کتاب این رستخیز عام؛ جلد دوم (مجلس شهادت حضرت اباالفضل (علیهالسلام))
معرفی کتاب این رستخیز عام؛ جلد دوم (مجلس شهادت حضرت اباالفضل (علیهالسلام))
کتاب این رستخیز عام؛ جلد دوم (مجلس شهادت حضرت اباالفضل (علیهالسلام)) نوشتهٔ غلامعلی نادعلیزاده و ویراستهٔ مسلم نادعلیزاده است و انتشارات خیمه آن را منتشر کرده است. این مجموعه ۱۰ جلد دارد و جلد دوم آن دربارهٔ مجلس مجلس شهادت حضرت اباالفضل (علیهالسلام) است.
درباره کتاب این رستخیز عام؛ جلد دوم (مجلس شهادت حضرت اباالفضل (علیهالسلام))
این رستخیز عام حاصل اصلاح و بازآفرینی غلامعلی نادعلیزاده (نادی دامغانی) (-۱۳۲۰)، تعزیهخوان معاصر ایرانی است. جلد دوم این مجموعه اختصاص به «مجلس شهادت حضرت اباالفضل (علیهالسلام)» دارد.
شهادت حضرت اباالفضل العباس (علیهالسلام)، از مشهورترین مجالس تعزیه است که از زمانهای دور، در یکی از روزهای هفتم یا نهم محرم اجرا میشده است. در آغاز این مجلس، امام نامههایی به برخی بزرگان شیعه مینویسد و آنان را به یاری خود، فرا میخواند. از دیگر گوشههای برجسته این تعزیه، لباسپوشی علمدار کربلا و گفتوگوی آن حضرت با شمشیر است. در آخرین لحظات، امام به بالین علمدار خویش میشتابد و سقای کربلا در آغوش مولای خود جان میسپارد.
تجربهٔ دهها سال تعزیهخوانی و مطالعات در مورد این هنر اصیل، غلامعلی نادعلیزاده را به غور و تفحص و تأمل در متون تعزیههای گذشتگان وادار کرد. با بررسی اشعار و تطبیق نسخ تعزیه و توجه به اختلافات موجود در متون، به این نتیجه رسید که برخی افراد کماطلاع یا کمسواد، اشعار تعزیهها را تغییر داده و ابیات ضعیفی بر آنها افزودهاند که مقبول و مطلوب مخاطب روزگار ما و آیندگان فرهیخته نیست. لذا با درنظرگرفتن اصل امانتداری و احترام به شعرا و استادان گذشته، بر آن شد که متون مجالس ماضی را از لحاظ نواقص شعری و ساختار و بافت داستان براساس اخبار صحیح، تنظیم و اصلاحات لازم را در آنها اعمال کند. بهطوریکه روند داستان و اشعار تعزیه از کلمات رکیک، سست، دروغ، وهن، هتک و غیره پاکسازی شود و مطالب مناسب و منطقی جایگزین شود تا حد امکان رضایت خاطر شنونده و بینندهٔ روزگار ما فراهم شود.
خواندن کتاب این رستخیز عام؛ جلد دوم (مجلس شهادت حضرت اباالفضل (علیهالسلام)) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران آیین تعزیه پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب این رستخیز عام؛ جلد دوم (مجلس شهادت حضرت اباالفضل (علیهالسلام))
«با ورود شمر به صحرای کربلا و تلاش ناکام وی برای فریب علمدار اباعبدالله (ع)، تعزیه ادامه مییابد. نگهبانی از حریم اهلبیت اطهار و اشعار جانسوز ماه بنیهاشم بر بالین ایشان و همچنین دیدار رؤیاگونهی حضرت ابوالفضل و امیرمؤمنان در شب عاشورا، از فرازهای تأثیرگذار این مجلس است. از دیگر گوشههای برجستهی این تعزیه، لباسپوشی علمدار کربلا و گفتگوی آن حضرت با شمشیر است.
با غلبهی تشنگی بر کودکان اهلبیت ، حضرت ابوالفضل (ع) با امام و خاندان خویش وداع میکند و با شجاعت بسیار و به قتل رساندن مارد بن سدیف (از پهلوانان نامی سپاه کوفه) به آب فرات میرسد؛ اما در بازگشت، دستهای آن جناب قطع میشود و تیر به چشم نورانیاش اصابت میکند. در آخرین لحظات، امام به بالین علمدار خویش میشتابد و سقای کربلا در آغوش مولای خود جان میسپارد.»
حجم
۵٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۷۲ صفحه
حجم
۵٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۷۲ صفحه