «ادگار آلن پو» در آمریکا و «نیکلای گوگول» در روسیه گونهای از روایت و داستان را بنیاد نهادند که اکنون داستان کوتاه نامیده میشود. از عناصر داستان کوتاه میتوان به موضوع، درونمایه، زمینه، طرح، شخصیت، زمان، مکان و زاویهدید اشاره کرد. تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در جهان «آنتوان چخوف»، «نیکلای گوگول»، «ارنست همینگوی»، «خورخه لوئیس بورخس» و «جروم دیوید سالینجر» و تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در ایران نیز «غلامحسین ساعدی»، «هوشنگ گلشیری»، «صادق چوبک»، «بهرام صادقی»، «صادق هدایت» و «سیمین دانشور» هستند.
کتاب روزهای خاکستری مجموعهای از۱۰ داستان کوتاه نوشتۀ نسیبه توفیقی است که هر داستان در آن به موضوعات متفاوتی میپردازد، اما همۀ داستانها در دل زندگی روزمره و مسائلی که افراد بهویژه زنان با آنها مواجه میشوند، جریان دارند. اولین داستان این مجموعه، «گذر از روز در شب»، دربارۀ دختری جوان است که منتظر تماسی از یک شرکت بازاریابی لوازم آرایشی است. او به دنبال تغییر شغل است تا از شغل مضحک و شادیآوری که دارد، خلاص شود؛ شغلی که در آن شبها لباس خرس میپوشد و جلوی یک رستوران به عابران تراکت میدهد. شخصیت اصلی داستان با همخانۀ خود به نام شادی که در رشته ادبیات تحصیل میکند، زندگی میکند. تضاد میان شغل فعلی و آرزوهایش، نمایانگر پیچیدگیهای زندگی اوست.
عناوین داستانهای کتاب روزهای خاکستری عبارتاند از: گذر از روز در شب، اندوه بیپایان، خیابان خطرناک است، دست شیطان، روزهای خاکستری، پیشمه رگه، حسرت، یک متر در دو متر، تردید، امتداد جاده. هر داستان روایتگر تجربهای منحصربهفرد است که خواننده را به فکر فرومیبرد، جنبههای مختلفی از زندگی انسان را به تصویر میکشد و به مسائل و احساسات عمیق دیگری مانند تنهایی، تردید، و مبارزات درونی شخصیتها میپردازند.
در مقدمۀ کتاب روزهای خاکستری نسیبه توفیقی، نویسندۀ کتاب اینطور معرفی شده است: «داستاننویسی با تعلقات خاطر دنیای زنانه و همچنین با دغدغههای ویژه انسان درمانده و فراموششدهٔ دنیای امروز که با داستان بلند فصل بارانی، خود را به خوانندگان داستان و رمان معرفی کرد و مورد استقبال مخاطبین خود قرار گرفت. زبان ساده و بیان صمیمانه، توصیفات دلنشین و ملموس و فضاسازیها و تصویرسازیهای متبحرانه او در مجموعه داستانهایش این نوید را میدهد که تلاشهای وی در زمینه نویسندگی مثمرثمر واقع شده و آینده روشنی را برایش رقم خواهد زد»
خواندن کتاب روزهای خاکستری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران داستانهای کوتاه ایرانی پیشنهاد میکنیم.
حجم
۵۵۷٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۸۰ صفحه
حجم
۵۵۷٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۸۰ صفحه