کتاب نظریهی سیستمهای پیچیده
خواندن نظراتمعرفی کتاب نظریهی سیستمهای پیچیده
«ما را نشاید که با چیزها جدا جدا روبرو شویم، یا اشتباههای جدا جدا کنیم.»-نیچه
«نظریهی سیستمهای پیچیده» نوشته دکتر شروین وکیلی(-۱۳۵۳) نویسنده و جامعهشناس معاصر ایرانی است.
امروزه نظریهی سیستمهای پیچیده یکی از ستونهای استوار علم و پایههای ضروری شناخت است. با این وجود، به حکم گسستِ تاریخی ناشی از فاصلهی جغرافیاییمان از غرب، در فضای علمی کشورمان رد پایی از بحثهای مربوط بدان دیده نمیشود. این کتاب تلاشی است برای معرفی این نظریه برای خوانندگان فارسیزبان.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
سازگاری همتای بقاست و طبیعی است که کارکردهای سیستم در راستای آن همگرا شوند. سیستمی که خواستار سازگاری است، باید بتواند دست کم دو کار را انجام دهد: نخست، تصویری دقیق از وضعیت موجود در دست داشته باشد، و دوم، تصویری روشن از وضعیت مطلوب را در خود ایجاد کند. این بدان معناست که سیستم برای مقاومت در برابر فشار محیط، باید بتواند محیط و جایگاه خویش در آن (وضعیت موجود) را به همراهِ موقعیت پایدارترِ قابلدستیابی (وضعیت مطلوب) درک کند. سیستم باید بتواند جایگاه خویش بر فضای حالت را بفهمد، و نقاط پیشاروی خود را هم، به همراه جذب کنندههای بالقوه شناسایی نماید.
سیستم برای برآورده کردنِ این نیاز، باید تصویری از محیط و خود را در دست داشته باشد. این تصویر، بازنمایی نامیده میشود. بازنمایی، دو تصویرِ جداگانه را در بر میگیرد. نخست وضعیت محیط، و دوم وضعیت سیستم بر زمینهی آن. این دو تصویر، ماهیت تنش و راه رها شدن از آن را هم نشان میدهند.
سیستم از راه ردهبندی کردنِ شباهتها و تفاوتها -یعنی صورتبندی کردن تقارنها و شکستهای تقارن- عناصر و روابط را ردهبندی کرده و ساده میکند. با این روش، انعکاس تصویر محیطِ آشوبناک در سیستم منظم ممکن میشود.
نفرین صندلی
اسطوره شناسی ایزدان ایرانیشروین وکیلی
تاریخ سیاسی شاهانشاهی اشکانیهاشروین وکیلی
اسطورهشناسی پهلوانان ایرانیشروین وکیلی
اسطورهشناسی آسمان شبانهشروین وکیلی
کتابهای دکتر وکیلی تقریبا میشه گفت به روز ترین منابع در موضوع خودش هست و بسیار روان و قابل استفاده توصیه میکنم حتما استفاده کنید.
مفاهیم مرتبط با سیستم های پیچیده را توضیح می دهد و به هم ارتباط می دهد. خیلی خوب و روان هست و البته نیازمند کمی تعمق.
کتاب عمیقیه.باید آهسته آهسته بخونین.اگر تونستین سریع بخونین یا خیلی متخصص هستین یا درست نخوندین. این کتاب رو باید جرعه جرعه خوند.مثل نوشیدن یه نوشیدنی خیلی گازدار میمونه.
کتاب خوبیه برای آشنایی با مبحث سیستم های پیچیده اگر میبینید یکم ثقیله چون خود مبحث واقعا سخته اما نویسنده سعی کرده ساده و روان توضیح بده
آقای وکیلی تو هر زمینه ای کتاب نوشته. چطور میشه تو قرن ۲۱ ، با این حجم از دانش و اطلاعات کسی پیدا بشه که تو روانشناسی، جامعه شناسی، علوم سیاسی، تاریخ، ادبیات و فلسفه صاحب نظر باشه؟ فقط کم مونده راجع