کتاب آرامش روان
معرفی کتاب آرامش روان
کتاب آرامش روان نوشتهی مایکل سینگر و ترجمهی مریم قربانی و ویراستهی خلیل رضوی است. انتشارات کهکشان دانش این کتاب را منتشر کرده است؛ کتابی از مجموعهی «زندگی و کسب و کار موفق برای همه» که در دستهی آثار حوزهی روانشناسی قرار میگیرد.
درباره کتاب آرامش روان
آرامش روان (منتشرشده در سال ۲۰۰۷) یکی از آثار مهم در حوزهی خودشناسی و معنویت مدرن است که به بررسی ماهیت ذهن، آگاهی و آزادی درونی میپردازد. مایکل سینگر در این کتاب تلاش میکند نشان دهد که بسیاری از رنجهای انسان ناشی از همانندسازی با افکار و احساسات است. او استدلال میکند که انسان در اصل «آگاهیِ ناظر» است، نه افکاری که در ذهنش جریان دارند. این دیدگاه به خواننده کمک میکند فاصلهای میان خود و گفتوگوی درونیاش ایجاد کند و به درکی عمیقتر از خویشتن برسد. یکی از مفاهیم کلیدی کتاب، «صدای درون» است؛ همان گفتوگوی مداومی که در ذهن ما جریان دارد. سینگر این صدا را چیزی جدا از هویت واقعی انسان میداند و تأکید میکند که آزادی درونی زمانی حاصل میشود که فرد بتواند این افکار را فقط مشاهده کند، بدون اینکه با آنها یکی شود یا به آنها واکنش نشان دهد. او همچنین بر اهمیت «رها کردن» تأکید دارد: رها کردن ترسها، زخمهای عاطفی و مقاومت در برابر اتفاقات زندگی. به باور او، مقاومت در برابر تجربهها باعث انباشت انرژی منفی و محدود شدن جریان طبیعی زندگی میشود. در سطحی عمیقتر، کتاب راهی برای رسیدن به آرامش پایدار و آزادی روانی ارائه میدهد. سینگر پیشنهاد میکند که به جای تلاش برای کنترل همه چیز، باید زندگی را همانگونه که هست پذیرفت و با قلبی باز به تجربهها اجازه عبور داد. این رویکرد، که ریشه در سنتهای مدیتیشن و ذهنآگاهی دارد، به فرد کمک میکند از چرخهی اضطراب، ترس و واکنشهای ناخودآگاه رها شود و به حالتی از حضور و تعادل درونی برسد. به همین دلیل، آرامش روان نهتنها یک کتاب خودیاری، بلکه نوعی راهنمای عملی برای رشد معنوی و شناخت عمیقتر خود به شمار میرود.
خلاصه کتاب آرامش روان
آرامش روان کتابی در حوزهی خودشناسی و معنویت است که بر درک ذهن و رسیدن به آزادی درونی تمرکز دارد. ایدهی اصلی کتاب این است که شما افکار و احساسات خود نیستید، بلکه آگاهیای هستید که آنها را مشاهده میکند. نویسنده توضیح میدهد که بیشتر انسانها درگیر گفتوگوی مداوم ذهنی هستند و آن را هویت واقعی خود میدانند، در حالی که آرامش واقعی زمانی آغاز میشود که بتوانید از این «صدای درونی» فاصله بگیرید و فقط ناظر آن باشید. این کتاب نشان میدهد که بخش زیادی از رنجهای انسان ناشی از مقاومت در برابر تجربهها و چسبیدن به دردهای عاطفی است. وقتی اتفاقی ناخوشایند رخ میدهد، افراد معمولاً از نظر ذهنی و احساسی بسته میشوند و این باعث ایجاد «گرههای درونی» میشود که به مرور انباشته میگردند. سینگر پیشنهاد میکند به جای مقاومت، اجازه دهید افکار و احساسات آزادانه عبور کنند. با «رها کردن» به جای چسبیدن، تنشهای درونی کاهش مییابد و فرد به تعادل و شفافیت بیشتری میرسد. در نهایت، پیام اصلی کتاب دستیابی به آزادی درونی، پذیرش و حضور در لحظه حال است. نویسنده توصیه میکند به جای تلاش برای کنترل همهچیز، زندگی را همانگونه که هست بپذیرید و قلب خود را در برابر تجربهها باز نگه دارید. با تمرین آگاهی، رها کردن ترسها و پذیرش تغییر، میتوان از محدودیتهای ذهنی عبور کرد و به آرامش و شادی پایدار دست یافت. این کتاب در واقع مسیری عملی برای رشد معنوی و شناخت عمیقتر خویشتن ارائه میدهد.
خواندن کتاب آرامش روان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
کتاب آرامش روان را نمیشود به همه پیشنهاد داد؛ این کتاب بیشتر برای گروه خاصی از خوانندگان مناسب است. اول از همه، این کتاب برای افرادی بسیار مفید است که درگیر افکار زیاد و گفتوگوی ذهنی مداوم هستند؛ کسانی که مدام در حال فکر کردن، نگرانی یا مرور گذشتهاند. اگر کسی احساس میکند «در ذهن خودش گیر افتاده»، این کتاب به او کمک میکند یاد بگیرد چطور به جای درگیر شدن با افکار، آنها را فقط مشاهده کند. همچنین این کتاب برای کسانی مناسب است که به ذهنآگاهی، مدیتیشن یا رشد معنوی علاقه دارند. لازم نیست حتماً پیشزمینهی مذهبی داشته باشید، اما باید تا حدی با مفاهیم انتزاعی مثل «آگاهی»، «رها کردن» و «پذیرش» راحت باشید. اگر کسی دنبال راهکارهای کاملاً عملی و قدمبهقدم مثل کتابهای موفقیت کلاسیک است، ممکن است این کتاب برایش کمی بیش از حد فلسفی به نظر برسد. در نهایت، این کتاب برای افرادی که در حال گذر از دورههای سخت یا تغییرات مهم زندگی هستند؛ مثل استرس، شکست عاطفی، یا سردرگمی شغلی میتواند بسیار کمککننده باشد. چون به جای تمرکز بر تغییر شرایط بیرونی، به آنها یاد میدهد چگونه از درون به آرامش برسند. البته اگر کسی دنبال رویکرد کاملاً علمی یا درمانی (مثلاً روانشناسی بالینی) باشد، شاید گزینههای دیگری برایش مناسبتر باشند.
بخشی از کتاب آرامش روان
«بیایید روند مقاومت را بسنجیم. مراحل اول مقاومت، این است که تصمیم میگیرید از چه چیزی آنچنان که هست خوشتان نمیآید. هزاران اتفاق برای شما رخ میدهند، چرا در برابر این یکی میخواهید مقاومت کنید؟ برای رهایی از دست چیزی، یا کنار گذاشتنش و یا چنگ زدن به آن، برای نوع مقابله با آنچه در درون شما میگذرد، باید دلیلی اساسی داشته باشید. هزاران چیز است که هرگز شما را آزار نمیدهند. هرروز تا محل کارتان با ماشین میروید و کمتر پیش میآید که به ساختمانها و درختان توجه کنید. خطوط سفید روی جاده شما را مضطرب نمیسازند. آنها را میبینید، آنها هم از کنارتان میگذرند. فکر نکنید که شرایط برای همگان یکسان است. نقاشانی که این خطوط خیابان را برای کسب درآمد رنگ میکنند، اگر این خطوط برابر نباشند، مضطرب میشوند. درواقع آنقدر مضطرب میشوند که از رانندگی در آن جاده سر باز میزنند. پرواضح است که همگی ما در برابر موضوعات یکسان ایستادگی نمیکنیم و مشکل و مسئله یکسانی نداریم. دلیلش این است که ما تصورات ازپیش تعیینشده یکسانی از چگونگی مسائل و اینکه چقدر برایمان اهمیت دارند، نداریم.»
درباره مایکل سینگر
مایکل سینگر (Michael A. Singer) (متولد ۱۹۴۷) نویسنده، معلم معنوی و کارآفرین آمریکایی است که بیشتر به خاطر آثارش در زمینهی آگاهی، مدیتیشن و رشد درونی شناخته میشود. او تحصیلات خود را در رشتهی اقتصاد در دانشگاه فلوریدا گذراند، اما خیلی زود مسیر زندگیاش به سمت جستوجوی معنوی تغییر کرد. در دههی ۱۹۷۰، سینگر به تمرین مدیتیشن و یوگا روی آورد و بهتدریج دیدگاه خاص خود را دربارهی ذهن، آگاهی و رهایی از محدودیتهای درونی شکل داد. یکی از نکات جالب در زندگی او این است که در کنار فعالیتهای معنوی، وارد دنیای کسبوکار نیز شد و یک شرکت نرمافزاری موفق به نام Medical Manager Corporation را بنیانگذاری کرد که بعدها به ارزش صدها میلیون دلار فروخته شد. این ترکیبِ کمنظیر از موفقیت مادی و جستوجوی معنوی باعث شده دیدگاههای او برای طیف گستردهای از مخاطبان جذاب باشد.
سینگر همچنین بنیانگذار مرکزی به نام «Temple of the Universe» در فلوریداست؛ مکانی که افراد برای مدیتیشن، سخنرانیها و یادگیری مفاهیم معنوی به آن مراجعه میکنند. او در کتابهایش؛ از جمله آرامش روان و The Surrender Experiment بر این ایده تأکید دارد که انسان میتواند با رها کردن کنترل افراطی، پذیرش جریان زندگی و مشاهدهی ذهن، به آرامش عمیق و آزادی درونی دست پیدا کند. سبک او ساده اما عمیق است؛ به جای نظریههای پیچیده، بر تجربهی مستقیم و تمرین عملی تأکید دارد. به همین دلیل، آثار و سخنرانیهایش در میان کسانی که به دنبال درک بهتر خود و رسیدن به آرامش ذهنی هستند، محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
این کتاب همان کتاب روح تسخیر ناپذیر می باشد ولی با ترجمه متفاوت. کامنت های کتاب روح تسخیر پذیر رو که می خوندم متوجه شدم مترجم اون کتاب در فصل آخر دست برده و تحریف انجام داده. نمومه این کتاب و
کتابهای آرامش روان، روح تسخیر ناپذیر و رها از بند هر سه یک کتاب هستند با ترجمهها و اسامی متفاوت. خودم رها از بند را در طاقچه بینهایت خواندم و بسیار لذت بردم.
با سلام لطفا نام انگلیسی کتابهای ترجمه شده را هم قید بفرمایید تا اشتباهی در انتخاب ترجمه کتابهای خارجی صورت نگیرد، ممنون از طاقچه
همون کتاب روح تسخیر ناپذیره. خریدم بعدش فهمیدم. واقعا حس خوبی نمیده انقد کلک های تجاری برای فروختن کتاب با محتوای معنوی:)