کتاب مصالحه و سازش در دعاوی
معرفی کتاب مصالحه و سازش در دعاوی
کتاب الکترونیکی مصالحه و سازش در دعاوی نوشتۀ علی صمدی اندزقی و سارا صمدی اندزقی و پریسا جهاندیده است و انتشارات قانون یار آن را منتشر کرده است. کتاب مصالحه و سازش در دعاوی، مسئلۀ سازش در دعاوی حقوقی را بررسی کرده است.
درباره کتاب مصالحه و سازش در دعاوی
سازش یکی از مهمترین شیوههای دوستانه حل اختلافات را بهصورت خصوصی و محرمانه و همچنین به طور سریعتر و ارزانتر نسبت به رسیدگی قضایی حلوفصل مینماید. دین اسلام بر صلح و سازش بهعنوان روشی که نزاع و کشمش را میان افراد از بین میبرد برجستگی بیشتری دارد و مشروعیت استفاده از صلح و سازش جهت حلوفصل اختلافات مورد اجماع همه فقهای امامیه است. صلح عقدی از عقود معینه و لازم است که در قانون مدنی معنای وسیعتری دارد و به دو صورت بهکاررفته است. ۱- صلح در مقام معاملات یا صلح بدوی که بهصورت عرفی جایگزین عقود دیگر میشود.۲- صلح دعوی که بهمنظور رفع تنازع موجود و یا جلوگیری از تنازع احتمالی واقع میشود.
در بعضی از قوانین موضوعه نیز قانونگذار مقرراتی در خصوص سازش و تشریفات آن وضع نموده است. نظر به تراکم بالای پروندهها در دستگاه قضایی و نیز مزایای متعدد حلوفصل اختلافات از طریق صلح و سازش مانند حلوفصل سریعتر اختلاف، از میان برداشتن مایه اصلی نزاع و ایجاد زمینه روابط دوستانه میان طرفین و جلوگیری از طرح دعاوی جدید، لازم است برای کاهش میزان دعاوی و اختلافی که در مراجع قضایی مطرح میشوند تدابیر لازم را بهمنظور نقشآفرینی بیشتر صلح و سازش در حلوفصل دعاوی به کار گرفت و با ایجاد بستر مناسب جهت ترویج و استفاده بیشتر از صلح و سازش بخش بیشتری از اختلافات و دعاوی را از طریق این روش دوستانه حلوفصل فیصله داد. کتاب مصالحه و سازش در دعاوی، به بررسی قوانین مربوط به صلح و سازش در دعاوی به منظور رواج این عمل پرداخته است.
خواندن کتاب مصالحه و سازش در دعاوی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای دانشجویان رشتۀ حقوق و علاقهمندان به این رشته مناسب است.
بخشی از کتاب مصالحه و سازش در دعاوی
«سازش به معنی موافقت و هماهنگی بین دو طرف دعواست که بهصورت داوطلبانه در داخل یا خارج از دادگاه و بهمنظور پایاندادن بـه شـکایت و دعـوای موجـود بـین طـرفین صـورت میپذیرد (مهاجری، ۱۳۹۱ ج،۲ ص ۲۳۷)؛
بنابراین، به توافق و قراردادي که طرفین اختلاف براي پایاندادن به دعاوي و اختلافات خود منعقد نموده و ملزم به اجرای مفاد آن میگردند، سازش میگویند. وقتی طرفین اختلاف از مواضع قبلی خـود عقـب کشـیده و سـعی در مصـالحه و پایاندادن اختلافات میکنند و در این راه، زمانی که قبل و یا بعد از اقامه دعـوا، یکـی از طـرفین خواهـان سازش با طرف مقابل خود میشود؛ در واقع گامهای مقدماتی جهت انعقاد یک عقـد برداشـته شده است...»
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۵۶ صفحه
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۵۶ صفحه