کتاب راهنمای تحصیل در حوزه
معرفی کتاب راهنمای تحصیل در حوزه
کتاب راهنمای تحصیل در حوزه نوشتۀ علی نصیری در انتشارات وحی و خرد به چاپ رسیده است. این کتاب در مجموعههای «راهنمای تحصیل در حوزه» و «راهنمای آموزشی» قرار دارد.
درباره کتاب راهنمای تحصیل در حوزه
حوزۀ علمیه که بنیادش بر پایۀ آیۀ نفر گذاشته شد، پایگاهی است که در آن افراد از سطوح مختلف اجتماعی وارد میشوند و پس از گذار تحصیل در مقاطع مختلف مقدماتی، سطوح عالی و دروس خارج میتوانند به درجۀ اجتهاد برسند و توان فهم دین داشته باشند. نویسنده در کتاب راهنمای تحصیل در حوزه میگوید حوزه برای بسیاری از مردم ناشناخته است و انگیزهها و اهداف ورود و تحصیل در حوزه برای آنها مشخص نیست. حتی کسانی که وارد آن میشوند در میانۀ راه تحصیل دچا سرگردانی میشوند. از این جهت، آموزههای دینی پس از تأکید بر انتخاب صحیح راه، بر ثبات و استقامت بر آن نیز تأکید کرده است. بر همین مبنا، قدم گذاشتن در چنین راهی که تا آخر عمر استمرار دارد نیازمند آگاهی است. نخستین مسئلۀ هر طلبهای شناخت این راه است. در کنار انگیزه و روش تحصیل در حوزه، آگاهی از جایگاه حوزویان است و اینکه بعد از گذراندن این دورهها چه نقشی در اجتماع برایشان تعریف شده است. به همین دلیل کتاب راهنمای تحصیل در حوزه، بر نقش اجتماعی حوزویان تأکید کرده است. از طرف دیگر، پرسشهایی که پیش طلبهها قرار میگیرد این است که با چه روشی به موفقیت میرسند و در طول تحصیل باید چه کتابهایی بخوانند و چه الویتهایی داشته باشند تا مراحل تحصیل را موفقیت پشت سر بگذارند. نویسنده بر مبنای تجربۀ ۴ دهه حضور در حوزه، کتاب راهنمای تحصیل در حوزه را در ۱۴ فصل تدوین کرده است. ۷ فصل اول آن مربوط به انگیزهشناسی تحصیل در حوزه است و ۷ فصل بعدی دربارۀ روششناسی تحصیل در حوزه.
خواندن کتاب راهنمای تحصیل در حوزه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران کتابهای کمکآموزشی و عقاید اسلامی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب راهنمای تحصیل در حوزه
«این حوزه است که می تواند با تربیت عالمان دین و با بهره جستن از بستر تبلیغ، تعالیم و آموزهها بلند و نورانی اسلام را به گوش جهانیان برساند و زمینه هدایت و رشد اخلاقی و معنوی آنان را فراهم آورد. حوزه با پروراندن دینشناسان و فقیهان، زمینه حضور تاثیرگذار آن در اجتماع و برعهده گرفتن مسئولیتهای بزرگ؛ همچون زعامت جامعه، داوری در میان مردم، ترسیم نظام تشریع در زندگی از رهگذر افتاء، انجام خدمات ماندگار اجتماعی و مقابله با سلطه و سیطره بیگانگان را فراهم میآورد.»
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۴۳۹ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۴۳۹ صفحه