کتاب و در پایان هنری مارش + دانلود نمونه رایگان

انتشارات:انتشارات بله
امتیاز
۴.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب و در پایان

کتاب الکترونیکی «و در پایان: درباره زندگی و مرگ» نوشتهٔ هنری مارش و با ترجمهٔ زهرا مرادی، توسط نشر بله منتشر شده است. این اثر در دستهٔ سرگذشت‌نامه و خاطرات پزشکی قرار می‌گیرد و روایتگر تجربه‌های شخصی و حرفه‌ای یک جراح مغز و اعصاب انگلیسی است که با صراحت و جزئیات، از مواجهه با بیماری، پیری و مرگ سخن می‌گوید. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب و در پایان

«و در پایان: درباره زندگی و مرگ» اثری ناداستانی و سرگذشت‌نامه‌ای است که به قلم هنری مارش، جراح مغز و اعصاب، نگاشته شده است. این کتاب ساختاری روایی دارد و در قالب خاطرات و تأملات شخصی نویسنده، به موضوعاتی چون علم پزشکی، تجربهٔ زیستهٔ یک پزشک، و مواجهه با بیماری و مرگ می‌پردازد. مارش، که پیش‌تر نیز با آثارش در حوزهٔ پزشکی و زندگی‌نامه‌نویسی شناخته شده است، در این کتاب به‌ویژه به سال‌های پایانی فعالیت حرفه‌ای و ورودش به دوران بازنشستگی و بیماری شخصی خود می‌پردازد. روایت کتاب از زاویهٔ دید اول شخص و با نگاهی تحلیلی و گاه فلسفی، مرزهای میان علم، تجربهٔ انسانی، و معنای زندگی را بررسی می‌کند. در کنار روایت‌های پزشکی، نویسنده به خاطرات خانوادگی، سفرها، و تأملات فلسفی دربارهٔ پیری، امید، و معنای وجود نیز پرداخته است. این کتاب برای علاقه‌مندان به سرگذشت‌نامه‌های پزشکی، فلسفهٔ زندگی و مرگ، و روایت‌های شخصی از مواجهه با بیماری و زیستن در سایهٔ مرگ، اثری خواندنی به‌شمار می‌آید.

خلاصه کتاب و در پایان

در «و در پایان: درباره زندگی و مرگ»، هنری مارش با نگاهی بی‌پرده و صادقانه، تجربه‌های خود را به‌عنوان جراح مغز و اعصاب و سپس به‌عنوان بیماری که با پیری و سرطان روبه‌رو شده، روایت می‌کند. او از سال‌ها کار در اتاق عمل و تصمیم‌های دشوار پزشکی می‌گوید و به تدریج، با ورود به دوران بازنشستگی و مواجهه با بیماری، نگاهش به زندگی و مرگ تغییر می‌کند. مارش در این کتاب، خاطرات بیماران، چالش‌های اخلاقی حرفهٔ پزشکی، و احساسات متناقضی را که در مواجهه با بیماران و مرگ تجربه کرده، بازگو می‌کند. او از لحظه‌هایی می‌نویسد که باید میان دلسوزی و بی‌تفاوتی تعادل برقرار کند و از تأثیر عمیق بیماری بر هویت و معنای زندگی سخن می‌گوید. روایت کتاب، ترکیبی از تأملات فلسفی دربارهٔ مغز، آگاهی، و خود است و نویسنده تلاش می‌کند معنای پیری، زوال و امید را در زندگی شخصی و حرفه‌ای خود جست‌وجو کند. در بخش‌هایی از کتاب، مارش به سفرهایش، خاطرات خانوادگی، و تأثیر همه‌گیری کووید-۱۹ بر زندگی‌اش اشاره دارد. او با نگاهی انتقادی به گذشتهٔ حرفه‌ای خود، از اشتباهات، پشیمانی‌ها و آرزوهایش می‌نویسد و در نهایت، با پذیرش ناتوانی و مرگ، به نوعی آرامش و آشتی با خود و جهان می‌رسد.

چرا باید کتاب و در پایان را بخوانیم؟

این کتاب با روایتی صادقانه و بی‌پرده، تجربه‌های زیستهٔ یک جراح مغز و اعصاب را در مواجهه با بیماری، پیری و مرگ به تصویر می‌کشد. خواندن این اثر فرصتی است برای آشنایی با دنیای درونی پزشکان، چالش‌های اخلاقی و انسانی حرفهٔ پزشکی، و تأمل دربارهٔ معنای زندگی و مرگ از زاویه‌ای شخصی و فلسفی. «و در پایان» نه‌تنها به روایت خاطرات پزشکی می‌پردازد، بلکه دغدغه‌های عمیق انسانی و فلسفی را نیز پیش می‌کشد و مخاطب را به بازاندیشی دربارهٔ امید، هویت و پذیرش ناتوانی دعوت می‌کند.

این کتاب برای علاقه‌مندان به سرگذشت‌نامه‌های پزشکی، کسانی که دغدغهٔ معنای زندگی، پیری و مرگ دارند، و افرادی که به روایت‌های شخصی و تأملات فلسفی دربارهٔ زیستن و بیماری علاقه‌مندند، مناسب است. همچنین دانشجویان و فعالان حوزهٔ پزشکی و روان‌شناسی می‌توانند از تجربه‌های نویسنده بهره‌مند شوند.

بخشی از کتاب و در پایان

«بیش از چهار دهه به عنوان جراح مغز و اعصاب فعالیت داشته‌ام. زندگی‌ام در پزشکان، برای من هم گاهی سخت بود که بین بی‌تفاوتی و دلسوزی تعادل برقرار کنم. با این حال، به ندرت، یا شاید هرگز به این مسئله فکر می‌کردم که چه حسی خواهم داشت اگر اتفاقاتی که روزانه در محل کارم شاهد آن‌ها بودم برای خودم رخ دهند. این کتاب، داستان تبدیل شدن من به یک بیمار است. به طور ناخودآگاه و از مسیری پیچیده، راهی حرفه پزشکی شدم که شامل مطالعه و سپس کنار گذاشتن فلسفه بود. هنگامی که به عنوان پزشک شروع به کار کردم، تنها با مبانی اولیه علوم آشنا بودم. هرچند که علم مرا شیفته خود کرده، من یک دانشمند نیستم. بیشتر جراحان مغز و اعصاب، دانشمندان علوم اعصاب نیستند - ادعای اینکه همه آن‌ها دانشمند هستند، مانند این است که بگوییم تمامی لوله‌کش‌ها، متخصصان فلزات هستند. با این حال، هماکنون که به پایان عمر خود نزدیک می‌شوم، خود را در برابر پرسش‌های فلسفی و علمی می‌بینم که ناگهان بسیار مهم به نظر می‌رسند - پرسش‌هایی که در گذشته یا به سادگی پذیرفته‌ام یا نادیده گرفته‌ام. این کتاب همچنین روایتی است از تلاش‌های من برای درک برخی از این پرسش‌ها، بدون اینکه لزوماً به پاسخ‌های قطعی برسم.»