کتاب شکلات دانا
معرفی کتاب شکلات دانا
کتاب «شکلات دانا» نوشتۀ حسنا امامی است و انتشارات فکرونه آن را منتشر کرده است. شکلات دانا فقط داستانی دربارۀ شکلاتها نیست؛ داستانی است دربارۀ مراقبت از خود، ارزشگذاری به سلامت و آموختن عادتهای درست، آنهم در قالبی ساده و دلنشین که میتواند برای مخاطبان کودک بسیار مؤثر باشد.
درباره کتاب شکلات دانا
کتاب شکلات دانا اثری کودکانه و درعینحال آموزنده است که توسط یک نویسنده نوجوان نوشته شده و به شکلی لطیف و دلنشین، مفاهیم مرتبط با بهداشت دهان و دندان را به کودکان منتقل میکند. این داستان از فضایی آشنا و صمیمی آغاز میشود؛ دیدوبازدید نوروزی در خانۀ مادربزرگ. نویسنده از همان ابتدا با تصویرسازی شیرین از محبت مادربزرگ، ظرف شکلاتهای رنگارنگ و حالوهوای پرنشاط عید، ذهن کودک را با داستان همراه میکند؛ اما بهتدریج به موضوعی جدی و مهم پرداخته میشود: تأثیر خوردن زیاد شیرینی و شکلات بر سلامت دندانها.
نقطۀ قوت کتاب شکلات دانا این است که مفاهیم آموزشی را در دل یک روایت ساده، جذاب و قابللمس برای کودکان جا داده است. کودک در حال خواندن داستانی پر از احساس، تصویر و ماجرا است؛ اما درعینحال یاد میگیرد که مصرف بیرویۀ خوراکیهای شیرین، چه اثراتی بر دندانها دارد و چطور میتوان با رعایت اصول سادهای مثل مسواکزدن، نخ دندان کشیدن و مراجعه به دندانپزشک، از پوسیدگی دندانها جلوگیری کرد. استفاده از یک خوراکی محبوب مثل شکلات بهعنوان نماد پیامرسان، باعث میشود کودکان بدون احساس سرزنش یا اجبار، با موضوع ارتباط برقرار کنند و آموزش ببینند.
لحن کتاب شکلات دانا گرم، مهربان و متناسب با دنیای ذهنی کودک است. نویسندۀ نوجوان با شناخت خوبی از علاقهمندیها و حساسیتهای سنی همنسلان خود، توانسته فضایی خلق کند که هم سرگرمکننده است و هم به شکل غیرمستقیم، نوعی آگاهی بهداشتی در کودک ایجاد میکند.
خواندن کتاب شکلات دانا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به کودکان و نوجوانان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب شکلات دانا
«عید نوروز بود و ما به خانهٔ مادربزرگ دعوت شده بودیم. مادربزرگ مثل یک فرشتۀ مهربان همیشه با لبخندهای گرم و دستان پرمحبتش از ما پذیرایی میکرد. ای بار هم برایمان یک ظرف پر از شکلاتهای رنگارنگ و خوشبو آورد. شکلاتهایی که مثل نگینهای براق و درخشان روی میز میدرخشیدند.»