کتاب سورنا سردار اشکانی
معرفی کتاب سورنا سردار اشکانی
کتاب سورنا سردار اشکانی نوشتۀ فرید فرشباف ابریشمی در انتشارات ندای کوروش به چاپ رسیده است.
درباره کتاب سورنا سردار اشکانی
کتاب سورنا سردار اشکانی به شرح حال، سردار بزرگ اشکانی و پادشاهی اشکانیان پرداخته است. شاهنشاهی اشکانی که به پارتها نیز شناخته میشود پس از بازپس گرفتن قدرت از جانشینان اسکندر مقدونی، از ۲۴۷ پیش از میلاد تا ۲۲۴ به مدت ۴۷۱ سال بر ایران در بخش اعظم غرب آسیا و آسیای میانه حکومت میکرد. سورنا، سیاستمدار و سردار ایرانی و رئیس خاندان سورن در دورهٔ اشکانی بود. خاندان سورن، یکی از ۷ خاندان معروف دورۀ اشکانی بود که قلمرو آنها در سیستان قرار داشت. این خاندان وظیفۀ تاجگذاری شاه اشکانی را بهطور موروثی بر عهده داشت. سورنا در منابع تاریخی سرداری شجاع و خردمند توصیف شده است.
معروفترین نبردی که باعث شهرت زیاد او شد نبران حران یا کاره بود. این نبرد، نخستین جنگ مهم میان ایران و روم یعنی دو قدرت بلامنازع آن زمان در جهان بود که در پی رسیدن مرزهای دو قلمرو به نزدیکی یکدیگر و تصمیم روم به ملحق کردن بخشی از آسیا به قلمرو خود که در تملک پادشاه اشکانی بود، رخ داد. این جنگ میان سپاه کراسوس سردار رومی، با سپاه سورنا سردار اشکانی درگرفت و پس از نبردی خونین، سپاه روم کاملاً شکست خورد و کراسوس نیز کشته شد. تا آن روزگار، امپراتور بزرگ روم در هیچ جنگی شکست نخورده بود. بعد از این نبرد سورنا به شهرت زیادی رسید، موضوعی که باعث شد زندگیاش دیرپا نباشد. کتاب سورنا سردار اشکانی علاوه بر پرداختن به زندگی این سردار، تاریخ سیاسی پادشاهی اشکانی را نیز توضیح داده است.
خواندن کتاب سورنا سردار اشکانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران تاریخ باستانی ایران پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب سورنا سردار اشکانی
«پس از مرگ اسکندر در سال ۳۲۳ق.م که به صورت ناگهانی و غیرقابل پیش بینی بو میان سرداران او بر سر فرمانروایی آنچه که اسکندر به دست آورده بود نبردی بزرگ که به نبردهای دیادوخ معروف گشت درگرفت در خلال این جنگها سولوکوس اول که بعدها به نیکاتور مشهور شد توانست در سال ۳۱۲ق.م بابل را تصرف نماید و در مدت کوتاهی عرب ها، تپوری ها، سغدی ها، هیرکانی ها، رخج ها، پارت ها و پارس ها را تحت فرمان خود در آورد و بدین ترتیب سلوکوس اول تقریبا تمام ایران امپراطوری هخامنشی را به غیر از آزربایجان که همچنان توانسته بود استقلال خود را حفظ کند به دست آورد.»
حجم
۴۵۴٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۸۴ صفحه
حجم
۴۵۴٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۸۴ صفحه