دانلود و خرید کتاب شناسایی توانمندی های پویا سوار بر موج ششم نوآوری مژده شعاریان ستاری
تصویر جلد کتاب شناسایی توانمندی های پویا سوار بر موج ششم نوآوری

کتاب شناسایی توانمندی های پویا سوار بر موج ششم نوآوری

ویراستار:زهرا صنوبری
دسته‌بندی:
امتیاز:
۱.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب شناسایی توانمندی های پویا سوار بر موج ششم نوآوری

کتاب شناسایی توانمندی های پویا سوار بر موج ششم نوآوری نوشتهٔ مژده شعاریان ستاری و ویراستهٔ زهرا صنوبری است و انتشارات متخصصان آن را منتشر کرده است.

درباره کتاب شناسایی توانمندی های پویا سوار بر موج ششم نوآوری

توانمندی‌های پویا یک شاخه از مدیریتِ راهبردی است که پیوندِ نزدیکی با شاخه‌های مدیریتِ دانش، نوآوری، عملیات، بازرگانی، بازاریابی و دیگر علومِ پایه و فنّی-مهندسی (همانندِ تولیدِ ناب و رویکردهایِ دانشِ ژاپنی) دارد. در بازارهای پویا، مفهوم توانمندیِ پویا اغلب شباهت زیادی با بینشِ سنتیِ روال‌های اداری دارد. این درحالی است که در بازارهای پرشتاب این توانمندی‌ها به‌صورت فرآیندهای ساده، بسیار تجربی و آسیب‌پذیر با پیامدهای غیرقابلِ پیش‌بینی جلوه می‌کنند. علی‌رغم آنچه به نظر می‌رسد، توانمندی‌ها زائد نیستند؛ هرچند به لحاظِ اجزای ویژه‌اند. درواقع این فرآیندها انسان‌های مهمی را در سازمان در بر می‌گیرند و هر عضوِ این مجموعه همانندِ توسعه‌ٔ محصول، تصمیم‌گیریِ راهبردی و نیاز به ائتلاف قابلِ شناسایی هستند. این فرآیندها که برخی پیچیده و تحلیلی هستند، هم‌زمان پیامدهای قابل پیش‌بینی دارند و سازوکارهای شناخته‌شده‌ای برای ارزیابی آن‌ها وجود دارد. اهمیتِ توجه به این توانمندی‌ها به‌ویژه در بازارهای بسیار پویا و پرشتاب که تأکیدِ آن بر انتخاب است، نسبت به بازارهایی که تأکیدِ آن بر تغییراتِ فزاینده است؛ بیشتر احساس می‌شوند. مدیران موفق و به‌ویژه مدیرانِ بنگاه‌های دانش‌بنیان در کشورهای پیشرفته با تکیه بر ابزارهای شناسایی و برنامه‌ریزی توانمندی‌های پویا منابعِ داخل و خارجِ بنگاه را یکپارچه‌سازی نموده، منابعِ دانش را دستکاری می‌کنند تا به منابعِ کسبِ مزیت رقابتی تبدیل شوند و بتوانند به تغییراتِ سریع پاسخ گویند. در این آورده، کوشش بر آن است پژوهشی کیفی-اقتباسی از دانشِ نوپای توانمندیِ پویا بر پایه‌ٔ نظریه‌ٔ تییس برای بنگاه‌های ایرانی فراهم شود و رهنمونِ مناسبی ارائه گردد. آنچه دستاورد بارزِ این گردآوری و پژوهشِ بنیادی است، سایه‌ٔ سنگینِ نوآوریِ فناوری‌های پیشرفته‌ٔ موجِ ششم بر انتقال و دریافتِ بن‌مایه‌ٔ توانمندی‌های پویا در فرآیندهای تبدیل و انتقالِ دانش، فلسفه‌های وجودیِ خطِّ‌مشی‌های سیاسی و هم‌پیوندگرِ سازمانی و ملّی به‌وسیله‌ٔ ابزارهای نقشه‌ٔ راه، مدل‌ها و چارچوب‌های اجتماعی و فرهنگی است.

خواندن کتاب شناسایی توانمندی های پویا سوار بر موج ششم نوآوری را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به فعالان حوزهٔ نوآوری پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب شناسایی توانمندی های پویا سوار بر موج ششم نوآوری

«اصطلاح توانمندی‌های پویا برای اوّلین ‎بار در یک کاربرگ که در سال ۱۹۸۹ معرّفی شد، توسط گری هامل تحت‌تأثیر پژوهش راهبردهای چندملیّتی قرار گرفت که منتج به قابلیّت‌های کلیدیِ شرکت شد و در راهبرد نوآوریِ کارِ شرکتِ دانش‌بنیان توسّط ایکوجیرو نوناکا و هیروتاکا تاکئوچی استناد شد. در اصل، توانمندی‌های پویا متمایز از قابلیّت‌های عملیاتی است که وابسته به عملیات جاری یک سازمان باشد. توانمندی‌های پویا، در مقابل، به «ظرفیّت یک سازمان به ایجاد هدفمند، گسترش، یا تغییر منابع آن» بازمی‌گردد.

توانمندی‌های پویا عبارتند از مجموعه‌ای از فرآیندهای خاص و قابل شناسایی مانند توسعه‌ی محصول، تصمیم‌گیریِ استراتژیک و همکاری مشترک. این فرآیندها نه مبهم‌اند و نه حشو و زائد. هرچند توانمندی‌های پویا از نظر اجزا، خاص و ویژه هستند، امّا انسان‌های مهمّی را در سازمان در بر می‌گیرند.» «فرضِ اساسیِ چارچوب توانمندی‌های پویا این است که قابلیّت‌های کلیدی باید برای اصلاحِ کوتاه‌مدّت موقعیّت‌های رقابتی‌ای مورد استفاده قرار گیرد که می‌توانند برای ایجاد مزیّت رقابتی بلندمدّت استفاده شود. متون علمی-دانشگاهیِ توانمندی‌های پویا از ۱. دیدگاه مبتنی بر منابعِ بنگاه و .۲ مفهوم «روال» در نظریه‌های تکاملیِ سازمان زاده شده است. به‌این‌ترتیب یک پل میان متونِ علمیِ راهبرد مبتنی بر اقتصاد و روش‌های تکاملی برای سازمان آماده می‌کند.

سؤال اساسی در زمینه‌ی مدیریت راهبردی این است که چگونه شرکت‌ها به مزیّت رقابتی دست یابند و آن را حفظ کنند. مواجهه‌ی ما با این سؤال، با توسعه‌ی رویکرد توانمندی‌های پویاست که تلاشِ ما را برای تجزیه و تحلیل منابعِ ایجاد ثروت و دستیابی توسط بنگاه‌ها می‌طلبد. توسعه‌‌ی این چارچوب از به‌رسمیّت‌شناختن توسط نویسندگانی ناشی می‌شود که نظریه‌های راهبردیشان مملو از تجزیه و تحلیل‌های راهبردی در سطحِ بنگاه برای حفظ و حراست از مزیت رقابتیِ موجود است، امّا کمتر نظریه‌های خود را به شکلِ درست و با کمک‌گرفتن از درکِ اینکه چگونه و چرا بنگاه‌هایی معین در نظام‌های سریع‌التحول، مزیت رقابتی می‌سازند، اجرا کرده‌اند. درواقع رویکردِ بیشترِ مدیران به‌ویژه در «جهانِ متخصصینِ علم اقتصاد» وابسته به رقابتِ مبتنی بر نوآوری، رقابتِ قیمت/کارایی، افزایش بازده و بازگشتِ سرمایه و «تخریب خلاق» قابلیّت‌های موجود است. این رویکرد در تلاش برای توضیح موفقیت و شکست در سطح بنگاه است. در این راستا تلاش بر آن است که یک نظریه‌ی بهتر برای عملکرد بنگاه و همچنین انجامِ اطلاع‌رسانی مدیریتی بسازیم.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۱۶٫۱ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۲

تعداد صفحه‌ها

۲۹۳ صفحه

حجم

۱۶٫۱ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۲

تعداد صفحه‌ها

۲۹۳ صفحه

قیمت:
۱۴۴,۰۰۰
تومان