کتاب طرحواره درمانی محرومیت هیجانی
معرفی کتاب طرحواره درمانی محرومیت هیجانی
کتاب طرحواره درمانی محرومیت هیجانی نوشتهٔ فاطمه بیدار است و نشر برگ و باد آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب طرحواره درمانی محرومیت هیجانی
هیجان نیز مانند هوش، اصطلاحی است که اتفاقنظری در تعریفش وجود ندارد. از نظر تاریخی، این اصطلاح تعریفناپذیری سماجتآمیز خود را حفظ کرده است. در واقع، هیچ اصطلاحی در روانشناسی و روانپزشکی نیست که وسعت کاربرد و تعریفناپذیری آن اینچنین هماهنگ باشد. «هیجان» به نتایج درونی پردازش شیءِ هیجانزا اشاره دارد و «احساس» به تجربه شخصی درونی که بهوسیلهٔ رخدادی هیجانی ایجاد میشود نیز گفته شده است که تفاوت این دو در این است که هیجانها تجارب پرزوری هستند و از این نظر، با احساسات تفاوت دارند.
کتاب طرحواره درمانی محرومیت هیجانی سعی دارد با رویکرد طرحواره درمانی محرومیت هیجانی را درمان کند.
خواندن کتاب طرحواره درمانی محرومیت هیجانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به روانشناسها و درمانگرها پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب طرحواره درمانی محرومیت هیجانی
«مهرطلبی یک نیاز شدید عاطفی ناشی از محرومیت عاطفی در کودکی است، یک وضعیت ابتدایی درد و عطش که افرادی با شخصیت مهرطلب اغلب در تلاشی ناامیدانه برای پر کردن این خلأ که مربوط به درد تنهایی و جدایی است، آن را بروز میدهند و در واقع این احساس نیاز هرگز کاملاً ارضا نمیشود. عطش و نیاز، احساسات قدرتمندی هستند که وقتی بروز پیدا میکنند، برای دیگران مخرب هستند، علاوه بر این، ممکن است سوءاستفاده از دیگران را هم در پی داشته باشند. مردم این احساس نیاز را با عشق و این عطش را با محبت واقعی اشتباه میگیرند؛ که خوب هیچ چیز بیشتر از این دور از واقعیت نیست؛ اما ویژگی افراد مهرطلب چیست؟ اگر بخواهیم خیلی خلاصه خصوصیات افراد مهرطلب را بیان کنیم، میتوانیم بگوییم که مهرطلبی در واقع نیاز به تأیید دیگران و کسب رضایت آنها به هر طریق ممکن است. کمک کردنهای بیحد و حساب، محبتهای بیاندازه و شاید بیدلیل و … از روشهایی هستند که برای جلب رضایت، در افراد مهرطلب به چشم میخورند.
کسب رضایت مردم ممکن است خیلی هم بد به نظر نرسد. به هر حال چه اشکالی دارد که با مردم خوب رفتار کنیم و سعی کنیم به آنها کمک کنیم یا آنها را خوشحال کنیم؟ اما مهرطلبی به طور کلی فراتر از یک مهربانی ساده است. تغییر کلمات و رفتارها به خاطر احساسات یا واکنش اشخاص دیگر، یکی از اقداماتی است که افراد مهرطلب برای جلب رضایت سایرین از آن استفاده میکنند. در واقع شخص مبتلا به مهرطلبی وقت و انرژی خود را صرف میکند تا دیگران او را دوست داشته باشند. همینجا است که متوجه ایراد کار میشویم؛ اشتیاق برای جلب رضایت دیگران میتواند برای افراد مهرطلب و برای روابط آنها ضرر داشته باشد، چرا که فردی که دچار مهرطلبی است، برای نیازها و خواستههای دیگران بیشتر از نیازهای خودش اهمیت قائل میشود. شما ممکن است خصوصیات یک فرد بیش از حد بخشنده و فداکار را در خصوصیات یک شخصیت مهرطلب تشخیص دهید. آنها فرمانبردار به نظر میرسند و مشتاقانه میخواهند کمک کننده باشند. در واقع افراد مهرطلب نیاز دارند که دیگران به آنها نیاز داشته باشند! به طور کلی خصوصیات افراد مهرطلب شامل این موارد است:
آنها نیاز دارند که دیگران دوستشان داشته باشند
در مهرطلبی شخص مبتلا نیاز دارد که همه او را دوست داشته باشند. افراد مبتلا به اختلال شخصیت مهرطلبی اغلب وقت زیادی را با نگرانی در مورد طرد شدن صرف میکنند. این نگرانیها غالباً منجر به اقدامات خاصی میشوند که برای راضی نگه داشتن مردم انجام میشود تا دیگران آنها را طرد نکنند. در بسیاری از موارد هم ممکن است تمایل زیادی به اینکه مورد نیاز باشند در این افراد دیده شود، با این باور که شانس بیشتری برای دریافت محبت از افرادی دارند که به فرد مهرطلب احتیاج دارند.»
حجم
۱۳۱٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۵۴ صفحه
حجم
۱۳۱٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۵۴ صفحه
نظرات کاربران
کتاب کاملا تخصصی است و مناسب افرادیست که مطالعات تخصصی و علمی روانشناسی دارند به طور کلی برای مطالعه عموم توصیه نمیکنم.
راهکارهایی ارائه کرده که قابل تامل هست مهرطلبی را به خوبی توضیح می دهد و در صدد آن بر می آید که راه حل ارائه دهد همچنین خطاهای شناختی افراد مهرطلب و حتی ترس آن ها از رهاشدن توسط دیگران را