کتاب مرام کاسبی
معرفی کتاب مرام کاسبی
کتاب مرام کاسبی نوشتۀ مصطفی راستگو در انتشارات حوزه علمیه مروی به چاپ رسیده است.
درباره کتاب مرام کاسبی
کتاب مرام کاسبی دربارۀ شیوۀ کسبوکار منطبق با اخلاق اسلامی است. در این کتاب، با بهرهگیری از آیات و روایات، سخنان عالمان و مراجعه به سیرۀ عملی کاسبان سالک و با پافشاری بر مرامی که در بین گذشتگان رایج بوده، مرامنامه و دستورالعملی فراهم آمده برای کسانی که دوستدار کاسبی در بازار بر مبنای سلوک هستند.
حجتالاسلام مصطفی راستگو، نویسندۀ کتاب، بیش از یک دهه است امام جماعت بازاریان سه راه امین حضور تهران است که عمدۀ آنها را صنف فروشندگان لوازم خانگی تشکیل میدهند. او میگوید ضرورت نوشتن این کتاب، بیشتر از همه بهواسطۀ رفت و برگشتها و سؤال و جوابهایی است که بین او و بازاریان در این سالها ردوبدل شده است. او با نوشتن مرام کاسبی قصد دارد آداب کسب اسلامی و مصادیق آن را که داستان کاسبان سالک است در این کتاب به دست بازاریانی برساند که در این خصوص سؤال دارند.
واضح است که با هر سطح از تحصیلات و موقعیت اجتماعی و در هر شغلی باید راه و رسم کاسبی را بلد و به آن پایبند بود. منظور از مرام کاسبی، یعنی بدانیم کسانی که به کراماتی دست پیدا کردهاند تافتۀ جدا بافته نبودهاند، هرکسی با رعایت نکاتی ساده حتی میتواند گوی سبق را از آنها برباید. این کتاب با تنوع و کثرت مطالب، رعایت اختصار، بهره جستن از داستانهای کوتاه واقعی و عبرتآموز، بیان ساده و روان، موضوعات بهروز و برگرفته از متن بازار، گامی در جهت احیای سبک زندگی اسلامی و ارتقای ارزشهای اخلاقی است.
کتاب مرام کاسبی در ۳ فصل تدوین شده است. در فصل اول، آیات و روایاتی آمده است که اهمیت کسب و کار را بیان میکنند و در ادامه، سیرۀ عملی انبیاء و اهلبیت را بههمراه سیرۀ اصحابشان در کسب و تجارت به تصویر میکشد. در فصل دوم با مرام، اخلاق و منش عارفانۀ کاسبان بهشتی که برگرفته از آیات و روایات است آشنا میشویم. موضوعاتی چون نیت کاسبی، نماز اول وقت، معادباوری، تعطیلی بازارها، حسن خلق، راستگویی، انصاف، مردمداری، شکرگزاری، سنت قرضالحسنه، تواضع، شکوه نکردن، کمفروشی، احتکار، سدّ معبر و... و تأثیرشان بر شیوۀ کسبوکار مورد نظر در این فصل بررسی شده است. فصل سوم به معرفی و بیان نکاتی نغز از کاسبانی پرداخته است که به این سیرۀ عملی ملتزم بودهاند و در طول حیات خویش تجسم عملی این اخلاق الهی بودهاند. کاسبانی چون سید هاشم حداد، شیخ عبدالکرم حامد، کربلایی احمد تهرانی، حاج محمد علی فشندی، حاج مرشد چلویی، دکتر محمد حسن فرشچی، شیخ رجبعلی خیاط، حاج اقا فخر تهرانی و... .
خواندن کتاب مرام کاسبی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران کتابهای مدیریت و کسب و کار و اخلاق اسلامی پیشنهاد میکنیم.
حجم
۹٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۰۸ صفحه
حجم
۹٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۰۸ صفحه
نظرات کاربران
برای کاسب ها بسیار مناسب است
سلام خدا قوت من از اینکه از انبیا و امامان و سالکان، کسب مال را بیاموزم،لذت می برم . چون که کار درست و ثابت شده و مطمئنی را ارائه میدهند. موفق باشید