کتاب مشق عشق
معرفی کتاب مشق عشق
کتاب مشق عشق سرودهٔ محمد رحمتی علایی است. انتشارات گیوا این مجموعه شعر معاصر (غزل) را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب مشق عشق
کتاب مشق عشق یک مجموعه شعر معاصر را در قالب غزل در بر گرفته است. عنوان برخی از شعرهای کتاب حاضر عبارت است از «کژدم عشق»، «بوی گل گلدان»، «هفت خطِ عشق»، «خون و دوات» و «هابیل و قابیل».
میدانیم که شعر فارسی عرصههای گوناگونی را درنوردیده است. در طول قرنها هر کسی از ظن خود یار شعر شده است و بر گمان خود تعریفی از شعر بهدست داده است. حضور شعر در همهٔ عرصهها از رزم و بزم گرفته تا مدرسه و مسجد و خانقاه و دیر و مجلس وعظ، همه و همه گویای این مطلب است که شعر، بیمحابا، زمان، مکان و جغرافیا را درنوردیده و در هفتاقلیم جان و جهان به دلبری پرداخته است. آمیختگی شعر با فرهنگ مردم و اندیشههای اجتماعی، این هنر را زبان گویای جوامع بشری ساخته است؛ بدانگونه که هیچ جامعهای از این زبان بارز، برای انتقال اندیشههایش بینیاز نبوده است. گاهی شعری انقلابی به پا کرده است و گاه انقلابی، شعری پویا را سامان داده است.
غزل در ادبیات فارسی به قالبی از شعر سنتی فارسی گفته میشود. غزلها معمولاً بین ۴ تا ۱۲ بیت دارند. مصراع اول بیت نخست با مصراعهای زوج همقافیه است. موضوع اصلی غزل بیان عواطف و احساسات، ذکر زیبایی و کمال معشوق و شکوه از روزگار است. بیتهای غزل فارسی از لحاظ مضمون دارای استقلال هستند. در آخرین بیت غزل، شاعر نام شعری یا تخلص خود را میآورد و بهترین بیت آن را شاهبیت یا بیتالغزل میگویند.
خواندن کتاب مشق عشق را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران شعر معاصر ایران و قالب غزل پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مشق عشق
ای تو شیرینِ دلم، کُشتی تو فرهادها چرا
دوش در خُلدِ بَرین رُخسارهاَت را دیده ام
رُو مَتاب از رُویِ من، ای نازنین، حاشا چرا
آمدی دیر آمدی، شیرین من، رَستَم دگر
آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا»