کتاب مداخلات روانشناختی بر سلامت جسمانی و روانی دانش آموزان
معرفی کتاب مداخلات روانشناختی بر سلامت جسمانی و روانی دانش آموزان
کتاب مداخلات روانشناختی بر سلامت جسمانی و روانی دانش آموزان نوشتهٔ رحیم دلائی میلان و احد آهنگر است. انتشارات خط آخر این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب مداخلات روانشناختی بر سلامت جسمانی و روانی دانش آموزان
کتاب مداخلات روانشناختی بر سلامت جسمانی و روانی دانش آموزان درباره سلامت روانی دانشآموزان است، چرا که مدارس نقش مهمی در پیشبرد امر بهداشت روانی در سطح جامعه دارند. معلمان و مربیان به عنوان عناصر کلیدی آموزش و پرورش در انجام وظایف آموزشی و پرورشی اگر با نیازهای مختلف جسمانی، روانی و اجتماعی شاگردان آشنا و از نکات اساسی مربوط به برخورد مناسب با کودکان و نوجوانان سر کلاس درس و محیط مدرسه، آگاهی داشته باشند، بهتر میتوانند آنان را در جهت نائل آمدن به پیشرفت تحصیلی و در نهایت کسب یک شخصیت استوار یاری کنند.
خواندن کتاب مداخلات روانشناختی بر سلامت جسمانی و روانی دانش آموزان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران روانشناسی کودک و نوجوان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مداخلات روانشناختی بر سلامت جسمانی و روانی دانش آموزان
«مفهوم ارتقای سلامت روان یک رویکرد پارادایم مفهومی برای تحلیل و فهم دیدگاههای مختلف نسبت به سلامت روان و ارتقای آن ارایه میکند که یک اندازه برای دانشجویان کارکنان و سیاستگذاران مفید خواهد بود. برای بسیاری از متخصصان سلامتی ارتقای سلامت روان، از حوزههای بسیار مورد توجه است اما امروزه شرایط دیگری پیش روی ما است و جوامع چه توسعه یافته یا درحال توسعه هر روز با مسایل نوینی مواجه میشوند که دیگر رویکردهای سنتی به سلامت روان، توانایی لازم برای پاسخگویی به آن را ندارد و بیماری روانی تنها بخش کوچکی از گسترده سلامتی روان را تشکیل میدهد. به عبارت دیگر بهداشت روانی، دانش درباره انگیزههای انسانی را، یکی از اصول شناسائی بشر میدارند. این علاقه روز افزون روان شناسان به مسائل روزمره و عملی بشر؛ موجب شده است که دانش ما در افراد، بخصوص کسانی که دچار مشکلات روانی هستند به طور قابل ملاحظهای افزایش یابد. عدم سازش و وجود اختلافات رفتار در جوامع انسانی بسیار مشهود و فراوان است در هر طبقه و صنفی و در هر گروه و جمعی؛ اشخاص نامتعادلی زندگی می¬کنند.
بنابراین در مورد همه اعم از کارگر، محصل، پزشک و مهندس، زارع، استاد دانشگاه و غیره خط ابتلا به اختلالات روانی وجود دارد. به عبارت دیگر هیچ فرد انسانی در برابر امراض روانی مصونیت ندارد. البته دانستن اینکه هر شخص ممکن گرفتار ناخشنودی روانی شود خود به خود کافی نیست زیرا که بهداشت روانی فقط منحصر به تشریح علل اختلالات رفتار نبوده بلکه هدف اصلی آن پیش گیری از وقوع ناراحتیهای میباشد پیشگیری به معنای وسیع آن عبارت میباشد از بوجود آوردن عواملی که مکمل زندگی سلام و نرمال است. به علاوه درمان اختلالات جزئی رفتار، به منظور جلوگیری از وقوع بیماریهای شدید روانی در سالهای اخیر، در کشور ایران مانند سایر کشورهای جهان علاقه مخصوصی هم از طرف مقامات دولتی و هم از جانب مردم به امر بهداشت روانی نشان داده شده است. اگرچه هنوز مدت زمانی از این توجه و علاقه نگذشته ولی اثرات آن در بهبود اوضاع بیمارستانهای روانی به کار بردن روشهای صحیح در پیشگیری مشاهده میگردد با وجود این پیشرفتهای محسوس، می¬توان گفت که مردم ما هنوز از فهم و درک صحیح ماهیت و علل اختلالات روانی بدرستی آگاهی ندارند و متاسفانه آمارهای دقیق و منظفیم مربوط به این موضوع نیز در دسترس نیست.
سازمان بهداشت جهانی در سال ۱۹۴۸، ابعاد سهگانه سلامتی، یعنی رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی را مطرح کرده است که هر سه بعد لازم و ملزوم و مکمل یکدیگرند. به خاطر اهمیت مسأله بهداشت جهانی سال ۲۰۰۱ را به عنوان سال بهداشت روانی اختصاص داده است و در این سال تمام ملل جهان این وظیفه را به عهده داشتند که سطح بهداشت روان خود، خانواده و جامعهشان را ارتقا دهند. از سوی دیگر تلویحاً چنین معلوم است که سلامت روانی را میتوان عکس بیماری روانی تعریف نمود. با چنین فرضی فقدان پسیکوپاتولوژی معادل رفتار بهنجار شمرده میشد. اخیراً تردیدهایی در مورد مفید بودن این فرض ابراز شده و ارائه مفاهیم و تعاریف دقیق¬تری برای سلامت روانی و بهنجاری اهمیت فزایندهای یافته است. روان پزشکان با بیرون آمدن از مطبها و ورود به اجتماع با گروههایی از جمعیت مواجه شدهاند که قبلاً آن را ندیده بودند. در این رابطه بررسی بهداشت روانی دانش آموزان به عنوان آیندهسازان این مملکت از جایگاه والایی برخوردار است چرا که با ارتقای بهداشت روانی دانش آموزان میتوان انتظار داشت که در عرصههای علم و ادب گامهای موثری بردارند».