کتاب اسطوره (جلد دوم؛ نابغه)
معرفی کتاب اسطوره (جلد دوم؛ نابغه)
کتاب اسطوره (جلد دوم؛ نابغه) نوشتهٔ مری لو و ترجمهٔ محمدصالح نورانی زاده است. انتشارات کتابسرای تندیس این رمان را برای نوجوانان و جوانان روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب اسطوره (جلد دوم؛ نابغه)
کتاب اسطوره (جلد دوم؛ نابغه) به قلم مری لو (نویسندهٔ چینی - آمریکایی)، از پرفروشترین کتابهای نیویورک تایمز بوده و اولینبار در سال ۲۰۱۳ میلادی منتشر شده است. در این رمان همچنان با «جون» و «دی» که در جلد نخست با آنها و هدفشان آشنا شدید، همراه هستید. این دو جوان به وگاس میرسند؛ درست در زمانی که اتفاقی غیرمنتظره رقم میخورد. مقام ارشد جمهوری از دنیا میرود و پسرش با نام «آندن»، جایش را میگیرد. دو شخصیت اصلی این رمان، همزمان با قرارگرفتن جمهوری در آستانهٔ آشوب، به یک گروه شورشی میپیوندند تا برادر «دی» را از مخمصه نجات دهند، اما این گروه برای همکاری با قهرمانهای داستان، یک شرط دارد؛ «جون» و «دی» باید مقام ارشد جدید را به قتل برسانند. این فرصتی است برای تغییر اوضاع کشور و آزادکردن مردمی که سالهایی طولانی تحت ظلم و ستم بودهاند. وقتی «جون» میفهمد که «آندن» هیچ شباهتی به پدرش ندارد، بر سر دوراهی سختی قرار میگیرد. شاید «آندن» یک شروع جدید باشد و شاید معنای تحول، چیزی به جز رنج و انتقام و خشم و خون است و شاید آن گروه شورشی اشتباه میکنند. این دو جوان چه خواهند کرد؟ کتاب «نابغه» را که جلد دوم از مجموعهٔ «اسطوره» است، بخوانید تا بدانید.
جلد اول این مجموعه با نام «اسطوره» در ژانویهٔ ۲۰۱۱ و جلد سوم این مجموعه به نام «قهرمان» در نوامبر ۲۰۱۳ چاپ شده است. در جلد اول درمییابید که ایالات متحده به بخشهای مختلفی تقسیم شده و کالیفرنیا اکنون بخشی از «جمهوری» به حساب میآید. مردم تحت ظلم و ستم هستند؛ البته بهجز عدهای اندک از خواص. پسری به نام «دی» قصد دارد بهمنظور به دستآوردن دارو برای طاعون کشندهای که شهر را در بر گرفته است، به یک بیمارستان حمله کند. او مدتی است که با نیروهای جمهوری در جنگ بوده و به موفقیتهای بزرگی هم رسیده است. هجوم این پسر به بیمارستان، باعث زخمیشدن یکی از سربازان جمهوری میشود و خودِ «دی» هم هنگام فرار آسیب میبیند. راوی دیگر این رمان، دختری به نام «جون» است که تحتتعلیم جمهوری بوده و از خواص به حساب میآید. او تواناییهای شگفتانگیزی دارد. «جون» قسم میخورد که از قاتل برادرش (سرباز زخمیشده) انتقام خواهد گرفت. این دختر دربارهٔ «دی» چیزهایی میداند و همچنین میداند که او آدمکش نیست. چرا «دی»، برادر او را به قتل رساند؟ پاسخ این سؤال را در جلد اول خواهید دانست.
خواندن کتاب اسطوره (جلد دوم؛ نابغه) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به همهٔ نوجوانان و جوانان دوستدار ادبیات داستانی آمریکا و قالب رمان (سهجلدی) پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب اسطوره (جلد دوم؛ نابغه)
«میدانم که سرد است، اما نمیتوانم دمای دقیق را بفهمم. میدانم شب است، اما زمان دقیق به ذهنم نمیرسد. میدانم که من و دی به طریقی توانستهایم از مرز گذشته و به کلونیها برسیم، اما بیش از حد خسته هستم که بفهمم به کدام ایالتشان وارد شدهایم. دست دی محکم دور کمرم گره شده و رهایم نمیکند، با اینکه از شدت لرزیدنش میدانم که به خاطر مدت زیادی که وزنم را تحمل کرده، خیلی خسته شده است. به اشتیاق چیزهایی را در گوشم نجوا میکند و از من میخواهد به راه رفتن ادامه دهم. میگوید فقط یه کم دیگه. توی این فاصلهٔ نزدیک به خطوط جبهه باید بیمارستانی وجود داشته باشه. پاهایم به خاطر تلاش برای نگه داشتنم میلرزند، اما حالا دیگر حاضر به غش کردن نیستم. چشمانمان را روی شهر درخشان روبرو خیره نگاه میداریم و دولادولا در میان برف جلو میرویم.
ساختمانها از پنج طبقه تا صدها طبقه هستند، و حتی نوک بعضیهایشان پشت ابرهای پایینتر مخفی شده است. این منظره به طریقی آشنا، و به طریقی دیگر خیلی غریب است: دیوارها با پرچمهای خارجی با طرحهای شبیه فاخته و به رنگ آبینفتی و طلایی پوشانده شدهاند؛ سر در ساختمانها طراحیهای قوسی شکل دارد؛ و جتهای جنگنده را بالای همهٔ سقفها میبینم. کمی با جتهایی که در جمهوری داریم فرق میکنند، بالهایشان هم به سمت جلو قوس برداشتهاند، و در نتیجه شبیه چنگالهای سهشاخه به نظر میرسند. بال همهٔ هواپیماها با پرندههای وحشی طلایی و همچنین نشانهای که آن را نمیشناسم تزئین شدهاند. تعجبی ندارد که همیشه میگویند نیروی هوایی کلونیها از جمهوری قویتر است ــ این جتها از هر آنچه که تا به حال دیدهام جدیدتر هستند، و با توجه به محل قرارگیریشان روی سقفها، همهشان باید توانایی پرواز و فرود عمودی را داشته باشند. به نظر میرسد این شهر مرزی بتواند به خوبی از خودش محافظت کند.»
جلد اول کمی ضعیف بود این جلد بهتره
حتی از جلد اولش هم بهتر بود... هیجان انگیز و جذاب.