معرفی کتاب نقد ادله خلافت
کتاب نقد ادله خلافت بهقلم نجم الدین طبسی و ترجمهٔ حسن بلقان آبادی را انتشارات دلیل ما منتشر کرده است. این کتاب نوشتاری است انتقادی در باب ادلهٔ فقها و علمای اهلسنت در خصوص خلافت حضرت علی علیهالسلام.
درباره کتاب نقد ادله خلافت
مسئلهٔ اثبات خلافت حضرت علی علیهالسلام بعد از وفات پیامبر (ص) از مباحث طولانی و پرمناقشه بین علمای اهل سنت و تشیع است. فارغ از مشترکات اعتقادی و مذهبی، هر یک از دو طرف در طول تاریخ با بررسی و نقد آرا و مستندات یکدیگر سعی در اثبات حقانیت نظر خود داشتهاند و به آیات و روایات تمسک جستهاند. کتاب نقد ادله خلافت بهقلم نجمالدین طبسی نیز از جملهٔ همین تلاشهاست. نویسنده در دو بخش مجزا آیات و روایات مورد استناد اهل سنت را آورده و سپس با ذکر دلایل و شواهد به نقد این استدلالات پرداخته و کوشش نموده تا باب گفتوگوی علمی و مباحثه در این حوزه را بگشاید.
خواندن کتاب نقد ادله خلافت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
دانشجویان و پژوهشگران رشتههای مطالعات ادیان و الهیات، طلاب حوزههای علمیه و علاقهمندان به مباحث اعتقادی و مذهبی از خواندن این کتاب سود خواهند برد.
درباره نجمالدین طبسی
نجمالدین مروجی طبسی در سال ۱۳۳۴ ش در نجف اشرف دیده به جهان گشود. پدرش آیتالله طبسی، از اساتید و بزرگان حوزهٔ علمیهٔ نجف به شمار رفته و بزرگانی چون امام خمینی رحمةاللهعلیه، آیتالله خویی، آقا بزرگ تهرانی، آیتالله حکیم، مرحوم حلی، سبزواری و... با ایشان حشرونشر داشتند.ایشان تحصیل را در مدارس ایرانیان تا کلاس نهم ادامه داد و سپس در نوجوانی، به دلیل علاقه به طلبگی، وارد حوزه علمیه شد و بعد از اتمام سطح، به مدت هجده سال، در درس خارج شرکت نمود. ایشان هماکنون استاد دروس خارج فقه حوزهٔ علمیه و مؤلف چند عنوان کتاب ازجمله رحمت از نظر شیعه، پاسخ به چند شبههٔ فاطمی و رقیه بیتالحسین هستند.
بخشی از کتاب نقد ادله خلافت
«. آيه أتقى
نِعْمَةٍ تُجْزَى ) ..
وَسَيُجَنَّبُهَا الْأَتْقَى * الَّذِي يُؤْتِي مَالَهُ يَتَزَكَّى * وَمَا لِأَحَدٍ عِنْدَهُ مِنْ
و با تقواترین مردم از آن دور داشته خواهد شد همان کس که مال خود را در راه خدا می بخشد تا پاک شود و هیچ کس را نزد او حق نعمتی نیست تا بخواهد به این وسیله او را پاداش دهد.
استدلال اهل سنت
برخی از مفسرین اهل سنت با توجه به موضوعات بخشش و بخل که در سوره لیل مطرح شده با استناد به روایاتی که درباره خریداری شدن بردگان توسط ابوبکر وجود دارد سوره لیل را بر ابوبکر تطبیق داده و شأن نزول سوره را ابوبکر میدانند. محمد بن جریر طبری (متوفای ۳۱۰ هجری قمری) طبق روایتی که از عبدالله بن زبیر نقل کرده، ادعا میکند آيات ( وَمَا لِأَحَدٍ عِنْدَهُ مِنْ نِعْمَةٍ تُجْزَى .... دربارهٔ ابوبكر نازل شده است. مصداق والأتقى در آیه مذکور ابوبکر است ؛ زیرا مسلمانان اجماع دارند که افضل مردم بعد از رسول خدا یا ابوبکر است و یا حضرت علی ما با توجه به قرائن مذکور در آیه معتقدیم حضرت علی نمی تواند مصداق الأثقی) در آیه باشد و آیه بر حضرت علی تطبیق ندارد ؛ زیرا خداوند در آیه وَمَا لِأَحَدٍ عِنْدَهُ مِنْ نِعْمَةٍ تُجرى دربارهٔ شخص اتقی میفرماید : کسی بر گردن او حق نعمت ندارد. با توجه به حوادث و واقعیات صدر اسلام، این ویژگی و صفت در حضرت علی وجود ندارد؛ زیرا حضرت علی در دوران کودکی تحت تربیت و تکفل رسول خدا قرار گرفت و حضرت محمد (ص) آب، غذا و لباس او را تأمین میکرد و تربیت او را به عهده داشت. و رسول خدا بر او حق نعمت داشت؛ اما ابوبکر نه تنها وامدار پیامبر نبود و پیامبر هیچ حق نعمتی بر او نداشت بلکه ابوبکر بر پیامبر انفاق میکرد.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب نقد ادله خلافت و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب: | نقد ادله خلافت |
| موضوع: | حدیث، فرق اسلامی |