کتاب برای فضا
معرفی کتاب برای فضا
کتاب برای فضا (پیامدهای سیاسی، تصورات جغرافیایی) نوشتهٔ دورین مسی و ترجمهٔ محمود شورچه توسط انتشارات اندیشه احسان منتشر شده است. دورین مسی، جغرافیدان معاصر است که در این کتاب به بررسی و نقد دیدگاههای رایج در مورد فضا در حوزههای مختلف از جمله جغرافیا، فلسفه و نظریهٔ اجتماعی میپردازد. نویسنده در این اثر تلاش میکند تا با ارائهٔ رویکردی نوآورانه به فضا، فهم ما را از پتانسیل و چالشهای آن گسترش دهد. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب برای فضا
کتاب برای فضا به طور خاص به چگونگی نظریهپردازی فضا در رشتههای گوناگون میپردازد. دورین مسی در این اثر، با ارائهٔ مفهوم «نگاه رابطهای به فضا»، استدلال میکند که فضا صرفاً ظرفی برای وقوع رویدادها نیست، بلکه خود در نتیجهٔ روابط پویا بین اشیاء و رویدادها شکل میگیرد. این کتاب، تلاشی است برای بازگرداندن مرکزیت اندیشه فضایی در تفکر پیشرو و هرگونه تصوری که با مفاهیمی چون کثرت و تحول سروکار دارد. کتاب برای فضا در پی ارائهٔ دیدگاهی نو در مورد فضا است. مسی در این کتاب استدلال میکند که فضا همواره در حال شدن است و محصول روابط متقابل بین عناصر مختلف است. او مفهوم فضا را بهعنوان «همزیستی موقت و ناپایای کثرتی از مسیرهای حیات» تعریف میکند و نشان میدهد که چگونه فهم ما از فضا بر سیاست و نگرش ما به جهان تأثیر میگذارد. در این کتاب، مفاهیمی چون مدرنیته، توسعه و جهانیشدن نیز از منظر فضایی مورد نقد و بازبینی قرار میگیرند.
چرا باید کتاب برای فضا را بخوانیم؟
این کتاب به خواننده کمک میکند تا درک عمیقتری از مفهوم فضا و نقش آن در زندگی اجتماعی، سیاسی و فرهنگی پیدا کند. همچنین، این اثر با نقد دیدگاههای رایج در مورد فضا، زمینه را برای تفکر خلاقانه و نوآورانه در این حوزه فراهم میسازد. علاوه بر این، کتاب حاضر با ارائهٔ رویکردی نو به مفاهیمی چون جهانیشدن و توسعه، دیدگاههای جدیدی را در برابر خواننده قرار میدهد.
خواندن کتاب برای فضا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
دانشجویان و پژوهشگران حوزهٔ جغرافیا، فیلسوفان و نظریهپردازان اجتماعی، فعالان حوزهٔ شهرسازی و برنامهریزی فضایی، علاقهمندان به مباحث مربوط به جهانیشدن و توسعه و هر کسی که به دنبال درک عمیقتری از مفهوم فضا و تأثیر آن بر زندگی انسان است، مخاطب این کتاب است.
بخشی از کتاب برای فضا
«لندن را در نظر بگیرید. لندن یک شهر جهانی برای سرمایه و همچنین مهاجرت بینالمللی است. مسیرهای سرمایه، درست به اندازه قومیت، در اینجا با هم برخورد میکنند. لندن از طریق تجارت در تاریخ طولانیِ خود به عنوان مرکز تجاری امپراتوری، مجموعهٔ عظیمی از عملکردهای مالی و مرتبط را در خود جمع کرده است. شهر مالی، ویژگیِ کلِ شهر لندن را مشخص میکند (عدم امکان تمایز میان آنها در زبان گفتار، سرگردانی افکار دریدایی را برمیانگیزد). مسیر حرکت شهر مالی، عظیم و (حتی با قبول همه ضعفها و آسیبپذیریهای شناختهشدهاش) نیرومند است. این، همچنین مسیری است که بروننگر است؛ نگاه خیرهاش کل سیاره را میپاید. تا پیش از بازشدنِ اخیر «فرصتهای توسعه املاک» در آنجا، شهر مالی در مورد بازارهای قارههای دوردست بیشتر میدانست تا آنچه درست در آن سوی رودخانه اتفاق میافتاد. همچنین، این مسیری است که در اینجا، در کل شهر لندن، با سایر تاریخهای اقتصادی که تاکنون در این مکان ادامه داشتهاند، برخورد میکند؛ از جمله بقایای تجارت فیزیکی، یک میلیون صنایع خدماتی، ملی، محلی و بینالمللی، یک بنیان تولیدیِ قابلتوجه و زیرساختهای بخش عمومیِ ازهمپاشیده. اینها مسیرهایی با منابع مختلف، پویاییها (با نقاط قوت در بازار) و زمانمندیهای متمایزند که جهتهای خاص خود را در فضا-زمان دارند و به طور کاملاً متفاوتی در «جهانیشدن» قرار گرفتهاند.»