کتاب گلبرگه خاستگاه تشیع در هند
معرفی کتاب گلبرگه خاستگاه تشیع در هند
کتاب گلبرگه خاستگاه تشیع در هند نوشتهٔ علی اصغر سالاری است و انتشارات راویان میراث کهن آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب گلبرگه خاستگاه تشیع در هند
در همهٔ ایالات شبه قاره هند جمعیتهای کوچک و بزرگ مسلمانان شیعه زندگی میکنند و تعداد دقیق جمعیت شیعیان در شبه قاره هند مشخص نیست. ویژگی جغرافیای تشیع در شبه قاره هند، پراکندگی مناطق شیعهنشین در شهرها و روستاهای سراسری است.
تاریخ تشیع در برخی از مناطق شبه قاره هند سابقهای دیرینه دارد. افزون بر حضور جمعیتهای شیعی، در دورههای مختلف تاریخی، حکومتهای شیعی نیز در این مناطق تشکیل شد. ظهور تشیع در شبه قاره هند، با ورود مسلمانان به این منطقه در زمان حکومت امام علی (ع) همزمان بود. بنا به بیان برخی از مورخان، در سالهای ۳۵ تا ۴۰ هجری و در اواخر سال ۳۸ و اوایل ۳۹ هجری، حضرت علی حارث بن مره عبدی را برای لشکرکشی به حدود هند فرستاد.
در طول تاریخ اسلامی هند، چندین سلسله حکومتی شیعه در شبهقاره هند به وجود آمد. برخی از حاکمان غزنوی هند نیز شیعه مذهب بودند. همزمان با ظهور حکومت شیعی صفویه در ایران در اواخر قرن نهم هجری، شیعیان هندوستان نیز نیروی جدیدی به دست آوردند و مذهب شیعه در آنجا رواج بیشتری یافت، یوسف عادلشاه در سال ۸۹۵ قمری، به حکومت رسید. بخش عمده مناطق شیعه نشین در شمال هند که شامل حوزه جغرافیایی دره سند است، در کشور پاکستان قرار دارد.
خواندن کتاب گلبرگه خاستگاه تشیع در هند را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران تشیع پیشنهاد میکنیم.
حجم
۷٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۰۵ صفحه
حجم
۷٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۰۵ صفحه