کتاب موسیقی و ستایشگری
۵٫۰
(۶)
خواندن نظراتمعرفی کتاب موسیقی و ستایشگری
«موسیقی و ستایشگری» نوشته مهدی امینفروغی (-۱۳۴۸)، تلاشی برای آشنایی ذاکران و ستایشگران با مبانی موسیقی آوازی و مباحث مرتبط با آن است.
در بخشی از مقدمه ویراست جدید کتاب میخوانیم:
بیستسال از تألیف کتاب هنر مرثیهخوانی که امروز با عنوان موسیقی و ستایشگری پیش روی شماست، میگذرد. در آن سالها منابع پژوهشی و آموزشی در موضوعات مرتبط با ذاکری و ستایشگری وجود نداشت. نه در بخش پژوهش اثری علمی در دست بود و نه در حوزه آموزش. پژوهشگران هنوز به اهمیت موضوع مداحی پی نبرده و گستردگی و تأثیرگذاری این پدیده را درنیافته بودند و نمیدانستند که این پدیده شگفت در فرهنگ ما چه گستره وسیعی را شامل میشود. در حوزه آموزش نیز کتابی علمی در دست نبود و بههمان شیوه ابتدایی و سنتی جوانانی تربیت میشدند.
با اینکه کموبیش در گوشه و کنار حرکتهایی در جهت تغییر شکل این پدیده بهچشم میخورد، اما هنوز مداحی به شکل و شمایل امروزین خود درنیامده بود و پیشکسوتان این عرصه تهمانده توش و توان خود را برای حفظ ارزشهای سنتی این هنر شیعی بهکار میبردند. در این میان، رسانه کمکم بساط خود را گسترش میداد و در مسیر رونقبخشیدن به کاروبار خود بود و جذابیتهای آن، اقشار مختلف جامعه را مسحور خود میکرد. ذاکران و مداحان هم طعمههای خوبی برای جذب در این فضای شگفتانگیز بودند.
ذاکران پیشکسوت یکی پس از دیگری رخت از این جهان برمیبستند و جوانان جای آنها را میگرفتند. جوانانی که با اصول و مبانی ستایشگری و ذاکری آشنایی نداشتند. از تاریخ مرثیهخوانی بیخبر بودند و لغزشگاههای فراروی خود را نمیشناختند. آشنایی ایشان از تاریخ و مقتل سطحی بود و مطالبی بر سر منابر از ایشان شنیده میشد که نقدهای جدی بر آنها وارد بود. آشنایی آنان با شعر و ادبیات مبتنی بر ذوق و سلیقه شخصی بود و بهصورت علمی با دنیای شعر آشنایی نداشتند. با موسیقی آوازی ـ که رکن اصلی کار مداحی است ـ بیگانه بودند. از ردیفها و دستگاههای موسیقی ایرانی ـ که اشراف و تسلط بر آنها لازمه کار ستایشگری است ـ اطلاعی نداشتند. عمدتاً گمان میکردند که دانستن موسیقی به آنها مربوط نمیشود و این دانش متعلق به موزیسینها و خوانندگان غیرمذهبی است.
در این بیستسال تحولات بسیاری در حوزه ذاکری و ستایشگری پدید آمده است. پژوهشگران و اهل تحقیق به این موضوع خطیر از جنبههای مختلف پرداختهاند و آثار خوبی در این حوزه منتشر شده است. در حوزه آموزش نیز کارهایی صورت گرفته که باید بر غنای علمی و هنری آن افزوده شود.
استراتژی اقیانوس پر از ماهی
نادیا ژگزمباویا
رژیم مصرف رسانهایمعصومه نصیری
ادعیه و اعمال شب های قدراداره تولیدات آستان قدس رضوی فرهنگی
منبر و محرابستاد اقامه نماز
اولین قیام مقدس ملی در جنگ جهانی بین الملل اولالهام ملک زاده
سواد رسانه ایپدرام حکیم زاده
مردم شناسی ایرانیابراهیم فیاض
دشت سرسبز قلمزهرا مرادپور
بوطیقای ژیژکمحمدصادق صادقی پور
گام به گام نهم؛ انگلیسی ۳ (Workbook)منیره سادات هاشمی
سیداحمد فردید؛ زندگینامه و شرح احوال و آرای انتقادیمحمد آسیابانی
مرافقت و مفارقت
امیررضا مافی
اصلاح سبز، قیام سرخسیدغلامرضا هزاوه ای
پیاده تا قبله اولمجتبی رحماندوست
ضامن آهومحمدرضا زائری
خیمه گاهمحمدرضا زائری
ملکا ذکر تو گویمسمیهسادات لوحموسوی
همه چیز روبه راه است؛ ممنونمشهاد زمانی
ام سلمه، همدم وحیمرضیه محمدزاده
مناجات در رمضانجابر عناصری
سلوک ماتم؛ شیوههای عزاداری از دیدگاه اهل بیت (ع)سیدمسعود عمرانی
نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
حجم
۱٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۲۴۳ صفحه
حجم
۱٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۲۴۳ صفحه
قیمت:
۴۰,۰۰۰
تومان