کتاب رویکردها و تکنیک های زوج درمانی و خانواده درمانی در تعارضات زناشویی
معرفی کتاب رویکردها و تکنیک های زوج درمانی و خانواده درمانی در تعارضات زناشویی
کتاب رویکردها و تکنیک های زوج درمانی و خانواده درمانی در تعارضات زناشویی نوشتۀ زهرا عبادی نژاد است. این کتاب را انتشارات پادینا منتشر کرده است.
درباره کتاب رویکردها و تکنیک های زوج درمانی و خانواده درمانی در تعارضات زناشویی
خانواده مدل اجتماعی کوچکی است که کارکردهایی بسیار شبیه به اجتماع را دارد و به همان اندازه مهم است در خانواده زن و مرد سعی میکنند تا از آرامش برای رشد و اعتلای کیفی و کمی زندگی خود و دیگری فراهم کنند در خانواده والدین به فرزندان خود میآموزند که چگونه نقشهای خانواده را به عهده بگیرند و در انجام وظایف محول شده خوب عمل کنند. از این رو عملکرد درست یک خانواده به معنی فقط سلامت ارتباط بین مرد و زن نیست؛ بلکه به معنای ایجاد یک فضای سالم برای تربیت کودکان و فرزندان خانواده است؛ بنابراین زوجدرمانی و خانوادهدرمانی یک روش مناسب درمانی برای درمان اختلالات مشکلات خانوادگی در ارتباط با فرزندان و والدین نیز است؛ ازاینرو به همین روش برای و رفع مشکلات بین فرزندان و والدین نیز میتوان جلسات مشاوره را برگزار کرد. کلید رفع مشکل استفاده از مشاور مجرب است درصورتیکه مشکل بهخوبی شناخته شود و بهصورت کاملا شفاف به طرفین معرفی شود میتوان آن را شروعی برای یک درمان کاملاً موفق دانست؛ بنابراین این روش درمانی برای هر نوع اختلال و مشکلات در خانوادهها که ناشی از کاهش درک متقابل باشد قابلتجویز است برای استفاده از این روش درمانی مشاوره زوجدرمانی پیگیری و ممارست و صداقت طرفین در برخورد با مشاور و مشاوره قدم اول است.
این روش درمانی میتواند مجهز به تیم درمانگر باشد چرا که در حین درمان ممکن است مسئله ابعادی تازه پیدا کند؛ مثلاً ممکن است یک سر مشکل بین زوجین، فرزندان آنها و یا مشکلات زناشویی آنها و یا مشکلات آنها با خانوادههای هم باشد. از مزایای دیگر مشاوره زوجدرمانی حضور خود زوجین کنار مشاور است. این مسئله باعث بهبود کیفی مشاوره است که در آن زوجین به طور آشکارا توسط مشاور روانشناس مورد ارزیابی و تست قرار میگیرند. در این نوع درمان منحرفکردن روانشناس ناممکن است و جلسات همیشه به نتیجه خوبی میرسد. البته این روش درمانی نسبتاً کمهزینهتر و چابکتر است و در واقع مزیت اصلی این روش درمانی سرعت آن در رفع مشکل از طریق دریافتهای روشن از مشکل است.
خواندن کتاب رویکردها و تکنیک های زوج درمانی و خانواده درمانی در تعارضات زناشویی را به چه کسانی پیشنهاد می کنیم
این کتاب برای خانوادههایی که ثبات عاطفی ندارند و یا دچار مشکلات زناشویی هستند مناسب است.
بخشی از کتاب رویکردها و تکنیک های زوج درمانی و خانواده درمانی در تعارضات زناشویی
«تعریف تعارض :
در فرهنگ لغت فارسی تعارض به معنی معترض و مزاحم یکدیگر شدن است یا با هم اختلاف داشتن بهطورکلی تعارض زمانی رخ میدهد که در یک وضعیت اجتماعی بر سر مسائل اساسی عدم توافق وجود دارد و یا ضدیتهای احساسی باعث ایجاد اصطکاک بین افراد شود. به عقیدۀ «استیفن رابینز» کوتاهترین تعریف از تعارض عدم توافق بین دو یا چند گروه است. وی تعارض را فرایندی میداند که شخص الف در آن به طور عمدی میکوشد تا بهگونهای بازدارنده سبب ناکامی شخص در رسیدن به علایق و اهدافش شود.
«مولینز» تعارض را اینگونه تعریف میکند رفتار عمدی و آگاهانه که بهمنظور جلوگیری و ممانعت از تحقق اهداف سایر افراد صورت میگیرد لوزیر تعارض را عدم توافق بین دو یا چند گروه تعریف میکند.
تعارض در لغتنامه متعرض یکدیگر شدن و باهم اختلاف داشتن معنی شده است. مفهوم روانشناختی تعارض در فرهنگ روانشناسی انجمن روانشناسی آمریکا (۲۰۰۶) تعارض برخورد متضاد نیروهای عاطفی یا انگیزشها، اهداف رفتارها و سلیقهها تعریف شده است.
انواع تعارض
تعارض به دو نوع بنیادی و عاطفی تقسیم میشود.
۱. تعارض بنیادی؛ تعارضی است که غالباً به شکل عدم توافق اساسی بر سرکار و وسائل لازم برای انجام آنها رخ میدهد موقعی که افراد همهروزه با یکدیگر کار میکنند، این یک امر عادی است که دیدگاههای متفاوتی راجع به برخی از مسائل اساسی محیط کار به وجود آید. معمولاً افراد بر سر مسائلی از قبیل اهداف سازمانی و گروهی، تخصیص منابع، توزیع پاداشها، خطمشیها و روشهای کار و تعیین وظایف با هم به توافق نمیرسند.
۲. تعارض عاطفی؛ مربوط به مشکلات میان اشخاص است و از احساساتی مانند عصبانیت عدماطمینان نفرت و ترس و نارضایتی و مواردی ازاینقبیل سرچشمه میگیرد. این تعارض تحت عنوان برخورد شخصیتها معروف است. تعارضهای عاطفی انرژی افراد را از بین میبرد و آنها را از اولویتهای مهم کاری منحرف میسازد. ناراحتکنندهترین تعارض برای افراد تعارض در روابط مافوق زیر دست است.»
حجم
۶۰۹٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۱۶ صفحه
حجم
۶۰۹٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۱۶ صفحه