کتاب اصول فنی و علمی در ساخت و سازها
معرفی کتاب اصول فنی و علمی در ساخت و سازها
کتاب اصول فنی و علمی در ساختوسازها با گردآوری علی اصغر سالاری در انتشارات راویان میراث کهن به چاپ رسیده است. این کتاب پژوهشی در صنعت ساختمان از گذشته تا حال است.
درباره کتاب اصول فنی و علمی در ساخت و سازها
ساختمانسازی مرتبط با محیط زندگی انسان است و بر روابط اجتماعی و وضعیت روانی او نیز تأثیر میگذارد. در بسیاری از کشورها، ساختمانسازی دومین فعالیت بزرگ اقتصادی به شمار میرود. این صنعت بخش زیادی از آلودگی زیست محیطی را ایجاد میکند. گاهی خطرات جانی و مالی زیادی به نیروی انسانی خود میزند و در بسیاری موارد، محصول نهایی کیفیت خوبی ندارد. بسیاری از این مشکلات به شیوۀ اجرای ساختمان برمیگردد. بر همین مبنا، کتاب اصول فنی و علمی در ساختوسازها میگوید با تغییر رویکرد از ساختوساز درجا به پیشساختهسازی میتوان از بسیاری تبعات منفی آن جلوگیری کرد. در ایران به رغم گذشت چند دهه از ورود صنعت ساختمانسازی به کشور و آموزش دانشگاهی، این صنعت عقبمانده است. کتاب اصول فنی و علمی در ساخت و سازها با چنین رویکردی، مزایای پیشساختهسازی را بررسی میکند، ضمن اینکه مشکلات ناشی از احداث بنا با شیوۀ سنتی را شرح میدهد.
این کتاب با بهرهگیری از تجارب سازندگان و مهندسان و با رجوع به آییننامههای سازمانها و نهادهای مرتبط نوشته شده است ضمن اینکه نویسندۀ کتاب نیز خود بیش از نیم قرن تجربۀ حضور در پروژههای عمرانی کشور داشته است.
کتاب اصول فنی و علمی در ساختوسازها در ۱۱ فصل تدوین شده است. عنوان فصلها عبارتاند از:
فصل اول: اصول ایمینی و HSE در ساختمانسازی
فصل دوم: تخریب بناهای فرسوده
فصل سوم: ضوابط کلی گودبرداری
فصل چهارم: نیلینگ وانکراژ
فصل پنجم: پیسازی
فصل ششم: ضوابط اجرای ساختمان با مصالح بنایی
فصل هفتم: تست همبندی ساختمان
فصل هشتم: سازههای بتنی
فصل نهم: سازههای فولادی
فصل دهم: سازههای سنگین (پلها و تونلها)
فصل یازدهم: فناوریهای نوین ساختمانی
خواندن کتاب اصول فنی و علمی در ساخت و سازها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به پژوهشگران معماری و فعالان عرصۀ ساختوساز پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب اصول فنی و علمی در ساخت و سازها
«نقص بزرگ در کارگاه های ساختمانی و حوادثی که در آنها رخ میدهد نتیجۀ عدم آشنایی و آموزش کارفرمایان و کارگران درخصوص ایمنی ساختمان است. عدم آشنایی کارفرمایان با مسئولیت و وظایف خود درزمینۀ ایمنی درصورتی است که قانون، تأمین ایمنی کارگاه را برعهدۀ کارفرما گذاشته است. چه افرادی که به عنوان کارفرما در ساخت و سازهای شهری حضور دارند اغلب یا مالکان زمینی هستند که قراراست ساختمان در آن بنا شود ویا سرمایه گذارانی هستند که طیّ قرارداد مشارکت در ساخت، اجرای ساختمان را برعهده دارند.»
حجم
۱۳٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۰۱ صفحه
حجم
۱۳٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۰۱ صفحه