کتاب حفظ میراث فرهنگی زیر آب در حقوق بین الملل
معرفی کتاب حفظ میراث فرهنگی زیر آب در حقوق بین الملل
کتاب الکترونیکی حفظ میراث فرهنگی زیر آب در حقوق بین الملل نوشتۀ رضا بساطی و انتشارات قانون یار آن را منتشر کرده است. کتاب حفظ میراث فرهنگی زیر آب در حقوق بین الملل به بررسی لزوم حفـظ میراث فرهنگی زیر آب از منظر حقـوق بینالملل پرداخته است.
درباره کتاب حفظ میراث فرهنگی زیر آب در حقوق بین الملل
قوانین و مقررات داخلی و معاهدات بینالمللی کـه اختصاصاً در زمینۀ حفاظت از مواریث فرهنگی زیر آب بودهاند، به عنوان مهمترین ابزار کار تحقیق مورد استفاده قرار گرفته است. جامعهٔ بینالملل در راستای حفاظت از سرمایههای تاریخی و فرهنگی، به عنوان یکی از اساسیترین عوامل حفـظ هویـت هـر ملـت، از طریـق نهادهای خود بهویژه یونسکو سعی بر وضع کنوانسیونهایی نموده است تا رژیم حمایتی میراثفرهنگی در کنار سایر شاخههای حقوق به کار برده شود. همچنین بر مبنای مفاد کنوانسیون حمایت از میراث فرهنگی و طبیعـی جهان، تمامی دولتهای عضـو موـف بـه تضمین شناسایی، حمایت، حفظ و انتقال میراث فرهنگی و طبیعی واقع در قلمـرو خویش به نسلهای آینده بوده و باید در این راه هر آنچه که میتوانند را با اتکا به منابع خود و همچنین بـا استفاده از مساعدت و همکاری بینالمللی به انجام رسانند. کتاب حفظ میراث فرهنگی زیر آب در حقوق بین الملل شامل مباحثی چون: تحولات نظام حقوقي بينالمللی در خصوص حفاظت از میراثفرهنگی زیر آب، تعريف میراثفرهنگی زير آب، موانع و دشواريهاي حفاظت از میراثفرهنگی زیر آب، وضعيت حقوقي لاشه كشتیها و هواپيماهای دولتی، بهرهبرداری تجاری از میراثفرهنگی زیر آب، قوانين نجات و كشفيات، حقوق، تعهدات و صلاحیتهای دولتها دررابطهبا فعالیتهای باستانشناسی در دريا، قلمروهای دريايی تحت صلاحيت دولت ساحلی، منطقه انحصاری اقتصادی و فلات قاره، بستر بینالمللی اعماق دريا میشود.
خواندن کتاب حفظ میراث فرهنگی زیر آب در حقوق بین الملل را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای دانشجویان حقوق مناسب است.
بخشی از کتاب حفظ میراث فرهنگی زیر آب در حقوق بین الملل
«کنوانسیون حفاظت از میراث فرهنگی زیرآب» میراث فرهنگی زیـرآب، تمـامی نشـانههـای حضور بشری که دارای ماهیت فرهنگی، تاریخی یا باستان شناختی نهفته در اعماق آبها باشـد را در بر میگیرد. در طی قرون متمادی هزاران کشتی، شهر(به طـور یکپارچـه) و حتـی برخـی چشماندازها به کام امواج فرو کشیده شدهانـد کـه چنـین محوطـههـایی میـراث گـران بهـایی را تشکل میدهند و نیاز به حفاظت دارند. میـراث دریـایی گسـترهای از میـراث اسـت کـه شـامل: کشتیهای مغروق تاریخی، محوطههای باستانی پیش از تاریخی وهمچنین اسناد بایگانی شـده، تاریخ شفاهی، و دریانوردی سنتی و دانش بوم شناختی فرهنگهای بومی هستند. لـزوم توجـه و اهمیت چنین آثار باستانی میطلبد بیش از پیش به این دادهها و اطلاعـات تـاریخی اسـرارآمیـز توجه بیشتری نشان داده شود. چنانچه در طول چند سال گذشته و با توجه به اهمیت این آثار در کشورهای خارجی با تصویب قوانین و ارائـه راهکارهـای متمـادی نسـبت بـه اهمیـت آن توجـه نشان داده شده است. اما در مقابل در ایران روز به روز تخریب آثار فرهنگی وتاریخی و به تبـع آن میراث فرهنگی زیر آب مورد تخریب سازمانهای توسعه گرا قرار میگیرد. قـوانین موجـود در این زمینه نیز به روز نبوده و افراد ترسی را متوجه خود نمیبیننـد. مـیطلبـد قانونگـذار ایـران توجه شایانی به این دست قوانین در زمینه حفظ و نگهداری آثار و برخـورد قـانونی بـا تخریـب گران آثار و ابنیه فرهنگی- تاریخی داشته باشد. این مطالعه از چارچوب حقوقی بینالمللـی کـه مداخله انسـانی بـا میـراث فرهنگـی زیـر آب را تنظـیم مـیکنـد، توسـعه و وضـعیت فعلـی ایـن چارچوب را بررسی و به چگونگی تکامل آن در آینده توجه میکند.»
حجم
۱٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۷۸ صفحه
حجم
۱٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۷۸ صفحه