کتاب راهنمای فعالیت بدنی ویژه بیماری ام اس
معرفی کتاب راهنمای فعالیت بدنی ویژه بیماری ام اس
کتاب الکترونیکی راهنمای فعالیت بدنی ویژه بیماری ام اس نوشتۀ احمد آزاد است و انتشارات مبانی آن را منتشر کرده است. کتاب راهنمای فعالیت بدنی ویژه بیماری ام اس، حاوی تمرینات اختصاصی برای مبتلایان به این بیماری است.
کتاب راهنمای فعالیت بدنی ویژه بیماری ام اس
بیماری اماس از شایعترین بیماریهای عصبی در میان بزرگسالان جوان است. اولینبار در سال ۱۸۲۲ ثبت شد، معمولاً بین افراد ۱۵ تا ۵۰سال مشاهدهشده است. ممکن است بعضی از کودکان نیز بدان مبتلا شوند، اما این بیماری در میان کودکان شایع نیست. در میان زنان بیماری اماس سه برابر بیشتر از مردان شایع است. حدود ۱۰درصد موارد بیماری قبل از سن ۱۸سالگی رخ میدهد. اماس بیماری دستگاه عصبی مرکزی است. دستگاه عصبی مسئول کل فرایندهای فکری، احساسی و حرکتی انسان است. بخشهای مختلف دستگاه عصبی اعمال متخلف را کنترل میکنند؛ بنابراین آسیب به بخشی خاص به اختلال عملکردی مشخص میانجامد. بهعنوانمثال، اگر بافت عصبی چشم راست تخریب شود، چشم راست نابینا خواهد شد. دستگاه عصبی مرکزی متشکل از مغز و نخاع است. مغز و نخاع بهوسیله نورونها با سرتاسر بدن ارتباط برقرار میکنند. این شبکه ارتباطی را دستگاه عصبی محیطی مینامند. بیماری اماس فقط دستگاه عصبی مرکزی را مبتلا میسازد. مغز متشکل از دو ناحیه اصلی است: دو نیمکره مغز در بالا، ساقه مغزی در پایین. نیمکرههای مغز توسط دسته تارهایی بنام جسم پینهای به هم مرتبطاند. هر نیمکره مغز به چهار لوب با اعمال اختصاصی تقسیم میشود. لوب پیشانی در طراحی، قضاوت و حرکت، لوبهای گیجگاهی در حافظه، لوبهای آهیانه در احساس، و لوب پسسری در بینایی نقش دارد. دستگاه لیمبیک در عمق نیمکرههای مغز محل کنترل هیجانات است. ساقه مغزی تکانههای الکتریکی را از نیمکرههای مغزی به نورونهای واقع در طناب نخاعی و از طناب نخاعی به نیمکرههای مغزی منتقل میکند. مخچه دقیقاً در پشت ساقه مغزی قرار دارد، ساختاری درگیر در کنترل حس تعادل و هماهنگی.کتاب راهنمای فعالیت بدنی ویژه بیماری ام اس بر اساس پژوهشهای جهانی انجام شده در خصوص این بیماری نوشته شده است و حاوی پروتکلهای تمرینی اختصاصی و آزمونهای ارزیابی جامعه هدف است. در کنار کتاب حاضر میتوان به راهنمای ACSM برای ارزیابی آمادگی جسمانی مرتبط با سلامت اشاره کرد.
خواندن کتاب راهنمای فعالیت بدنی ویژه بیماری ام اس را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای افرادی که مبتلا به بیماری اماس هستند مناسب است.
بخشی از کتاب راهنمای فعالیت بدنی ویژه بیماری ام اس
«انواع بیماری اماس
بیماری اماس با توجه به نحوهی بروز و پیشرفت به چهار نوع تقسیم میشود:
عودکننده- فروکشکننده: در بیشتر موارد، بیماری با این نوع آغاز میشود. پس از گذشت مدتزمان چند هفته یا چند ماه از حمله بیماری، علائم بهطور نسبی یا کامل بهبود مییابند. باگذشت زمان و افزایش تدریجی آسیبهای دستگاه عصبی، معلولیت شدید شده و شکل دیگری از بیماری یعنی پیشرونده ثانویه ایجاد خواهد شد.
پیشرونده ثانویه: بیماری در ادامه سیر پیشرونده پیدا میکند. مرحله پیشرونده بیماری ممکن است در مدت کوتاهی پس از شروع بیماری آغاز گشته و گاهی تا سالها به تعویق بیفتد. ۸۰ درصد از موارد بیماری اماس عودکننده – فروکشکننده، در عرض ۱۰ سال به شکل پیشرونده ثانویه تبدیل میشوند.
پیشرونده اولیه: پیشرفت تدریجی ناتوانی از زمان شروع بیماری وجود دارد. اینگونه در ۱۰ درصد از بیماران دیده میشود.
پیشرونده عودکننده: از ابتدا همراه با حملات بوده و بیماری حالت پیشرونده دارد.
درمان علامتی اماس مبتنی ست بر روشهای دارویی و غیر دارویی که مکمل یکدیگرند. تشریح روشهای درمانی دارویی خارج از قلمرو بحث این کتاب است. روشهای غیر دارویی، درمانهای بدنی نظیر فیزیوتراپی، گفتاردرمانی، کاردرمانی و رواندرمانی را شامل میشوند.
معمولاً در کنار دارودرمانی بیمار ترکیبی از این روشها به کار میروند. بسته به علائم فرد درمانهای بدنی توسعه پیدا کردهاند و اثر مثبت این روشها به اثبات رسیده است.
مهمتر اینکه، درمانهای بدنی علاوه بر کاهش علائم، تقویت تحرک و جنبشپذیری، بهبود کیفیت زندگی و ایجاد استقلال در زندگی را به ارمغان میآورند. درمانهای بدنی تقریباً در هر مرحله از بیماری- از آغاز بیماری تا وضعیت حاد و پیشرفته- قابل کاربردند.
برخلاف فیزیوتراپی، فعالیت ورزشی معمولاً بهعنوان بخشی از روند درمانی بیماری اماس نیست. اما ابزاری مقرونبهصرفه و امیدبخش برای بهبود جنبههای مختلف عملکرد بیمار اماس است...»
حجم
۲٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۲۲۸ صفحه
حجم
۲٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۲۲۸ صفحه