کتاب حسابرسی
معرفی کتاب حسابرسی
کتاب «حسابرسی» نوشتۀ اشرف اسدی و حدیث شمس است و انتشارات آذرفر آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب حسابرسی
حسابداری یکی از علومی است که تقریباً اکثر افراد با آن سروکار دارند. برخی بهصورت تخصصی و برخی بهصورت تجربی از آن استفاده میکنند. حسابداری این امکان را به افراد میدهد که میزان سوددهی و هزینهها را بهصورت علمی و دلخواه تغییر دهند. اطلاعات مربوط به این رشته، مورداستفادهٔ عموم مردم از مدیران صنایع، سرمایهگذاران، تجار و اصناف تا استفادهکنندگان محصولات و خدمات است و باعث میشود تا اعداد و ارقام نامفهوم و گیجکننده بهصورت اطلاعات جالبتوجه و قابل نتیجهگیری در دسترس قرار گیرد.
پس از انقلاب صنعتی و گسترش مؤسسات تجاری و مطرحشدن تضاد منافع مالک از مدیر و تئوری نمایندگی حرفۀ حسابرسی بهعنوان ابزاری برای دفاع از حقوق مالکین اهمیت پیدا کرد. اگرچه در ایران در سالهای اخیر تلاشهای زیادی برای آموزش و رشد حسابرسی شده همچنان جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است. در کتاب حسابرسی، استانداردهای ملی حسابداری و حسابرسی با درنظرگرفتن تجارب سایر کشورها بهطوریکه بتواند در کشور ایران پاسخگو باشد تدوین شده است. نویسندگان این کتاب تلاش کردهاند از جدیدترین استانداردهای حسابرسی و همچنین منابع داخلی برای بهرهگیری بهتر استفاده کنند.
کتاب حسابرسی در ۹ فصل تنظیم شده است. عناوین فصلهای کتاب عبارت است از: «فصل اول: کلیات و تعاریف»، «فصل دوم: آیین رفتار حرفهای»، «فصل سوم: حرفه حسابرسی مستقل و مسئولیت حسابرسان در ارتباط با تقلب و اشتباه»، «فصل چهارم: برنامهریزی و حسابرسی مبتنی بر ریسک»، «فصل پنجم: کنترلهای داخلی»، «فصل ششم: شواهد حسابرسی»، «فصل هفتم: نمونهگیری و مستندسازی کاربرگ حسابرسی و کنترل کیفیت در مؤسسات حسابرسی»، «فصل هشتم: برنامه حسابرسی» و «فصل نهم: گزارش حسابرسی»
خواندن کتاب حسابرسی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به حسابداران و دانشجویان رشتۀ حسابداری پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب حسابرسی
«عمده دلایل ضرورت وجود حسابرسی را به شرح زیر میتوان برشمرد:
۱. تضاد منافع بین تهیهکنندگان صورتهای مالی (مدیر) و استفادهکنندگان اطلاعات مالی (سرمایهگذاران)
مشکلاتی که در صورت تضاد منافع بین مالکان و مدیران به وجود میآید و مالکان از تأیید صحت انجام کار توسط مالکان ناتوان هستند بدین ترتیب نیاز به وجود شخص ثالث و مستقلی (حسابرس) که به اعتبار شخصی گزارشات مالی تهیه و ارائه شده توسط مدیران بپردازد، احساس میشود.
۲. عدم دسترسی مستقیم ذینفعان به اطلاعات و مدارک سازمان مسئولین شرکت اجازه دسترسی مستقیم به صورتهای مالی به همه را نمیدهند؛ لذا حسابرس بهعنوان شخص ثالث وظیفه رسیدگی به اسناد و مدارک پشتوانه تهیه صورتهای مالی را دارد.»
حجم
۲٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۲۸۱ صفحه
حجم
۲٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۲۸۱ صفحه