کتاب اعتیاد مثبت
معرفی کتاب اعتیاد مثبت
کتاب اعتیاد مثبت نوشتهٔ ویلیام گلاسر و ترجمهٔ حسن شفاعی و فاطمه خزلی است. انتشارات اندیشه آگاه این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب اعتیاد مثبت
کتاب اعتیاد مثبت راهنمای ساختن قدرت در یک زندگی ساختارمند است. از نظر ویلیام گلاسر اعتیاد به دو بخش منفی و مثبت تقسیم میشود. برخلاف آنکه اعتیاد منفی میتواند باعث زیان به فرد شود؛ اعتیاد مثبت میتواند از افراد قویترین انسانها را بسازد و این احساس قدرت روزبهروز افراد را به فردی با اعتمادبهنفس بیشتر تبدیل میکند، در نتیجه باعث ایجاد خلاقیت، شادی و حتی وضع جسمی و سلامتی بهتری برای آنها میشود. از نظر نویسنده، توانایی دستیافتن به خوشبختی به عنوان چیزی که همهٔ ما در زندگی خواستار آن هستیم، موضوع مناسبی برای شروع یک هدف بزرگ است.
خواندن کتاب اعتیاد مثبت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران موفقیت و خودیاری پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب اعتیاد مثبت
«بعضی اوقات با وجود اینکه ممکن است قدرت کافی هم داشته باشیم، ولی نمیدانیم در این شرایط باید چه کنیم، در این مواقع اگر فقط قدرت و توانایی روبرو شدن با واقعیت را داشته باشیم بهترین عکسالعمل ممکن را نشان دادهایم. با این کار برای خودمان زمان میخریم تا بتوانیم به جای انجام کارهای بیفایده راهی پیدا کنیم تا آبرومندانه تسلیم شویم. ما چون نمیخواهیم این واقعیت را قبول کنیم که قدرت رها کردن و نیمهتمام گذاشتن چیزی را نداریم به تلاش بیهوده خود ادامه میدهیم؛ در این شرایط گیر میافتیم زیرا تغییر راه و روش انجام کاری که تاکنون به شیوه دیگری انجام میشده نیازمند داشتن جرعت و شجاعت زیادی است. به عنوان مثال این موضوع در ذهنمان نقش بسته که توانایی به دست آوردن کسی را نداریم و محال ممکن است کسی از ما خوشش بیاید و با همین ذهنیت به خواستگاری میرویم و درخواست ازدواجمان را مطرح میکنیم و با رد درخواستمان مواجه میشویم، زیرا به قدرت درونیمان باور نداریم. برای به دست آوردن شخص جدیدی در زندگی باید ریسکپذیر باشیم و این ریسکپذیری قدرت زیادی را میطلبد؛ بنابراین به رابطه با افراد قدیمی که حتی ممکن است روابط سمّی با آنها داشته باشیم ادامه میدهیم و به اصطلاح آویزان آنها میمانیم و میگوییم: «به جهنم!» زیرا درد طرد شدن هر باره توسط آنها را به یکبار رد شدن توسط فردی ناشناس ترجیح میدهیم. اگر دارای قدرت بیشتری بودیم نمیگفتیم به جهنم، بلکه میگفتیم لعنت به این همه درد و رنج و حقارت! من هر طور شده فرد دیگری را پیدا میکنم!
افراد ضعیف از اینکه در منجلاب بدبختیهایشان دستوپا بزنند لذت میبرند. آنها چنین هستند زیرا دوست دارند که شاهد احساس ترحم بقیه نسبت به خودشان باشند و یا کسی را پیدا کنند تا مشکلاتشان را برایشان حل کند. آنها معتقدند که با دیدن حس تأسف دیگران برای شوربختیهایشان، رنج و دردشان تسکین مییابد.
شاید پیدا کردن عشق و ارزش واقعی در این زمانه سخت باشد اما غیر ممکن نیست. در واقع، اکثر مردم قدرت پیدا کردن آنها و در نتیجه افزودن شادی و عشق به زندگیهایشان را دارند. میلیونها نفر در سراسر جهان و حتی در کشور خودمان با این مسئله که قدرت کافی ندارند درگیر هستند و چون قدرت ندارند میتوان گفت که زندگی خوبی ندارند و به معنای واقعی کلمه بدبخت هستند. هر صبح با گفتن این جمله که «گندش بزنن! یه روز نحس دیگه» از خواب بیدار میشوند و میدانند که امروز هم مثل بقیه روزها یک روز خستهکننده، دردناک و پر از بدشانسی خواهد بود. آنها ممکن است افسرده، مضطرب، عصبانی، بیمار یا حتی دیوانه باشند، یا ممکن است فردی بیتفاوت نسبت به اتفاقهای اطرافشان باشند، اما هرچه که حس میکنند و به آن فکر میکنند و با توجه به افکارشان، رفتار میکنند به دلیل این است که با درد و رنج عجین شدهاند. گیر افتادن در این مرداب تنها به این دلیل است که قدرت لازم برای تغییر شیوه زندگی و در نتیجه نجات خودشان از این مهلکه را ندارند.»